Fleur je badkamer op met leuke accessoires

Kom heerlijk tot rust

De badkamer is vaak een flinke investering welke je vele jaren plezier van moet hebben. De keuze van sanitair zoals een wc, ligbad, douche, wastafel wordt je tegenwoordig niet makkelijker gemaakt. Een moderne badkamer is steeds meer in trek en daarom is er ook veel meer keuze aan badkamermeubelen en sanitair. Hiernaast zijn er ook steeds meer mogelijkheden om met accessoires je badkamer leuk in te richten. Wasmanden, zeepbakjes of spiegels, van alles is mogelijk. Wanneer je alles bij elkaar neemt, kan je je badkamer tot een prachtig geheel maken. Met een mooi ingerichte en opgeruimde badkamer creëer je rust. 

Je badkamer schoonmaken doe je zo

Wanneer je badkamer hebt voorzien van tegels, sanitair en allerlei leuke accessoires, dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Wat je niet moet vergeten, is dat je de badkamer regelmatig moet onderhouden om het zo mooi mogelijk te houden. De luchtvochtigheid is er hoger dan in de rest van het huis, dus wanneer het niet goed droogt, kan er schimmelvorming ontstaan. Vervolgens geven we je een aantal tips om je badkamer goed te onderhouden.

  1. Douchekop. Een veel voorkomend probleem bij de douchekop is een dikke laag kalkaanslag. Wanneer je te lang wacht met ontkalken, kunnen de uitgangen op de kop de watertoevoer tegenhouden. Dit kun je ten eerste voorkomen door na elke douchebeurt de douchekop te drogen met een doek. Hiernaast elke maand de douchekop in een bak met heet water en azijn leggen. Laat de azijn er een tijdje intrekken en de kalk zal grotendeels verdwijnen.
  2. Ligbad. Of je je ligbad veel of weinig gebruikt, er zullen altijd zeep of olieresten in blijven liggen. Je kunt zeepresten het beste schoonmaken door een doek goed nat te maken met azijn en warm water en de resten er af te poetsen. Hierna met water afspoelen. Olieresten kun je het beste verwijderen door op de vlekken tandpasta te doen. Laat het opdrogen en daarna kun je de vlekken met een natte doek verwijderen. Laat je bad uiteindelijk mooi glimmen door deze met een droge doek af te nemen.
  3. Tegels en voegen. Op de tegels en voegen zie je vaak niet snel dat ze vies worden. Deze kunnen een stuk minder mooi worden wanneer je het niet regelmatig onderhoudt. Vooral de kalkaanslag en schimmel kan de kleur flink aantasten. Doe in een emmer warm water en azijn en wrijf de tegels goed in. Laat het even intrekken en neem het af met een natte doek. De voegen kan je schoonmaken door een beetje bleekwater op een tandenborstel te doen en de voegen goed te schrobben.
  4. Overige. Voor andere meubels en sanitair geldt dat je moet zorgen dat ze goed kunnen drogen, zodat je schimmel kan voorkomen. Kalkaanslag is over het algemeen goed weg te krijgen met schoonmaakazijn.