SELECTED

Modieuze kleding voor dames en heren van SELECTED

De oprichting van SELECTED

Het kledingmerk SELECTED is geïntroduceerd in 1997 om een merk voor mannenkleding op te markt te brengen. Binnen korte tijd heeft het merk een snelle groei gemaakt en is deze sterk gepositioneerd door wereldwijd in meer dan 25 landen actief te zijn. In 2008 werd door SELECTED ook een vrouwenmerk op de markt gebracht, genaamd ‘SELECTED FEMME’. Hierdoor veranderde de mannenlijn in de naam ‘SELECTED HOMME’. Beide merken zijn tegenwoordig in vele winkels, groothandels en webshops verkrijgbaar. Totaal worden de merken wereldwijd in meer dan 30 eigen winkels en in 1.300 retailers aangeboden, voornamelijk in de grootste steden.

SELECTED FEMME

De vrouwenlijn van het merk vertegenwoordigt sterke en stedelijke vrouwen. Het merk is bedoeld voor vrouwen die modegericht zijn en van exclusieve kwaliteiten houden. De in het oog springende details van de kleding versterken het unieke en luxe gevoel van het merk. SELECTED FEMME vertegenwoordigt twee sterke looks: FEMME & FEMME JEANS. Ieder jaar worden er zes collecties uitgebracht. De FEMME lijn mengt een klassieke en trendy stijl met de nadruk op glamoureuze items. De FEMME JEANS lijn voegt een koele en ontspannen houding samen met een vleugje rock ’n roll.

SELECTED HOMME

De mannenlijn SELECTED HOMME presenteert net als bij de vrouwenlijn twee stijlen: HOMME en JEANS. Deze lijnen zijn vervolgens verdeeld over vier leefstijlen: Trends, Formal, Jeans en Casual. Elke levensstijl geeft een unieke interpretatie van het leven van de hedendaagse man: individueel en een stijl die vertrouwen uitstraalt. Door de kleding te combineren met de nieuwste trends heeft de man een onderscheidende uitstraling en laat hij zien wie hij is. Hierbij wordt er veel aandacht besteed aan details.

Een merk van Bestseller

SELECTED is sinds haar oprichting een merk van het wereldwijde concern Bestseller. Bestseller heeft een ruim portfolio met vele verschillende bekende merken zoals ONLY, VERO MODA, Jack & Jones en nog veel meer. Het 100% familiebedrijf is opgericht in 1975 door de Deense broers Merete Bech Povlsen en Troels Holch Povlsen. Door haar ruime aanbod aan bekende merken heeft de organisatie een grote positie in de markt voor kleding en accessoires. De organisatie is voornamelijk actief in Europa, het Midden-Oosten, India en Canada. Tevens kunnen ze vele consumenten makkelijk bereiken met haar webshop en vele andere e-commerce bedrijven zoals OTTO. De merken van Bestseller worden in meer dan 3000 winkels verkocht in meer dan 38 landen.