Berg je schoenen netjes op in een schoenenrek

De voordelen van een schoenenrek

Heb je vaak problemen om je schoenen te kunnen opbergen? Schoenen zijn een populair item en daardoor kan je er een hoop ‘opsparen’ in een paar jaar. Het probleem is dat je hier niet altijd plek voor hebt en dan ben je ook nog eens veel tijd kwijt bij het zoeken naar het juiste paar schoenen. De ideale oplossing hiervoor is een schoenenrek. Hiermee kan je je schoenen netjes opbergen en hoef je nooit meer door het huis te dwalen om je schoenen terug te kunnen vinden. In onze webshop vind je verschillende soorten schoenenrekken. Er zit verschil in materiaal, grootte en de uitvoeringen. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen een open schoenenrek of een gesloten variant.

Schoenen onderhouden

Schoenen koop je meestal niet voor slechts een paar maanden, maar je wilt er zo lang mogelijk plezier van kunnen hebben. Ze zijn relatief duur om aan te schaffen en daarom is het wel zo fijn dat ze lang mee kunnen gaan. Schoenen worden vaak intensief gebruikt waardoor ze vrij snel kunnen slijten. Wanneer je ze goed onderhoudt, zullen ze langer mooi blijven en kan je de levensduur ook verlengen. Graag geven we enkele tips om je schoenen zo lang mogelijk mooi te houden.

  • Natte schoenen. Schoenen worden snel nat en het is belangrijk dat je ze goed laat drogen voordat je ze weer draagt. Vooral bij leren schoenen is het belangrijk dat je dit op de juiste wijze doet. Zorg dat ze nooit bij een verwarming of andere hittebron drogen, want hierdoor kan het leer gaan scheuren. Leg er een prop kranten in en laat ze staan in een geventileerde ruimte.
  • Behandelen. Afhankelijk van het materiaal dien je de schoenen te behandelen voordat je ze voor het eerst draagt. Hiermee kan je een beschermende laag tegen vocht en vuil creëren. Gebruik bij leren schoenen ledervet of leercrème en doe dit regelmatig. Maak je schoenen goed schoon en breng het vet aan met een schone droge doek. Vervolgens goed laat intrekken voordat je ze draagt. Voor suède schoenen kun je vaak gebruik maken van een speciale spray. Houd de spray niet te dichtbij je schoenen zodat het overal goed wordt verdeeld.
  • Aan- en uittrekken. Tot slot zijn er nog een aantal voor de handliggende manieren om je schoenen mooi te houden. Doe altijd je veters of bandjes los voordat je je schoenen uittrekt. Wanneer je ze moeilijk uitkrijgt, gebruik van een schoenlepel of laat iemand anders ze uittrekken. Veel mensen doen het, maar probeer niet je ene schoen uit te krijgen door met je andere voet op je hiel te drukken. Deze tips zijn erg logisch, maar ze zorgen er in ieder geval voor dat je schoenen langer mee kunnen gaan als je ze toepast.

Afbeeldingen:
Schoenenstapelaar