Een eettafel is een belangrijk onderdeel van je huis. Hier kom je samen om te eten of te praten.

Eettafels

Eettafels zijn cultuur, eetkamertafels staan voor gezelligheid en eettafels zijn vooral een trefpunt voor het gezin of vrienden na een werkdag. En terwijl er aan de eettafel zoveel gebeurt, is een eettafel altijd ook een middelpunt van het leven. Eettafels zijn zo verschillend als de mensen die er aan plaats nemen. In het aanbod van Otto.nl vind je ieder je persoonlijke eettafel. Of je nu een klein of groot huishouden hebt: Bij OTTO ontdek je zeker de eettafel, die precies je smaak is en ook voor je leven passend is, ongeacht of ze rond, rechthoekig, uittrekbaar, modern, sjiek of eenvoudig goedkoop is.

Inhoudsopgave

Eettafels van verschillende materialen gemaakt
Verdere informatie
Eettafels en eetkamertafels
Hoeveel plaats moet ik voor de eettafel en stoelen inplannen?
Hoe groot moet een eettafel zijn?
Hoe hoog moet een eetkamertafel zijn?
Eetkamertafel: Rond of rechthoekig?
Hoe vaak moet ik een massief houten tafel behandelen met olie?
Een grote eettafel: Plaats voor ontspannen en gezellige uurtjes.
Plaats voor iedereen
Voor elke interieurstijl een passende eettafel
Passende stoelen voor een mooi afgestemd plaatje
Samenvatting
Zo vind je het passende eettafel-design

Eettafels van verschillende materialen gemaakt

Kies uit de verschillende maten, materialen, vormen en functies. Bij OTTO zijn er naast sideboards en highboards ook eettafels gemaakt van edel hout, gecoate tafels of tafels gemaakt van een voor dagelijks gebruik praktische kunststof. Ook aan liefhebbers van glas en metaal is gedacht. Stijlvol gecombineerde materialen maken deze eettafels een echte blikvanger! Zoals altijd krijg je bij OTTO zeer goede kwaliteit voor een eerlijke prijs. In de online shop kun je thuis op je gemak de artikelen bekijken en de vele eettafels zien. Er is vast een eettafel bij, die je echt goed aanspreekt. Kijk nu rond op Otto.nl en ontdek je voorkeuren voor eettafels bij OTTO!

Bestel nu nog je eettafel bij OTTO en betaal op de manier die jij het prettigst vindt.

Verdere informatie

Materiaal en vorm: massief hout, hout, eiken, wild eiken, dennenhout, beuken, kernbeuken, glas, metaal, marmer, kunststof, rond, ovaal, rechthoekig, vierkant

Typische lengten: 130, 140, 150, 160, 180, 200, 220 centimeter

Eettafels en eetkamertafels

We beantwoorden hier de meest voorkomende vragen van onze klanten over eettafels en eetkamertafels. Lees ze hier:

Hoeveel plaats moet ik voor de eettafel en stoelen inplannen?

Om de benodigde ruimte te bepalen, die je nodig hebt in een eetkamer of in de eethoek van de woonkamer, moet je een kleine berekening onthouden: Aan de lengte en breedte van de tafel tel je links, rechts en aan de uiteinden de stoeldiepte plus nog 30 centimeter op. Zo heb je genoeg plaats voor je eettafel en stoelen, maar ook genoeg bewegingsvrijheid om op een prettige manier te gaan zitten en op te staan van een stoel.

Hoe groot moet een eettafel zijn?

Voor je beslist welke grootte eettafel je wilt, bedenk dan hoeveel personen er regelmatig bij jou aan tafel zitten. Heb je een altijd een grote tafel nodig, of is het bijvoorbeeld voldoende als je de tafel af en toe als er bezoek komt kunt uittrekken bijvoorbeeld. In het algemeen kun je rekenen met 60 centimeter breedte en 40 centimeter diepte per persoon. Aan een tafel van 160 cm breed passen dus maar 4 personen op een comfortabele manier. Als je een beetje krap kunt zitten, kun je 8 personen kwijt aan deze tafel.

Hoe hoog moet een eetkamertafel zijn?

Interessant om te weten: De aanduiding van de tafelhoogte betreft feitelijk de hoogste van het tafelblad, die meestal tussen 74 en 79 cm hoog is. Voor een tafel met een hoogte van 76 cm zijn stoelen, die 46 cm hoog zijn, een goede match. Het verschil in hoogte tussen de tafel en de stoel moet ongeveer 27 tot 32 centimeter zijn. Andersom geldt: Wanneer je al stoelen hebt, bepaalt de stoelhoogte de richtmaat voor de hoogte van de eettafel.

