De eetkamertafel staat voor gezelligheid in de keuken, eet- of woonkamer

Na een lange dag is het voor veel mensen belangrijk om gezellig met het gezin te dineren. Ook bij een romantisch diner of een snelle hap is een eetkamertafel onmisbaar.

Bestek in verschillende delen van de wereld

In Nederland en andere West-Europese landen wordt doorgaans met mes en vork gegeten. Dit is niet altijd zo geweest, tot in de Middeleeuwen werd namelijk alleen met mes en lepel gegeten. Het eten met bestek werd toen uiteraard alleen gedaan door mensen uit de hogere klassen. De lepel en het mes zijn een van de oudste uitvindingen gedaan door de mens, de Romeinen gebruikten deze al in vrijwel dezelfde vorm als de huidige messen en lepels. Vanaf de Renaissance kwam ook de vork in trek en werd het gebruik van het bestek zoals wij dat nu kennen. In sommige andere delen van de wereld gebruikt men andere soorten of zelfs helemaal geen bestek. In delen van de Arabische wereld en India is het heel gebruikelijk om met de handen te eten. Dit is voor veel Europeanen vaak wat vreemd als ze in die gebieden reizen. Belangrijk is wel dat je met de rechterhand eet, de linkerhand wordt als onrein gezien. In het Verre Oosten, in landen zoals China en Japan, eet men over het algemeen met stokjes. Er zijn tussen de landen en verschillende mensen veel verschillende manieren om met stokjes te eten, en de stokjes verschillen vaak ook van elkaar. Zo zijn Chinese eetstokjes meestal recht met een stompe punt en meestal van bamboe gemaakt, en lopen Japanse eetstokjes wat spits toe naar het uiteinde. Koreaanse stokjes zijn vaker van metaal en worden over het algemeen gezien als het moeilijkst te gebruiken, vooral door Westerlingen die dit niet gewend zijn. Er kan niet gesneden worden met stokjes, daarom is het eten en vooral het vlees vaak in kleine stukken gesneden zodat het makkelijk is om het voedsel naar de mond te brengen. Andere hulpmiddelen voor bij het eten zijn bijvoorbeeld kroepoek of brood, en in sommige Afrikaanse samenlevingen en stammen worden bladeren gebruikt om het eten op te scheppen.

Eetkamertafels bij OTTO

Bij OTTO vind je een groot assortiment aan eetkamertafels, van een kleine tweepersoonstafel tot een tafel waar je de gehele familie aan kan laten zitten. Door het grote aanbod vind je altijd een tafel die bij jouw interieur past. Zo zijn er tafels in verschillende houtsoorten en tinten, maar ook in bijvoorbeeld mdf voor een moderne design-uitstraling. Je bestelt jouw favoriete eetkamertafel gemakkelijk online en betalen kan op de manier die jou het best uitkomt. Dat is het gemak van bestellen bij OTTO.