Een schilderij koop je als aanvulling op je huis. Kies er een die je mooi vindt en wat past in je huis.

Home is where the art is

Van geschilderde kunst naar bedrukte kunst

Wanneer je je woning wilt inrichten, zul je vele keuzes moeten maken. Welke kleur verf of behang kies ik? Welke vloer, bank, kasten, tafels, stoelen en in welke stijl? Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarnaast kan je de inrichting ook helemaal afmaken met accessoires. Spiegels, planten, beeldjes, fotolijstjes en nog veel meer. Een andere populair woonaccessoire is een schilderij. Schilderijen zijn al eeuwenlang een veelgebruikte vorm van kunst. Bekende schilderijen zoals de Mona Lisa worden ook wel een ‘meesterwerk’ genoemd. Tegenwoordig zijn er vele soorten schilderijen, zoals een afbeelding van een landschap, stad, portret of een panorama. Waar vroeger met een schilderij op papier geschilderde kunst werd bedoeld, worden tegenwoordig ook veel afbeeldingen op lijsten gedrukt. 

Een schilderij geschikt voor elke ruimte

Het voordeel van schilderijen is dat ze voor vrijwel elk ruimte van je woning geschikt zijn. Ze zijn vooral te zien in de woonkamer, maar ook in de keuken, slaapkamer, gang en hal zullen schilderijen je inrichting extra sfeer geven. Zelfs in de tuin en in de badkamer zijn tegenwoordig steeds vaker schilderijen te zien.

Bij OTTO kun je terecht voor prachtige schilderijen die elke ruimte in je woning extra mooi zullen maken. OTTO biedt je een ruime keus aan stijlen en prints, zoals abstracte schilderijen, bloemen, dieren en figuren. Ben je op zoek naar een schilderij van je favoriete stad of een mooi strand? OTTO heeft hoog kwalitatieve fotografie schilderijen in een ruime collectie. Ook voor schilderijen op canvas of panorama’s kun je op onze webshop terecht. Ontdek in ons aanbod welke schilderijen prachtig zullen staan in jouw woning!

Tips voor het ophangen van je schilderij

Wanneer je een mooi schilderij hebt gevonden, moet je een mooi plekje zoeken om hem op te hangen. Graag geven we je een aantal tips zodat je het schilderij een mooie positie heeft in de ruimte.

  • Afmeting. Een schilderij kan je niet zomaar ophangen op een willekeurige plek. Het is van belang dat deze goed past bij de kamer en je meubels. Als je geen grote muur hebt, kies dan ook geen groot schilderij. Dit is natuurlijk iets waar je vooraf rekening mee moet houden.
  • Kleur. Hang je schilderij op een plaats waarbij deze goed bij de kleur van de muur past. Een fel gekleurd schilderij zal niet mooi staan op een fel gekleurde muur. Probeer de kleuren goed op elkaar af te stemmen zodat er een mooi contrast ontstaat.
  • Meubels. Veel mensen hangen hun schilderij boven een bank of een ander meubelstuk. Zorg dat de breedte van het schilderij niet breder is dan het meubelstuk. Neem hierbij zo’n 25 cm marge.
  • Hoogte. Hang het schilderij op zichthoogte, ongeveer 170 cm hoog.
  • Voorbeeld. Knip eens een stuk karton uit van dezelfde grootte als het schilderij. Staat deze goed in verhouding met de rest van de inrichting?