TV-meubels
NAAR BOVEN

Designvolle tv-meubels voor al je media-apparatuur

Tv-meubels bij OTTO

Plannen om een meubel voor je tv aan te schaffen? Bij OTTO heb je een grote keus aan tv-meubelen. Deze zijn niet alleen geschikt om je televisie op te zetten, maar ook voor al je andere media-apparatuur, zoals je dvd-speler, receiver of boxjes. Er zijn tv-meubels in vele groottes, materialen en uitvoeringen. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek welk meubel een toevoeging kan zijn voor je interieur.

Wat is er bijzonder aan een TV-meubel?

In tegenstelling tot traditionele meubels zijn TV-meubels speciaal ontworpen voor Hi-Fi apparatuur. Daarom heeft elk TV-meubel plek om je kabels op te bergen. Sommige modellen hebben door rollen of zwenksystemen een hoge flexibiliteit, zodat je je meubelstuk naar je eigen behoeften kunt afstellen. Sommige TV-kasten hebben zelfs een ingebouwd soundsysteem en ingebouwde speciale beveiligingssystemen voor de tv of projector.

Waar moet je op letten bij het kopen van een TV-meubel?

De TV-kast moet voldoende ruimte hebben. Zorg daarom dat je, voordat je de TV-kast koopt, goed op meet of hij past in de kamer. Bedenk ook van te voren wat je in de TV-kast kwijt wilt. Als je veel opbergruimte nodig hebt, is een TV-dressoir met genoeg planken en afsluitbare lades aanbevolen. Wil je sentimentele spullen exposeren? TV-kasten met glazen deuren zijn hiervoor perfect.

Tips bij het ophangen van je tv

Onder andere in Nederland vormt de televisie in veel gevallen een centraal punt in de woonkamer. Je kan ervoor kiezen om je televisie op je tv-meubel te zetten, maar het is ook mooi om hem aan de muur te hangen. Hierdoor creëer je meer ruimte om dingen op je tv-meubel te zetten. Vervolgens sommen we een aantal aandachtspunten op die handig kunnen zijn als je de televisie aan de muur wilt ophangen. In onze webshop kun je verschillende ophangsystemen en beugels vinden.

  1. Hoogte. Ten eerste is de hoogte van belang wanneer je een tv wilt bevestigen. Als je hem op de juiste hoogte hangt, zorgt dit ervoor dat je comfortabel televisie kunt blijven kijken. De hoogte is afhankelijk van je zithoogte en lengte. Ga op de bank of stoel rechtop voor de tv zitten. Zorg dat het midden van de tv iets onder ooghoogte zit. In de meeste gevallen is dit rond de 95 centimeter.
  2. Afstand. Meestal staat de afstand al vast van bijvoorbeeld de bank of stoel tot de televisie, maar is dit ook de ideale afstand? Televisies worden steeds groter, maar de afstand verandert meestal niet. Te dichtbij of te ver van je tv zitten kan een negatieve invloed hebben op je ogen. Er wordt geadviseerd om per 1 inch televisiescherm een afstand van 10 cm te houden. Bij 40 inch komt dit neer op 4 meter afstand. Het is geen vaste regel, iedereen heeft zijn eigen voorkeuren.
  3. Verlichting. Vroeger zorgde verlichting voor een vervelende weerspiegeling in je beeldscherm. Dit is grotendeels verdwenen, maar vaak is er nog wel sprake van een kleine weerspiegeling. Dit kan je voorkomen door de verlichting niet precies achter de bank te zetten of je draait de tv een klein stukje als de weerspiegeling vervelend wordt.
  4. Ophangen. De tv bevestigen kun je het beste met twee personen doen. Wanneer je de beugel hebt bevestigd, roep je er iemand bij om de tv aan de beugel vast te maken. Het is wel zo fijn als een prijzig apparaat als een tv zo mooi mogelijk aan de muur hangt.

Uit welk materiaal moet je TV-kast bestaan?

Normaal gesproken zijn kasten, zijwanden en planken gemaakt uit verschillende materialen. TV-meubels worden gemaakt uit materialen als hout, glas, rotan, kunststof, staal en ga zo maar door. Welk model je het best kan kiezen, hangt af van de rest van je interieur. Heb je bijvoorbeeld veel glas in je huis, dan kun je je TV-meubel hierop afstemmen. Domineert metaal in de woonkamer, dan is een model met metaal een betere keuze. Let wel op: afwisseling van stijlen doet het ook goed. Zo kan een donkere, houten TV-kast in een wit interieur een interessante eyecatcher zijn.

Kan een Lowboard als TV-kast?

Het antwoord hierop is natuurlijk: ja! De lowboards zijn zelfs een van de populairste versies van tv-kasten en TV-meubels. Zelfs voor de grootste televisies biedt het voldoende ruimte en alle soorten van Hi-Fi-apparatuur kun je hierin wegstoppen. De lowboard is zo ontworpen dat je TV op perfecte hoogte staat. De breedte van de lage planken is erg geschikt als opbergruimte voor boeken, cd’s en video’s. Bovendien kun je rommel snel opbergen in de lowboard door de open planken.

Hoe reinig je een glanzend TV-meubel?

Meubels en TV-kasten met een glanzend oppervlak kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek en ruitenreiniger. Let wel op dat je niet te veel druk zet op het meubelstuk.

Deze TV-kasten zijn geschikt voor kleine ruimtes

Als je maar weinig ruimte beschikbaar hebt, kan een tv-dressoir de optimale oplossing zijn. Zij zijn optisch niet heel erg aanwezig, waardoor de kamer minder volgepropt lijkt.

Populaire kleuren tv-meubels

Witte tv-meubels, zwarte tv-meubelsgrijze tv-meubels