Dressoirs

Hier vind je alle informatie op jouw vragen bij het vinden van de perfecte dressoir!

Hoe vind je de juiste dressoir?

Dressoirs komen in veel verschillende vormen en stijlen. Om de juiste stijl, uitstraling en grootte van jouw dressoir te vinden, moet je bedenken in welke kamer je de dressoir wil neerzetten en voor welk doel je hem gaat gebruiken. Een dressoir die voor eetkamer gebruik bedoeld is, kan bijvoorbeeld voorzien worden van glazen deuren, maar hoeft niet heel diep te zijn. Idealiter is de dressoir dan iets hoger dan de tafel, zodat je er nog wel genoeg in op kan slaan. In de slaapkamer kan de dressoir hoger en dieper zijn. Hier kun je bijvoorbeeld sokken, ondergoed, sjaals en beddengoed in opbergen.

Wat is belangrijk bij het kopen van een dressoir?

In een dressoir kun je alles opbergen wat je lief is. Brieven, foto’s, souvenirs, sleutels, cosmetica, sieraden, bestek, goed keukengerei, dekens en kussen. Dat betekent ook dat het meubelstuk vaak wordt gebruikt, waardoor hij veel belast wordt. Daarom moeten de rails stevig aangeschroefd worden en stabiel zijn. Het beste hiervoor zijn geleiderails. Er zijn ook dressoirs die, afhankelijk van het gewicht dat ze moeten dragen, kunnen worden bijgesteld. Het is ook belangrijk dat het oppervlak van het dressoir makkelijk schoon te maken is. Je kunt je dressoir schoonmaken met een vochtige doek schoonmaken, zo creëer je weer extra ruimte.

Hoe decoreer je een dressoir?

Afhankelijk van je smaak, kun je je dressoir met kandelaars, bloemstukken, bloemen, planten, fotolijstjes, boeken en vazen versieren. Een mooie lamp is niet alleen decoratief, maar geeft ook extra licht bij het zoeken naar spullen in de laden.

Uit welk materiaal bestaan dressoirs?

Bij OTTO zijn er dressoirs in verschillende stijlen en materialen. Zo hebben we exemplaren van massief hout, zoals eiken, dennen en beuken, maar ook een groot aantal dressoirs met kunststof oppervlakken en van materiaalmix.

Welke dressoirs zijn er in de OTTO webshop?

In de OTTO webshop hebben we een breed scala aan moderne dressoirs voor elk interieur. Of je nu van tijdloos, modern, klassiek, chique of rustiek houdt; de juiste dressoirs vind je hier. Het assortiment bestaat onder andere uit combidressoirs met deuren en laden, extravagante, ruimtebesparende handgemaakte designs en dressoirs in een jaren zeventig retro design. Je kunt kiezen uit vele kleuren en designs. Gebruik de filterfunctie links in je scherm om de dressoirs die jij leuk vindt makkelijk op te zoeken!

Hoe kan je goedkoop een dressoir kopen?

Bij OTTO verkopen we vele top merken, maar ook in een lagere prijsklasse hebben we een breed aanbod. Ook klanten met een kleiner budget profiteren dus van producten van uitstekende kwaliteit, hoogwaardige materialen en stijlvolle designs. Kijk ook eens bij onze sale items; regelmatig worden hier mooie dressoirs bijgezet.

Hoe kun je je dressoir het beste plaatsen?

Zet je de dressoir ergens weg in het interieur, of zet je hem neer als echte eyecatcher? Deze vraag is nog niet zo makkelijk te beantwoorden, omdat elk huis anders ingericht is. Er zijn wel een aantal fundamentele tips: in het algemeen geldt natuurlijk dat je eerst moet kijken naar wat bij je eigen smaak past. Bovendien zijn dressoirs ideaal voor kleine ruimtes en hoekjes om elke centimeter van de ruimte goed te benutten. De positie van de dressoir hangt uiteraard ook samen met het uiterlijk van het meubelstuk.

Opvallend of subtiel?

Er is natuurlijk een bestemming voor de dressoir, of je voor een opvallend of subtiel exemplaar moet gaan, hangt hier sterk vanaf. In de slaapkamer is het slim om voor een rustiger exemplaar te kiezen; je komt hier immers om tot rust te komen. In andere delen van het huis, zoals de hal of de woonkamer, kun je de dressoir bewust accentueren. Het opvallende effect wordt bereikt door een aparte vorm van de dressoir. Ook kun je met bijpassende accessoires, zoals een lamp of een schaal, leuk spelen.

Populaire kleuren dressoirs

Witte dressoirs, zwarte dressoirsgrijze dressoirs