5 redenen waarom jij een modulaire bank nodig hebt!

Modulaire bank

Niets is zo fijn als lekker weg ploffen in de zithoek na een lange dag. Met een modulaire bank bepaal je zelf hoe groot je zithoek wordt. En waar je een hoek of armleuning wilt. Je kunt alle kanten op met de modulaire bank. Je creëert gemakkelijk de zitplaats precies zoals jij hem wilt. De banken zijn momenteel erg populair en een echte trend. Modulaire banken zijn echt kameleons en bieden voordelen die een standaard bank niet heeft. In dit blogartikel beschrijven wij 5 redenen, waarom jij een modulaire bank nodig hebt.

Maar eerst: wat is een modulaire bank eigenlijk?

Modulaire banken worden ook wel elementenbanken genoemd. De naam zegt het misschien al, dit is een bank met verschillende onderdelen die los van elkaar te verplaatsen zijn. Op deze manier kan de bank volledig naar wens worden ingericht. Het is aan jou om de indeling en de kleuren te kiezen op basis van jouw behoeften. Typisch aan deze banken is dat de onderdelen goed los van elkaar kunnen staan.

1. Je bent flexibel

We beginnen natuurlijk met het voordeel dat een modulaire bank flexibel is. Je kiest zelf de onderdelen, waardoor je bank helemaal naar jouw smaak wordt. Groot, klein of tussenin, precies zoals jij wilt. En zodra je bank compleet is, kun je hem ook nog op iedere manier wegzetten. Komen er veel mensen over de vloer? Schuif dan de losse onderdelen uit elkaar en creëer gezellige hoekjes. Dit bankstel beweegt dus lekker flexibel mee. Wel zo fijn als je ervan houdt om je interieur zo nu en dan te veranderen.

Modulaire bank kleuren

2. De modulaire bank is persoonlijk

Waar je bij andere banken vast zit aan de stof, kleur en vorm, kun je met een modulaire bank dit makkelijk aanpassen.

Kleuren

Wist je dat het ook mogelijk is om verschillende kleuren te combineren dankzij de onafhankelijke elementen. Normaal kies je een bank in één kleur, omdat een bank natuurlijk één onderdeel is. Waarom zou je voor maar één kleur kiezen? Kies je wanddecoratie in de zelfde kleur om het een geheel te maken.

Stoffen

Ook met stoffen kun je helemaal los gaan. Kun je een speels effect waarderen? Dan is het ook leuk om verschillende stoffen te combineren. Ga bij het middenstuk van de bank voor een andere bekleding. Of nog leuker: wissel de stoffen om en om met elkaar af. Om het helemaal af te maken, kies je voor sierkussens met verschillende stoffen en kleuren. Zo krijg je echt een tof effect!

Vormen

Tijdens het samenstellen van je elementen bank kun je ook kiezen voor bijzondere vormen. Zo heb je verschillende plaatsen voor je hoekstuk en elementen met en zonder rug- en armleuning. Je kunt tegenwoordig zelfs kiezen voor banken met een rond hoekstuk. Plaats de onderdelen zonder rug- en armleuning los neer, om het effect van een hocker te creëren. Lees hier de 4 manieren om je hocker een plekje te geven in huis! 

Modulaire bank

3. De modulaire bank kan meegroeien of krimpen

Is je bank na een aantal jaar veel te klein? Geen probleem! Met deze bank voeg je gewoon een of meerdere onderdelen toe om je bank groter te maken. Zo kan je bank altijd meegroeien en hoef je geen compleet nieuwe bank te kopen. Is je bank juist te groot? Dan kun je gewoon elementen weg doen, of zet ze net anders neer. Met de modulaire bank heb je altijd een passende bank voor in jouw huis.

4. Je zult nooit meer een hele bank moeten vervangen

Niets is zo erg als vieze plekken in je bank. Met de elementen bank kun je gemakkelijk de losse onderdelen vervangen. Raakt er een deel beschadigd? Geen probleem. Je kunt dan gewoon simpelweg alleen dat element vervangen. Met een vaste bank heb je die mogelijkheid niet. Laten schoonmaken is natuurlijk een optie, maar als je dit goed wilt doen ben je vaak al duurder uit.

5. Je kunt de modulaire bank makkelijk verplaatsen en verhuizen

Je bank verplaatsen kan een zware klus zijn. Zeker als je een grote zware bank hebt staan. Met een modulaire bank gaat dit gelukkig een stuk makkelijker. Ieder element kan namelijk apart verplaatst worden. Wil je jouw hele woonkamer in één keer omgooien? Schuif dan je boekenkast en tv-meubel naar de juiste plek. En til vervolgens de losse elementen naar de goede plek. Dit kost je een stuk minder inspanning. Ook in het geval van een verhuizing, heeft de elementenbank zijn voordeel, omdat de losse onderdelen gemakkelijk in de verhuiswagen passen en ze een stuk lichter zijn.
Modulaire bank

We snappen dat je na het lezen van dit artikel enthousiast bent geworden of dat je helemaal overtuigd bent. Een modulaire bank is ook geweldig! Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan ons eerder geschreven blog en kom erachter wat de perfecte bank voor jouw woonkamer is!

Handtekening liefs Lisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Banken OTTO Wonen Woonkamer

Lisa Maas
You might also like