Alle wonen artikelen / General / Wonen / 25 oktober 2022

Creëer een duurzame keuken met deze 4 tips!

Duurzaamheid in de keuken is meer dan alleen overstappen van gas naar elektrisch koken. Met energiezuinige keukenapparatuur of keukengerei van hoogwaardige kwaliteit maak je jouw keuken een stuk milieuvriendelijker. Maar er is meer mogelijk! Daarom geven wij je in dit artikel 4 tips voor een duurzame keuken.

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds meer een hot topic geworden. Door bewuste keuzes te maken, help je niet alleen het milieu een handje, maar bespaar je ook flink wat geld. Geen zorgen, dat betekent niet dat je gelijk een nieuwe duurzame keuken moet aanschaffen. Ook met kleine aanpassingen maak je jouw keuken duurzaam. Bijvoorbeeld door te kiezen voor materialen die lang meegaan, zodat jij minder vaak iets hoeft te vervangen en nieuwe producten moet aanschaffen. Meer weten? Lees snel verder!

duurzame keuken

Tip 1: Koop energiezuinige keukenapparatuur voor jouw duurzame keuken

Heb je nieuwe keukenapparatuur nodig? Let bij de aanschaf op het energieverbruik. Dit is af te lezen aan het energielabel op het product. Hoe groener het label, hoe duurzamer het apparaat. Wist je dat bijvoorbeeld apparatuur met energielabel A tot 30% minder energie verbruikt dan energielabel B? Kijk dus goed welke apparaten je het meest gebruikt en investeer in energiezuinige keukenapparatuur, zoals een vaatwasser, koelkast of oven. Juist deze zijn de moeite waard om te vervangen voor energiezuinige opties! Gelukkig kun je in steeds meer webshops filteren op keukenapparatuur met energielabel A en A+. Want milieuvriendelijke apparaten zijn natuurlijk een must in jouw duurzame keuken.

Tip 2: Investeer in duurzaam keukengerei

Het gezegde goedkoop is duurkoop is nergens zo toepasselijk als bij een duurzame keuken. Het meeste kookgereedschap gebruik je dagelijks, dus het is zeker de moeite waard om te investeren in keukengerei van hoogwaardige kwaliteit. Kies bijvoorbeeld voor pannen van gietijzer of keramiek, deze gaan extra lang mee! Daarnaast is het ook een stuk duurzamer om herbruikbaar keukengerei te gebruiken of overgebleven maaltijden in te vriezen in vershoudbakjes. En wist je dat er ook steeds meer keukengerei gemaakt is van gerecycled materiaal? Milieuvriendelijke opties genoeg!

duurzame keuken artikelen

1. NATURE LINE koekenpan 49,99 – 2. Curver SMART ECO FRESH vershoudtrommels van 100% gerecycled materiaal 30,99 – 3. JUST VEGAN wokpan 37,99 – 4. OTTO placemats van biologisch katoen 19,99

Tip 3: Duurzame keuken? Ga aan de slag met upcycling!

Een nieuwe keuken kopen doe je niet zomaar, want de aanschaf is nou eenmaal erg duur. Je huidige keuken opknappen en stylen is niet alleen een goedkoper alternatief, maar ook een stuk duurzamer. Wil je weten hoe je jouw keuken kunt upcyclen? In deze blogpost vertellen wij je alles over het opknappen en stylen van jouw keuken. Mocht je daarna de smaak te pakken hebben, dan kun je met jouw gereedschap ook gelijk andere kamers in huis aanpakken voor een hele nieuwe uitstraling.

Tip 4: Vervang je huidige lampen door LED-verlichting

Het ophangen van LED-verlichting in de keuken kent veel voordelen. Zo is LED-verlichting beschikbaar in spotjes, maar kun je ook jouw hanglamp in de keuken vervangen door een duurzame optie. Zo bespaar je tot 90% op je energiekosten. Daarnaast is de levensduur van deze verlichting langer dan van bijvoorbeeld gloeilampen, dus hoef je deze ook minder te vervangen. LED-verlichting is er in allerlei soorten, maten en kleuren, dus er is altijd een passende optie voor jouw nieuwe, duurzame keuken.

Ga jij aan de slag met het verduurzamen van jouw keuken aan de hand van bovenstaande tips? Jouw kleine aanpassingen leveren al gelijk groots resultaat op. Succes!

liefs tessa in sierlijke letters

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  duurzaamheid duurzame keuken eco keuken energiezuinig groene keuken Keuken milieuvriendelijk

Tessa Jansens
You might also like