Een comfortabel en mooi bankstel mag niet ontbreken in je woonkamer

Welke bankenstellen heeft OTTO?

Bij de inrichting van je woning kan een mooie bank niet in je woonkamer ontbreken. Bij OTTO kun je terecht voor allerlei soorten banken in diverse stijlen en groottes. Een bank moet niet alleen mooi zijn, maar ook comfortabel zitten. Zoek je een bank waarin je lekker kan relaxen na een lange werkdag? Dan zijn banken met een extra voetenstuk waarop je je benen heerlijk kan laten rusten voor al geschikt, zoals een hoekbank. Als je van een diepe zitting houdt, biedt OTTO ook XXL banken aan. Tevens heeft OTTO landelijke banken. Hierbij denken veel mensen aan banken voor in een boerderij of een ruime villa, maar ze kunnen ook heel goed passen in een modern appartement met wat minder ruimte. Heb je een 2- of 3-zitsbank gezien, maar wil je ook een voetenstuk? Voor diverse banken biedt OTTO hockers, zodat je bank verlengd kan worden met een voetenstuk.

Weetjes over bankstellen

OTTO heeft een ruime keuze aan bankstellen en elke bank heeft andere kenmerken en eigenschappen. Dit is afhankelijk van het model, materiaal en de uitvoering. Onderstaand worden een aantal weetjes en onderhoudstips gegeven die van belang kunnen zijn wanneer je een bank hebt aangeschaft bij OTTO. Hiermee kun je de levensduur en het comfort van je bank zo lang mogelijk behouden.

  • Hardheid. In het begin kan de zitting van je bank nog wat hard aanvoelen. Na verloop van tijd neemt deze hardheid af en zal deze comfortabeler gaan zitten. Dit wordt ook wel het ‘inzitten’ van de bank genoemd. Over het algemeen zal deze aanpassingsduur ongeveer vijf maanden duren voordat de bank optimaal zit.
  • Opkloppen. Als u een bank bij OTTO bestelt, wordt deze bij u thuis afgeleverd. In verband met het transport worden de banken vaak compact verpakt. Daarom adviseren we je om de kussens en zittingen goed op te kloppen en te schudden.
  • Levensduur. Van belang is dat je zo lang mogelijk plezier kunt hebben van de bank. De levensduur is afhankelijk van de frequentie van gebruik, lichaamsgewicht en lichaamstemperatuur (transpiratie).
  • Onderhoud. OTTO heeft meubels van diverse materialen, zoals leer en stof. Van belang is dat deze goed onderhouden worden, want dit kan een grote invloed hebben op de levensduur. Leren banken moeten regelmatig worden behandeld om uitdroging en scheuren te voorkomen en stoffen banken moeten zoveel mogelijk uit de zon worden gehouden om verkleuring te voorkomen.