De Nintendo Wii U

Eigenschappen van de Wii U

De Nintendo Wii U is de opvolger van de Nintendo Wii. Hij is in 2012 uitgebracht en is de concurrent van de Sony PlayStation 4 en Microsoft’s Xbox One. De Wii U is een stuk krachtiger dan zijn voorganger, hierdoor zijn er ook veel spellen met sterke graphics te koop voor de Wii U. De Nintendo Wii U  heeft een controller genaamd de GamePad, deze is redelijk groot, namelijk 16cm breed, dit omdat het ook een aanraakscherm bevat. Het heeft ook een camera en bewegingssensoren. Je hebt verder ook nog een meer traditionele controller, de Wii U Pro. Een voordeel is dat alle Wii controllers het ook nog gewoon doen op de Wii U.
De games van de Wii U kunnen in full-HD weergegeven worden. Daardoor zijn de beelden van de games scherper dan op de vorige spelcomputers van Nintendo. Het voordeel van de Nintendo spelcomputer is dat je bepaalde typische (Nintendo exclusieve) spellen kan spelen waarin je de bekende personages terugvind zoals Mario en Donkey Kong. Daarnaast zijn is er ook nog een breed aanbod van andere soorten games.
Net als bij de andere spelcomputers van bijvoorbeeld Sony en Microsoft, kan je online games. Dit is pas mogelijk sinds de Wii U en de mogelijkheden zijn nog wat minder. Je hoeft echter vergeleken met alle andere spelcomputers geen maandelijkse kosten te betalen. Verder kan je in de Nintendo Shop digitale games kopen die dan op de spelcomputer komt te staan. De opslagcapaciteit kan je uitbreiden met een externe harde schijf.

De Nintendo Wii U bij OTTO                  

Op zoek naar de Nintendo Wii U, de spelcomputer waar je de leukste en populaire spellen op kan spelen? Neem een kijkje in de webshop van OTTO. Naast de Wii U, is er ook een breed aanbod aan games.