Landelijk design van OTTO

De basis van een landelijk design

Een landelijk interieur straalt vooral rust en gezelligheid uit. De landelijke woonstijl is geïnspireerd op het leven op het platteland, dus in de natuur. Rust is een belangrijk onderdeel daarvan. Daarnaast is ruimte ook een kenmerk van het landelijke interieur. De basis van een landelijk design wordt altijd gelegd met lichte, natuurlijke kleuren en tinten. Om de gezelligheid erin te brengen, wordt dit afgemaakt met donkerdere meubels en/of accessoires.

Populaire aspecten van een landelijk interieur

• Populaire kleuren: De basiskleuren van de landelijke woonstijl zijn rustige natuurtinten. Denk bijvoorbeeld aan houten kleuren, wit, grijs en beige. Deze kleuren stralen de natuur af. Om de gezelligheid in huis te brengen zijn blauw en vooral groen mooie kleuren. Groen straalt de natuur uit en zorgt voor extra sfeer in huis. Blauw en/of groen kan mooi terugkomen in bijvoorbeeld accessoires.
• Populaire materialen: Hout is een materiaal wat zich kenmerkt met de natuur. Hout komt in veel verschillende soorten en kan dus in elk interieur een mooie toevoeging geven. De originele, bruine houtkleur is de bekendste, maar without en grijshout wordt ook veel gebruikt. Om een landelijke uitstraling te creëren worden materialen als wol, linnen, riet veel gebruikt.
• Populaire accessoires: Ruimte is een belangrijk kenmerk van het landelijk wonen. Daarom is het belangrijk om niet te veel accessoires in de woonruimte te plaatsen. Accessoires die zich typeren met de landelijke woonstijl zijn rieten manden, kaarsen, wollige kleden en kussen. Alle accessoires waarin iets van de natuur voorkomt, zijn geschikte accessoires om in het landelijke interieur te plaatsen.

Landelijke slaapkamer

Een landelijk slaapkamer straalt veel gezelligheid en warmte uit. Ook wordt in de slaapkamer de rust en ruimtelijkheid bewaart. Als basis is een groot bed een goed voorbeeld. Dit kan een boxspring zijn of een gewoon bed. Veel kussens en warme dekens maken de slaapkamer af in het landelijke interieur. Als accessoires kunnen bijvoorbeeld planten en leuke lampen gebruikt worden.

Landelijke woonkamer

Een landelijke woonkamer straalt dezelfde kenmerken uit als de algemene landelijke woonstijl. Een mooie bank is een perfect meubel om als basis te gebruiken en vanuit daar de hele woonkamer in te richten. Het is belangrijk om de woonkamer qua kleuren rustig te houden. Naast de bank is een grote, comfortabele stoel een geschikt item om in de woonkamer te hebben staan. Kussens met een print brengen wat extra sfeer in huis. Ook in de woonkamer is ruimte belangrijk, wat betekent dat er niet te veel accessoires in worden geplaatst.

Landelijk wonen bij OTTO

OTTO biedt een ruim assortiment van meubels en accessoires die perfect passen in de landelijk woonstijl. Twijfel je over de stof? Vraag gratis stofstaaltjes aan om stoffen te kunnen vergelijken. OTTO bezorgt alle items thuis en vanaf 75,- is er gratis verzending op woonartikelen. Bij OTTO zijn er verschillende betaalmogelijkheden en je kunt gratis retourneren of ruilen.