Slaapbanken
NAAR BOVEN

Slaapbanken

Gedurende de dag een mooie blikvanger in huis, ’s nachts een comfortabele slaapgelegenheid voor de gasten, slaapbanken zijn echte allrounders. Met een slaapbank, kunnen de gasten ontspannen overnachten. Dankzij de moderne constructies zijn er slechts een paar eenvoudige stappen nodig om een slaapbank binnen enkele seconden te transformeren naar een comfortabele plaats om te slapen. In onze online webshop vind je een breed scala aan slaapbanken voor een perfect ingericht appartement!

Zoals zo vaak is er niet genoeg ruimte voor een bed en een bank in een kleine woning, in dat geval is een slaapbank een goed alternatief: kies een bank met een geïntegreerde kist onder het bed, zodat je gemakkelijk beddengoed kunt opslaan tot het moment dat je het nodig hebt. Slaapbanken zorgen er voor dat het bed snel wordt opgeruimd. Voor een comfortabel ligcomfort moet je bij het kopen van een slaapbank letten op een hoge kwaliteit stoffering.

Op zoek naar een geschikte slaapbank en XXL-banken heb je de keuze uit verschillende modellen en meubelstoffen. Er zijn modellen die bekleed zijn met een microfiber stof, kunstleer of leerstof die allen resistent en uiterst duurzaam zijn. De selectie van slaapbanken op otto.nl wordt gekenmerkt door zijn veelzijdigheid, net zoals bij de schuimmatrassen. Het zitoppervlak van dergelijke slaapbanken bestaat vaak uit een gevouwen matras. Om de bank te veranderen in een bed hoef je in dat geval alleen de matras van elkaar te trekken. Andere slaapbanken zijn voorzien van comfortabele bedbodems. Met een eenvoudig mechanisme is een comfortabele bed gemaakt van de rugleuning en het zitoppervlak. De nieuwe slaapbank kan worden uitgerust met een lade onder de bank zodat je de latten en de matras verbergt.

Slaapbanken voor een comfortabele nachtrust

Afhankelijk van je keuze, heb je de keuze om de slaapbank te transformeren in een éénpersoonsbed of een tweepersoonsbed. Een innovatieve slaapbank zal een aanpassing van het hoofd- en voeteneinde voor een optimale slaaphouding mogelijk te maken. Speciale Japanse banken en futons zijn een combinatie van een houten onderstel met een speciale futon bekleding voor een gezonde slaappositie. Een slaapbank in futon stijl kan in een paar seconden worden verbouwd tot tweepersoonsbed.

De slaapbanken van OTTO kunnen ook als eenpersoonsbed. Bovendien kan een slapbank ook onderdeel zijn van een hoekbank of een gezellige lounge zithoek. Slaapbanken zijn het ideale meubelstuk voor een kleine kinderkamer, studentenkamer of een klein appartement. De woonkamer biedt zich vooral als een logeerbed. Browse nu door het brede aanbod van ronde salontafels en een slaapbank op otto.nl en vind het juiste model! Betaal uw slaapbank op afbetaling en beslis voor jezelf, hoeveel maandelijkse termijnen je wilt betalen. Natuurlijk is er ook de klassieke betalingsregeling voor de aanschaf.

Slaapbanken – voor een goede leefomgeving

Op de omgeving afgestemde slaapbanken van 2016 geven de ruimte een open en gastvrij effect. De moderne slaapbanken zijn verkrijgbaar in vele verschillende maten en vormen. Veel van de slaapbanken zijn beschikbaar als een box spring dat het ligcomfort verandert, of onder verlichting wat een aangenaam licht geeft en de sfeer van de kamer beïnvloed. De hoge kwaliteit van de materialen en goed vakmanschap van de slaapbanken staan garant voor een lange levensduur.

Bespaar jezelf de weg en tijd om naar de dichtstbijzijnde meubelwinkel te gaan voor een nieuw slaapbank of ligstoel. Bij OTTO vind je de meest moderne interieur ideeën en bijpassende slaapbanken. Deze kunnen in een korte tijd online besteld worden met één klik. Weet je niet welke bank je moet kiezen? Geen probleem, je kunt je zoekopdracht verfijnen door het materiaal, de afmetingen, het merk of de kleur van de bank te kiezen. Op otto.nl kun je naast slaapbanken ook goedkope lampen kopen ter bevordering van je aangename leefomgeving.

