Vloerkleden

Vloerkleden in vele kleuren en vormen voor accenten in je woonkamer

Bij OTTO vind je aantrekkelijke en slijtvaste vloerkleden in een gevarieerd assortiment. In de online shop vind je naast sideboards & highboards ook vloerkleden voor iedere smaak en voor iedere kamer – voor de keuken of badkamer, hal, kinderkamer en woonkamer of slaapkamer. De vloerkleden bij OTTO zijn in vele verschillende varianten te koop: wanneer de vorm van een vloerkleed je bevalt, kun je uit meerdere kleuren en kleurcombinaties kiezen.

Vloerkleden zijn levenskwaliteit. Vloerkleden vormen niet alleen de ruimtes, ze zijn de grond, waarop de mens leeft. En aangezien ieder mens anders is, heb je bij OTTO zo’n grote keuze aan vloerkleden, dat er voor iedere individuele smaak en noodzaak een vloerkleed is.

Inhoudsopgave

Knusse vloerkleden voor de woonkamer
Vloerkleden
Waarop moet je letten bij de aankoop van een tapijt?
Wanneer spreekt men van een hoogpolig vloerkleed?
Wanneer spreekt men van een Oosters tapijt?
Wat is een kelim vloerkleed?
Hoe reinigt men een vloerkleed?
Wat verstaat men onder natuurvezel-vloerkleden?
Waar moet je op letten bij de aankoop van een vloerkleed?
Welk vloerkleed zal het worden?
Tips voor verzorging van het vloerkleed
Conclusie
Het verschil tussen handgeweven, hand gebonden en machinaal vervaardigden vloerkleden
Overige informatie
Populaire kleuren vloerkleden

Knusse vloerkleden voor de woonkamer

Zachte vloerkleden strelen de voeten en zorgen voor een aangename ambiance. Op een knus vloerkleed kan men niet alleen lopen, maar ook leven. Een vloerkleed kan als zitplaats dienen voor mensen die van lezen houden of als speelplek voor kinderen. Kwalitatief hoogwaardige materialen tegen een eerlijke prijs tekenen de vloerkleden uit het assortiment bij OTTO. Bekijk vandaag nog in onze online shop en zoek het vloerkleed uit, die bij jou en bij jouw levensstijl past!

Zo mooi als tegels, laminaat of parket zijn – zo warm en gemoedelijk zijn alleen vloerkleden. In de meeste woonruimtes loont het zich, een klein woon-eiland aan te schaffen om zo voor een wollige voetenwarmer te zorgen. Vloerkleden 2019 zorgen daarnaast ook voor veiligheid: ze absorberen geluid in de woonkamer, houden de warmte vast en voorzien je voeten van een zachte ondergrond. Vooral in de omgeving van de zithoek zorgen vloerkleden voor een hoge maten van huiselijkheid. Je maakt de zithoek hiermee niet alleen optisch helemaal af, maar he maakt het ook nog gezelliger.

Vloerkleden maken het voor de hele familie mogelijk, ook een eens een hele spelletjesmiddag op de grond door te brengen: als het zacht en warm is, dan voelen alle familieleden zich comfortabel tijdens het spel.

Hoogpolige vloerkleden zijn bijzonder zacht en warm. Robuuste en onderhoudsvriendelijke vloerkleden, die goed te reinigen zijn, vind je onder de naam speelkleden. Vloerkleden met verschillende maten kunnen interessante combinaties vormen, die je huis individualiseren.

Van een goed vloerkleed of een goede sprei heb je jarenlang plezier. De criteria voor degelijke vloerkleden zijn de manier van fabricage en het gebruikscomfort. In het assortiment vloerkleden van OTTO wachten exemplaren met precies deze eigenschappen op stijlbewuste interesse. Bovendien heeft ieder afzonderlijk vloerkleed nog meer indrukwekkende eigenschappen. Een excellente structuur en eenvoudig onderhoud zijn naast de keuze uit meerdere stoffen en patronen nog meer pluspunten. Een gebreid patroon zorgt voor een nog nadrukkelijkere gemoedelijke ambiance. In combinatie met warme aardetonen wint de woonruimte enorm veel uitstraling. Het vloerkleed is vanwege zijn dikte probleemloos te belasten met diverse stoelen of kasten. Daarnaast is het ook mogelijk om hem in ruimtes met vloerverwarming te leggen. Passen bij de vloerkleden, vind je ook landelijke gordijnen en vele andere meubels in onze online shop!

Vloerkleden

Overweeg je de aankoop van een nieuw vloerkleed? Deze informatie helpt je bij de keuze!

Waarop moet je letten bij de aankoop van een tapijt?

Voor de aankoop van een vloerkleed moet je jezelf een paar vragen stellen: Waar moet het vloerkleed komen te liggen? Hoe wordt het belast? Ga je het vloerkleed gebruiken voor de hal, die ook regelmatig betreden wordt door natte schoenen? Of wordt het een vloerkleed voor de woonkamer, waar gemoedelijkheid een rol speelt? Of zoek je een vloerkleed voor de kinderkamer, waarop gespeeld gaat worden? Bedenk voor jezelf, welke eigenschappen het vloerkleed moet hebben, voordat je gaat zoeken naar een passend model.

Wanneer spreekt men van een hoogpolig vloerkleed?

Een hoogpolig vloerkleed of een shaggy vloerkleed is een bijzonder pluizig vloerkleed, die je herinnert aan de jaren ’70. Een vloerkleed is hoogpolig, wanneer het weefsel, ook wel pooldraad genoemd, een hoogte heeft tussen de 1,5 en 5 centimeter. Gelijktijdig staan de poolweefsels niet zo dicht bij elkaar, waardoor het pluizige effect ontstaat. Laagpolige vloerkleden hebben overigens een draadhoogte van maximaal 1,5 centimeter. Een hoogpolig vloerkleed zorgt in de woonkamer voor een knusse, gemoedelijke atmosfeer.

Wanneer spreekt men van een Oosters tapijt?

Tijdloos, geliefd en bijzonder waardevol: Oosterse tapijten hebben de reputatie, de mooiste vloerkleden ter wereld te zijn. Ze gaan niet uit de mode en zijn nog altijd ontzettend geliefd. Tot het begrip Oosters tapijt worden allereerst alle vloerkleden gerekend, die in Persië, Turkije, Afghanistan, Centraal Azië en de Kaukasus worden gemaakt. Deze landen teren op een lange, duizend jaar oude traditie van het maken van vloerkleden. Qua kleuren, vormen, patronen, vervaardiging en materiaal kunnen Oosterse tapijten per land van afkomst sterk variëren.