Je zorgt voor een leuke werkplek met een kinderbureau

Onderwijs in Nederland

In Nederland zijn kinderen tot en met 16 jaar leerplichtig, wat betekent dat ze verplicht zijn om naar school te gaan en een opleiding moeten volgen. Tot het twaalfde levensjaar zitten kinderen doorgaans op de basisschool, erna kan afhankelijk van het gewenste niveau worden gekozen voor een middelbare school. Waar in de eerste twee groepen van de basisschool nog vooral de nadruk wordt gelegd op spelen en de omgang met andere kinderen wordt vanaf groep drie veel aandacht gelegd op schrijven, lezen en rekenen. Het onderwijs in Nederland wordt internationaal als zeer goed beoordeeld en vaak staat het land ook in de top10 lijstjes van verschillende onderzoeken naar kwaliteit van onderwijs.

De inrichting van je werkplek

Je wilt het bureau voor je kind natuurlijk zo goed en leuk mogelijk inrichten. Dit doe je door een goede balans te vinden tussen het leuk maken van het bureau en het zorgen voor spullen die het werk gemakkelijker maken en niet afleiden. Kinderen werken meestal het beste in een rustige omgeving met weinig dingen die ze afleiden om zich heen. Een bureau zorgt voor een overzichtelijke plek om te spelen, knutselen, computeren of huiswerk te maken. Vooral dat laatste is voor kinderen vaak moeilijk om gedurende langere tijd te doen. Vaak zijn er veel leukere dingen te doen en zullen ze zich, zeker na een lange schooldag, snel laten afleiden.

Ook voor kinderen is het belangrijk om een goed verlicht bureau te hebben. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk daglicht. Omdat dit niet in elke ruimte mogelijk is kan je kiezen uit verschillende verlichting. Gebruik in ruimtes waar geconcentreerd gewerkt moet worden liever LED verlichting in plaats van TL lampen, omdat deze laatste bij langdurig werk slechter zijn voor de ogen.

Wanneer een kind gaat leren is het belangrijk om aan een aantal zaken te denken. Leren na het eten is vaak minder efficiënt, net als heel lang leren. Het is beter om het uit te spreiden over de tijd die je voor het leerwerk hebt gekregen, zo profiteer je van herhaling en onthoudt een kind de woordjes, hoofdsteden of belangrijke personen uit de geschiedenis veel beter.

Kinderbureaus bij OTTO

Bij OTTO vind je veel verschillende kinderbureaus, van knutselbureau ’s voor de allerkleinsten tot bureaus waar jongeren hun huiswerk aan kunnen maken. Veel bureaus zijn in hoogte verstelbaar en inklapbaar zodat ze erg flexibel zijn in het gebruik. Je profiteert van het ruime aanbod aan meubels, zo vind je het bureau waar je op zoek bent gegarandeerd! Ook meubels bestel je gemakkelijk en voordelig in de webshop van OTTO.