Salontafels
Salontafel
Salontafel
Salontafel
€ 179,99
Gratis verzending  
NAAR BOVEN

Wat is een salontafel?

Een salontafel is onmisbaar in elke woonkamer. Een salontafel is een lage tafel, tussen de 40 en 50 centimeter, die bij de bank wordt gezet. Het is een tafel om hapjes, drankjes en leuke decoratie op te zetten en handige dingen zoals bijvoorbeeld de afstandsbediening.

Wat voor soorten salontafels zijn er?

Salontafels komen in allerlei verschillende soorten en maten, het is belangrijk om, voordat je er een uitzoekt, goed te onderzoeken wat voor salontafels je allemaal hebt. Zo heb je verschillende materialen, zoals de glazen salontafel, de houten salontafel of de metalen salontafel. Ook heb je verschillende vormen salontafels. De rechthoekige en langwerpige salontafels zijn al tijden de meest populaire. Als je een zithoek hebt in vierkante vorm, staat een vierkante salontafel het meest natuurlijk, maar is ook het handigst. Het meest voorkomend is nog de langwerpige woonkamer, waar een langwerpig exemplaar beter bij past. Ronde salontafels worden ook steeds populairder; deze breken het geheel in een langwerpige kamer.

Welke salontafel past bij mij?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de afmeting van je woonkamer en je bank. Heb je een grote kamer en bank, dan kun je ook kiezen voor een grote salontafel. Heb je wat minder ruimte? Dan kun je ook kiezen voor een wat kleinere bijzettafel. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de vorm van je zithoek en kamer. Als je een zithoek hebt in vierkante vorm, staat een vierkante salontafel het meest natuurlijk, maar is ook het handigst. Het meest voorkomend is nog de langwerpige woonkamer, waar een langwerpig exemplaar beter bij past. Als je een lange bank hebt, kun je ook voor kleine ronde bijzettafels kiezen; deze breken het geheel. Wel moet je hierbij in gedachten houden dat je hier minder op kwijt kunt. Meerdere ronde bijzettafels zijn helemaal hip en je kunt deze combineren zoals je zelf wilt!

Ook je huidige situatie is van groot belang. Heb je kleine kinderen? Dan is een glazen tafel minder geschikt omdat deze snel vies wordt. Je kunt het best kiezen voor een ronde salontafel, omdat hier geen scherpe randen aanzitten. Kinderen kunnen zich aan deze ronde salontafel dus veel minder snel bezeren.

Daarnaast is het belangrijk je af te vragen wat voor functies je wilt bij je salontafel. Zo kun je, als je huis niet zo groot is, kiezen voor een salontafel met opbergruimte. Zo combineer je praktisch met stylish!

Hoe maak je een salontafel schoon?

Als je een mooie salontafel koopt, is het belangrijk dat je weet hoe je je salontafel schoon moet houden, per materiaal is dit verschillend.

  • De houten salontafel. Bij een houten salontafel is het bijvoorbeeld belangrijk dat je geen scherpe voorwerpen gebruikt, zo voorkom je krassen. Zware voorwerpen kunnen ook krassen en kringen achterlaten. Om je houten salontafel schoon te maken van kruimels kun je er het beste overheen gaan met een microfiber doekje. Vermijd tijdens het schoonmaken chemische stoffen en poetsmiddelen met schurende deeltjes die het natuurlijke materiaal van je salontafel kunnen beschadigen. Gebruik voor glazen en vazen altijd onderzetters om kringen op je houten salontafel te vermijden.
  • De glazen salontafel. Glazen salontafels lijken vingerafdrukken, strepen en stof magisch aan te trekken. Gelukkig is een glazen salontafel wel heel makkelijk schoon te maken. Gewoon glasreiniger op een zachte doek doet wonderen; alle viezigheid is in één keer van je salontafel.

Populaire kleuren salontafels

Witte salontafels, zwarte salontafelsgrijze salontafels