Gordijnen & Jaloezieën

Het voornaamst doel van gordijnen en jaloezieën is zonwering en het tegengaan van inkijk van voorbijgangers op straat. Daarnaast geven ze sfeer in huis en zorgen ze voor de ideale balans tussen de hoeveelheid zon en schaduw in de kamer.

Vaak wordt gezegd dat een gordijn/jaloezie de kamer kleiner doet lijken. Dit effect kan je tegengaan door voor lichtdoorschijnende of niet-geplooide gordijnen te kiezen. Bij jaloezieën is dit een stuk lastiger, je kan bijvoorbeeld wel de jaloezieën open zetten zodat de kamer niet meer zo klein lijkt. Wil je de sfeer verhogen in de kamer? Dan kan je vitrage combineren met een overgordijn. Tegenwoordig zijn er veel moderne vitrages te verkrijgen met een weerschijnend effect in een andere kleur. Als je het overgordijn koopt met dubbele plooien dan krijgt het gordijn extra volume.

Tips en weetjes

  • Kies een gordijn tot op de grond. Dit geeft namelijk het mooiste effect.
  • Kies voor een jaloezie in plaats van gordijnen als je perfect het ideale licht wilt kunnen creëren
  • Er zijn geen verschillen tussen een luxaflex en een jaloezie. In principe is jaloezie het synoniem voor luxaflex.
  • Pas op! Sommige stoffen verkleuren in het zonlicht. Kies dus zorgvuldig de kleur van je gordijnen.

Een ruim assortiment bij OTTO

Bij OTTO kan je kiezen uit een groot assortiment van paneelgordijnen tot aan vouwgordijnen en transparante gordijnen tot aan jaloezieën. Creëer de ideale sfeer en ga voor kleur of juist voor natuur tinten. Kijk snel in de webshop voor de ideale gordijnen of jaloezieën!