Hoekbanken
NAAR BOVEN

Hoekbanken

Hoekbanken zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Welke bank voor jou de juiste is, hangt van veel verschillende dingen af. Smaak staat natuurlijk voorop, maar ook de rest van de inrichting en grootte van de kamer waar hij komt te staan zijn erg van belang. Het verschil tussen een hoekbank en twee banken neerzetten in de kamer, is dat er geen dode hoek ontstaat, zo benut je de hele kamer. Hier vind je alle tips voor het vinden van de beste hoekbank voor in jouw huis. Ga je voor een comfortabele loungebank, of kies jij voor een strak model? Alle bankstellen die je zoekt, vind je in de webshop van OTTO.

Wanneer kun je een hoekbank kopen?

De naam hoekbank is verraderlijk, je hoeft de bank namelijk niet per se in een hoek te zetten. Als je een ruime kamer hebt, is een hoekbank een mooie scheidingswand tussen de verschillende delen van de kamer. Zo kun je ook zonder muur een scheiding creëren tussen de woon- en eetkamer. Ook is een hoekbank een goed alternatief voor meerdere bankstellen of fauteuils in de kamer.

Welke maat hoekbank moet je kiezen?

Het is belangrijk om te weten welke maat hoekbank het beste past in jouw huis. Als je namelijk een te grote bank koopt, lijkt de kamer alleen maar kleiner. Omgekeerd hetzelfde; een te kleine bank in een grote kamer oogt nog kleiner dan dat hij eigenlijk is. Een slimme truc om erachter te komen welke maat bank goed is voor jouw huis, is het neerleggen van krantenpapieren. Leg de kranten neer in de afmetingen waarin je de hoekbank wilt hebben, meet dit op en voilà, je weet welke maat bankstel je moet kopen.

Welke stof moet je kiezen?

Naast verschillende maten, heb je natuurlijk ook nog verschillende materialen banken. Elke verschillende stof heeft zijn eigen karakter, maar ook voor- en nadelen. Een leren hoekbank ziet er misschien strak uit, op donkere winterdagen kan deze zonder deken wel erg koud zijn. Een leren bank houd je daarentegen wel makkelijker schoon dan een stoffen bank. Een stoffenbank is heel comfortabel, maar wel gevoeliger voor vuil. Dit kun je oplossen door een hoes om je bank heen van katoen, die je makkelijk kunt wassen. Zo is je hoekbank beschermd tegen je kinderen en huisdieren.

Welke kleur bank moet je kiezen?

Normaal gesproken, is je bank het middelpunt van de kamer. De kleur bepaalt dan ook een groot deel van de sfeer van de kamer. Donkere kleuren kunnen je bank groter laten lijken en door grote patronen wordt de kamer erg onrustig. Pastel kleuren, kleine patronen en grijs tinten zorgen voor meer rust in de kamer. Met kussens en dekens kun je vervolgens leuke kleuraccenten toevoegen. Als je hierop uitgekeken bent, kun je deze makkelijk verwisselen. Wanneer je toch een gekleurde bank wilt, kies dan bij de kussens en dekentjes voor rustige kleuren.

Hoe weet je of een bank comfortabel is?

Als je een nieuwe bank wil kopen, is het belangrijk om te kijken naar het comfort van de bank. Niet elk model zit namelijk hetzelfde; de één is stevig en de ander is een lekkere plofbank. Voor ouderen is een stevigere bank aan te bevelen, deze zijn namelijk makkelijker om uit op te staan. De zithoogte is aanbevolen op 42-45 centimeter, dit geldt overigens ook voor jongere mensen. Bij deze zithoogte maken je benen namelijk een hoek van 90 graden. Kun je nu achterover leunen in de bank? Dan heb je de perfecte zithoogte voor jou. Een hoge rugleuning is aanbevolen als je graag achterover leunt tegen je bank.

Populaire kleuren hoekbanken

Grijze hoekbanken, zwarte hoekbanken, bruine hoekbankenwitte hoekbanken

Populaire materialen hoekbank

Leren hoekbanken, houten hoekbanken, stoffen hoekbanken