Blaren door nieuwe schoenen? Voorkom ze zo!

Blaren… Hiermee hebben we allemaal wel eens te maken. ‘Nieuwe schoenen’ en ‘blaren’ is een combinatie die ons dan ook niet vreemd in de oren klinkt. We houden allemaal van het shoppen van nieuwe schoenen en deze zitten niet altijd meteen als slofjes. Waar ons verstand misschien vaak zegt ‘je moet schoenen kiezen die meteen lekker zitten’, hunkert ons hart toch ook af en toe naar schoenen die er gewoon helemaal top en fashionable uitzien (en misschien iets minder praktisch zijn…). Nadat we een tijdje met onze nieuwe schoenen door de straten hebben gelopen voelen we de blaren al komen. Hoe meer we vervolgens lopen op deze schoenen, hoe erger het wordt. Of het nu nieuwe sneakers, nieuwe pumps, nieuwe laarsjes of juist hele andere schoenen zijn… Af en toe (het liefst heel vaak) moet onze schoenencollectie uitgebreid worden!

blaren

In deze blog geef ik jullie een aantal super handige tips om blaren door nieuwe schoenen te voorkomen en het shoppen van nieuwe schoenen hiermee nóg leuker te maken!

Tip 1

De eerste tip is een vrij voor de hand liggende tip. Blaren ontstaan door wrijving of door druk die wordt uitgeoefend op bepaalde plaatsen. Hoe dichter je nieuwe schoenen op je huid zitten, hoe meer wrijving en druk je ervaart. Een logische oplossing zou dus zijn om ervoor te zorgen dat je schoenen niet te dicht op je huid zitten. Dikke sokken dus! Ja een paar dikke sokken kan al helpen bij het voorkomen van blaren.

Tip 2

Inlopen, inlopen, inlopen…! Wanneer je nieuwe schoenen hebt aangeschaft moeten jouw voeten aan deze schoenen wennen. Er bestaan zoveel verschillende soorten schoenen die allemaal andere drukpunten hebben en daarmee stuk voor stuk blaren kunnen laten ontstaan. Je voeten moeten wennen aan de drukpunten van schoenen en dat doe je door je schoenen rustig in te lopen. Trek ze aan op een dagje waar je eigenlijk vooral in en rondom thuis bent. Zo kun je op elk gewenst moment je schoenen uit doen. Wandel naar de keuken of naar het toilet op je nieuwe schoenen, zo laat je je voeten rustig wennen aan de schoenen. Let op! Houd ze niet al te lang aan, je wilt ten slotte blaren voorkomen en niet blaren laten komen.

laarsjes loafers laarzen pumps sneakers

Tip 3

Ook een föhn is een handig apparaat om te gebruiken om blaren te voorkomen. Het klinkt misschien raar, maar een föhn kan heel erg handig zijn. Maar hoe dan?! Je weet van jezelf wel ongeveer waar je nieuwe schoenen blaren zouden kunnen geven. Dit weet je bijvoorbeeld omdat je eigenlijk altijd op dezelfde plek blaren krijgt, of omdat de schoen bepaalde duidelijke drukpunten heeft. Onthoud deze punten en föhn deze plekjes warm. Zo zorg je ervoor dat de stof een beetje uitzet en het materiaal minder strak en stroef zit. Oftewel, je vermindert de drukpunten!

blaren

Tip 4

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nooit echt last hebt van blaren, maar wanneer je leren schoenen aantrekt…. Een tip speciaal voor gevallen met leren schoenen vind je hier. Je kunt namelijk een dun sokje gebruiken om ervoor te zorgen dat je schoen zich naar je voet vormt. Dit doe je door het sokje vochtig te maken en vervolgens je schoen aan te trekken met je vochtige sokken aan. Door het vocht zal het leer van de schoenen zich uitzetten en mooi vormen naar je voeten.

Tip 5

Een beruchte plek voor het ontstaan van blaren is aan de binnenkant ter hoogte van je hiel. Op deze plek kunnen dan ook zeker wat extra voorzorgsmaatregelen getroffen worden. Je kunt gel deodorant aan de binnenkant van je schoen smeren. En zeg maar dag tegen al die blaren! Ze zijn namelijk verleden tijd door dit wondermiddel!

Bye bye blisters! Voorkom blaren door nieuwe schoenen met behulp van deze tips!

liefs liselotte

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Beauty Lifestyle OTTO Schoenen Tips

Liselotte Stienen
You might also like