Boxpakjes voor jouw kleintje heb je nooit genoeg

Elke ouder zal het beamen: boxpakjes heb je nooit genoeg. Boxpakjes, oftewel rompertjes, zijn onmisbaar voor elk kleintje. Wanneer een baby’tje net geboren is, zal het veel slapen. Maar er komt een periode dat de baby veel zal gaan bewegen. Boxpakjes zijn ontwikkeld zodat ze goed op hun plaats blijven zitten. Het boxpakje is een hemdje en broekje ineen, en wordt met drukknoopjes dichtgemaakt. Een voordeel van het boxpakje is dat, zelfs als de baby gaat woelen, de rug bedekt blijft. Zo blijft de baby heerlijk warm. Er zijn boxpakjes met korte en lange mouwen en broekspijpjes. En wanneer de baby verschoond moet worden hoef je alleen de drukknoopjes open te maken. Als het hele pakje vies is, kun je door de ruimte bij de hals het boxpakje naar beneden afrollen. Zo hoef je het vieze boxpakje niet over het hoofdje van de baby uit te doen.

Geschiedenis

Een collectie boxpakjes mag dus niet ontbreken in de kledingkast van elke pasgeboren baby. Boxpakjes worden in de volksmond ook wel rompertjes genoemd. Over de herkomst van het woord ‘rompertje’ wordt veel gespeculeerd. Zo zou het komen van het woord ‘romp’, omdat het vrijwel de gehele romp van de baby bedekt. Een ander veel gehoorde verklaring is dat de herkomst van het woord is afgeleid van het Engelse ‘childrens romper’. Dit betekent ‘stoeipakje’. Dit zou een logische verklaring kunnen zijn, want ondanks dat de baby woelt, oftewel stoeit, zal het pakje altijd op zijn plaats blijven. Daarnaast is deze verklaring ook waarschijnlijker dan de ‘romp’ variant, doordat de boxpakjes pas in de jaren ’80 in Nederland en België werd geïntroduceerd.

Boxpakjes bij OTTO

Het belangrijkste van het boxpakje is dat het op zijn plek blijft zitten en de baby warm houdt. Maar daarnaast wil het oog ook wat! In het assortiment rompertjes bij OTTO vindt je verschillende vrolijke, schattige maar ook stoere boxpakjes. Rompertjes met leuke printjes of effen kleuren. Kleed jouw kleine meisje schattig met een roze boxpakje en bijpassende accessoires zoals een mutjes, en maak van jouw mannetje een stoere vent met een blauw of grijspakje. Zachte stoffen zorgen ervoor dat de boxpakjes zacht aanvoelen op de huid van de baby. Daarnaast zorgen zachte materialen ervoor dat het boxpakje soepel is en dat de baby er goed in kan bewegen. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Wanneer je de baby warmer wilt aankleden, kan de kleding gewoon over het boxpakje worden aangedaan. Zo kan bijvoorbeeld een pyjamaatje of een warm truitje en een broekje de baby helemaal beschermen tegen de kou. In het assortiment babykleding vind je naast boxpakjes ook andere kleding om jouw kleintje warm aan te kleden.