Eetkamertafel: Rond of rechthoekig?

Een ronde eettafel is een goed alternatief, als je weinig plaats hebt voor een eethoek in de woonkamer. De ruimte kun je dan optimaal benutten. Daarnaast biedt en rond model meer beenruimte, als er soms wat meer mensen aanschuiven. Aan een tafel met 90 cm doorsnede biedt aangename ruimte voor tot 6 personen. Bij een rechthoekige tafel heb je voor zoveel personen een tafel nodig met een lengte van 160 tot 180 cm. Een uitschuifbare eettafel kan ook een mogelijkheid zijn om ruimte te besparen.

Hoe vaak moet ik een massief houten tafel behandelen met olie?

Een geoliede eettafel moet je van tijd tot tijd behandelen, zodat de beschermlaag aan het oppervlakte behouden blijft. Het is aan te raden om twee keer per jaar je massief houten tafel te behandelen. Voordat je de olie aanbrengt, schuur je het oppervlakte licht, zodat de olie diep in het hout kan binnendringen. Daarna breng je de olie aan in de richting van planken met een pluisvrije doek, en laat het inwerken. Daarna herhaal je het proces nogmaals.

Een grote eettafel: Plaats voor ontspannen en gezellige uurtjes.

Voor dagelijks gebruik is een kleine tafel in de keuken heel praktisch: Je kunt snel opdekken, afruimen en bent dicht bij de koelkast, en omdat zelden iedereen tegelijk eet, zou een grote tafel overdreven zijn.

Plaats voor iedereen

Als een verjaardag is, familiebezoek of spontaan bezoek, dan is de keukentafel natuurlijk te krap. Des te fijner is het dan als je een uittrekbare eettafel hebt. Deze is razendsnel verdubbelen naar een breedte van meer dan 3 meter en dan heb je voor maar liefst 12 mensen plaats. Dan wordt het moeilijk om nog voldoende stoelen te vinden. Wanneer het bezoek weer vertrokken is, schuif je de tafel in een handomdraai weer terug naar zijn normale grootte. Wanneer je op zoek bent naar een eettafel voor meerdere personen, kun je het zoekwoord “eettafels uittrekbaar” ingeven in de zoekbalk of meteen gericht naar uittrekbare eettafels zoeken.

Voor elke interieurstijl een passende eettafel

De keuze in eettafels is werkelijk enorm groot: Van licht dennenhout tot beukenhout tot koloniaalgekleurde tafels zijn er te vinden. Je kunt voor elke interieurstijl een goed passende eettafel vinden – ook, wanneer je niet zo overtuigd bent van hout. Mooi voor veel mensen zijn ook de eettafels in wit hoogglans, leisteen mat of (iets extravaganter) met metalen poten en een glazen blad. O ja, optisch: Klassiek heeft een eettafel vier poten, maar de moderne modellen met 1- of 2 zuilen onderstel zijn ook erg mooi. Weer eens wat anders. Je vindt de meest avontuurlijke varianten en je zult vast de tafel vinden, die perfect bij jou en je woning past.

Passende stoelen voor een mooi afgestemd plaatje

Tja, en dan volgt nog de moeilijkste keuze, als het om bijpassende stoelen gaat, want de werking van een grote tafel is pas optimaal met passende zitplaatsen. Met behulp van coole zwevende stoelen van metaal bereik je een heel ander effect als bijvoorbeeld met rotan stoelen of moderne kunstleren modellen met armleuningen.

Samenvatting

Ongeacht in welke stijl je woning is ingericht: Met een grote eettafel als middelpunt bereik je, dat je gasten zich gemakkelijk eromheen kunnen verzamelen en zich goed en welkom bij je voelen. Iedereen gaat met elkaar in gesprek en kan goed bij de hapjes en drankjes – niets staat een gezellig samenzijn nog in de weg!

Zo vind je het passende eettafel-design

Het design van de eettafel is bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Zo is bijvoorbeeld een tafel uit massief hout met zijn massieve uitstraling bepalend voor de sfeer in de kamer. Om andere inrichtingselementen in de kamer te benadrukken, is daarentegen een glazen tafel met metalen onderstel meer geschikt. Tip: Indien een eettafel is een grote kamer dreigt weg te vallen, helpen opvallende hanglampen in een mooi design, de aandacht meer naar de eettafel te verleggen. Is een kamer juist kleiner, dan moet een eettafel gezellig ingericht worden om de huiselijkheid te benadrukken. Als je niet echt besluiten kan welke stijl het beste bij je inrichting past, moet een effen model kiezen. Zij passen in elke ruimte en werken in samenspel met de rest van de inrichting zeer goed.