Je conditie opbouwen met een crosstrainer

Functie van een crosstrainer

Een crosstrainer is een fitnessapparaat, om precies te zijn een cardio-toestel, waarmee je aan je conditie kan werken. Met het apparaat kun je je conditie langzaam opbouwen en verbeteren en tegelijkertijd vet verbranden. Het voordeel van een crosstrainer is, dat je veel spieren in je lichaam gebruikt tijdens het trainen en je dus optimaal jouw lichaam traint. De oefeningen die je uitvoert zijn vergelijkbaar met langlauf bewegingen. Je gaat met je voeten op de twee planken staan en maakt voortschuivende bewegingen door de hendels naar voren en naar achteren te bewegen.

Crosstrainers worden toegepast bij cardiofitness. Dit is een vorm van fitness waarbij de oefeningen afgesteld worden op de gemeten hartslag. Het doel is om een constante hartslag te behouden bij verschillende trainingen en oefeningen om op deze manier je conditie op te bouwen en vet te verbranden. Vet wordt verbrand in je hele lichaam en aangezien je met cardiofitness spiergroepen uit verschillende delen van je lichaam traint met diverse oefeningen, verbrand je veel vet.

Tips om een conditie op te bouwen

Een voorwaarde om aan je conditie te werken en vet te verbranden middels cardiotraining, is motivatie & discipline. Zonder motivatie kom je nergens, want met een paar keer trainen boek je geen resultaat. Het idee achter fitness is dat je een ritme en regelmaat vindt en de oefeningen langzaam opbouwt om te werken aan een beter resultaat. Maak daarom vooraf een schema (of laat deze maken door een fitnessinstructeur), zodat je weet hoeveel je elke week moet trainen. Begin bijvoorbeeld twee à drie weken lang met twee keer per week een training van een uur. Vervolgens ga je over op drie keer per week een training van een uur. Zorg hierbij wel dat de trainingsdagen gelijkwaardig zijn verdeeld over de gehele week. Het is dus verstandig om minstens twee dagen rust te pakken na een training.

Als de trainingen na verloop van tijd goed gaan, kun je zwaarder gaan trainen. Je conditie verbetert namelijk als je de verzuringsdrempel weet te verhogen. Krachttraining zorgt voor sterke botten en spieren en de combinatie van krachttraining en cardio-fitness zorgen samen voor een beter uithoudingsvermogen.

Crosstrainers bij OTTO

Een crosstrainer is ideaal om thuis sportief aan de slag te gaan. Crosstrainers en andere fitnessapparaten zijn verkrijgbaar bij OTTO. Vergelijk de verschillende crosstrainers in onze webshop en stem af welk apparaat het beste bij u past en voor u geschikt is. Bestel eenvoudig je fitnessapparaat online en wij zorgen dat deze bij jou wordt afgeleverd!