Slaapbanken

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een slaapbank?

Voor het kopen van een slaapbank moet je eerst de volgende vragen beantwoorden: hoe veel ruimte heb ik en waar heb ik de slaapbank voor nodig? Neem de maten op, niet alleen van de slaapbank maar ook van de kamer zodat de bank en het slaapgedeelte goed uitkomt. Ook moeten de meubels tijdens het uitklappen genoeg bergruimte hebben. Dient de slaapbank als bed of is het voor onverwachte logées? Let bij de gebruiksfrequentie op de kwaliteit van de matras. Ook de stoffering is belangrijk, of er nu twee nachten op wordt geslapen of dagelijks gebruik van gemaakt las een permanente slaapbank. Het hebben van een echte bedbodem en een matras is in dat opzicht beter.

Welke verschillende functies heeft een slaapbank?

De slaapfunctie van de slaapbank hangt af van de bank en kan op verschillende manieren: het bed kan worden uitgetrokken van onder de bank of de bank kan worden verlengt tot bed. Bij sommige modellen blijft de rugleuning van de bank ook aanwezig bij de bedbank, in andere gevallen is de rugleuning onderdeel van het bed. Voor de specifieke manier wordt je doorverwezen naar de productbeschrijving.

Welke matras of vulling heeft de slaapbank?

Een futon is een dunne matras die voornamelijk bestaat uit katoenvezels en wordt opgerold voor het bank-gedeelte en uitgerold voor het slaapgedeelte. De matras is vrij hard en slechts geschikt voor occasioneel gebruik. Als de slaapbank vaak wordt gebruikt, is een matras een goede keuze. Modellen voor dagelijks gebruik die aanbevolen worden hebben een binnenvering of springveren.

Welke bekleding is geschikt voor een permanente slaapbank?

Vooral bij veelvoudig gebruik van de slaapbank als bed, kun je het beste kiezen voor een permanente slaapbank waarbij de hoes afneembaar is. Je kunt deze dan zo nu en dan wassen zodat de bank fris blijft. Leren bekleding is zowel robuust als vuilafstotend, maar het houdt geen warmte vast zoals andere bekleding dit wel doet. In ieder geval ben je goed geadviseerd als je een extra hoeslaken over het ligoppervlak trekt.

Waar moet het beddengoed heen bij een slaapbank?

Een slaapbank is een ruimtebesparende variant voor een kleine ruimte, wanneer deze ook het bed vervangt. Misschien is de eerste vraag wel, waar laat je het beddengoed zoals het dekbed, de kussens en lakens? Op otto.nl zie je dat sommige banken ook een slaapfunctie hebben met opbergruimte waar je overdag het beddengoed in kunt opbergen.

Om de slaapbank van vlekken en vuil te ontdoen

Hoe je het beste een slaapbank kunt schoonmaken is niet alleen van belang wanneer je knoeit. Elke slaapbank vergt regelmatig onderhoud zodat deze langer mooi blijft. Dit geldt vooral met slaapbanken met losse kussens, deze trekken namelijk veel stof aan. Hierbij helpt het wanneer je één keer per week de kussens uitschud en uitklopt. Het beste is om de slaapbank een tijdje te laten luchten voor je de slaapbank weer als bank gebruikt nadat er op is geslapen om schimmel en zweetvlekken te voorkomen. De volgende schoonmaaktips zijn van toepassing op alle bekleding:

  • Regelmatig stofzuigen: bevrijdt de slaapbank van kruimels, stof en zand die zich ophopen in de vouwen van de bank. Om overbelasting te voorkomen is het raadzaam om de stofzuiger op een laag vermogen te laten zuigen.
  • Afstoffen: Wanneer je egaal leer hebt kun je dit afdoen met een vochtige doek. Voor hardnekkig vuil zal een milde zeep helpen bij het schoonmaken van de vlekken.
  • Onderstel afstoffen: Het frame van de bank is minder ingewikkeld, deze kun je afdoen met een zachte doek door over het oppervlak te gaan.