Boxsprings
NAAR BOVEN

Ervaar heerlijk slaapcomfort in een luxueuze boxspring

“Een bak met springveren”

De boxspring is een bed is dat de laatste jaren flink is gestegen in populariteit. Voorheen was de boxspring voornamelijk te zien in hotels of luxe resorts, maar deze is tegenwoordig ook steeds vaker te zien in de slaapkamer bij de mensen thuis. Veel mensen kennen de naam ‘boxspring’, maar waar komt de naam vandaan? De naam van het bed komt van “bak met springveren”. Het bed heeft doorgaans een luxueus imago als een comfortabel bed met goede veringen. Een boxspring bestaat uit een onderstel van hout of metaal, een ventilerend matras en een topmatras voor extra comfort. Ook worden veel boxsprings geleverd met een hoofd- en/of voetenbord.

Stijlvolle boxsprings bij OTTO

In de webshop van OTTO heb je een ruime keuze aan boxsprings. Er zijn boxsprings in verschillende maten, van 900 x 200 cm tot 200 x 200 cm. Met een boxspring zal je een hoog slaapcomfort hebben. De veren in het matras hebben veel tussenruimtes, waardoor het matrax goed kan ventileren en vocht kan afvoeren. Tevens zorgt dit voor een verhoogde duurzaamheid. Doordat het bed wat hoger staat dan normaal kun je er makkelijker in- en uitstappen dan met een normaal bed. Naast het comfort en de duurzaamheid zal een boxspring er stijlvol uitzien op je slaapkamer.

Waarom een boxspring?

Goed slapen is één van de belangrijkste factoren om een gezond leven te leiden. Daarom is het van belang dat je een bed hebt met een hoog slaapcomfort. Graag sommen we een aantal voordelen op van een boxspring om je met je keus te helpen.

  • Uiterlijk. Een boxspring oogt mooi en is in allerlei uitvoeringen te koop, zoals een boxspring van leer of van stof en in verschillende kleuren. Hierdoor kan je hem goed combineren met je interieur.
  • Ventilatie. Boxsprings staan bekend om hun uitstekende ventilatie, doordat de veren veel tussenruimte hebben.
  • Matras. Het matras zit niet vast aan het onderstel. Wanneer deze na verloop van tijd niet meer bevalt, kan je hem ook vervangen voor een andere die beter ligt.
  • Hoogte. Een boxspring staat hoger dan een normaal bed waadoor je er makkelijker in- en uitkomt. Dit is prettig voor als je snel rugklachten hebt of als je iets op leeftijd bent.
  • Levensduur. Door het topmatras komt er minder druk op het matras zodat deze langer meegaat.
  • Elektrisch. OTTO heeft ook boxsprings met elektromotoren in haar assortiment. Hiermee kan je het ligoppervlak elektrisch verstellen.