Feestelijke gerechten en gezelligheid tijdens de feestdagen met funcooking

Wat doe je het meest tijdens de feestdagen? Eten natuurlijk! Het zorgt voor gezelligheid en daar draait het allemaal om wanneer je samen met je geliefden bent. Funcooking sluit perfect aan bij al het eten tijdens de feestdagen. Gourmetten, racletten, fonduen, wafelijzers, crêpemakers, chocoladefondue en meer, genoeg keuze! Wij vertellen je wat funcooking is en geven je de leukste inspiratie voor feestelijke gerechten.  

Wat is funcooking?

Het woord zelf zegt het eigenlijk al, funcooking zorgt voor fun tijdens het koken! Het zijn huishoudelijke apparaten waarmee je samen kookt aan tafel en vervolgens geniet van zelfgebakken creaties. Er hoeft dus niemand de hele avond in de keuken te staan, maar jullie kunnen met zijn allen genieten van de gezelligheid aan tafel. Het is een avondvullend programma, dus genoeg tijd voor mooie gesprekken tijdens het genieten van feestelijke gerechten.

Feestelijke gerechten

Feestelijke gerechten met gourmetten, racletten of fonduen

Ga jij voor gourmetten, racletten of fonduen tijdens de feestdagen? Het geeft allemaal een knusse en gezellige sfeer, dus het is maar net waar je zin in hebt! Zet een achtergrondmuziekje op, zorg voor een lekker drankje bij het eten en smullen maar!

Gourmetten of racletten

Wie houdt er nou niet van gourmetten? Het is niet voor niets dat het nog steeds zo populair is tijdens de feestdagen. Iedereen bepaalt zelf wat ze op de grillplaat leggen en het is daarmee voor iedereen lekker. Vaak wordt een gourmetstel gecombineerd met raclette. Bij de raclette heb je allemaal een eigen pannetje waar je ook nog ingrediënten in kan bakken. Haal een lekkere gourmetschotel bij de slager, voeg groenten, stokbrood en sausjes toe en iedereen zal gelukkig zijn!

Fonduen

Fonduen is zeker net zo lekker en gezellig als gourmetten of racletten. Traditioneel gezien vul je de fonduepan met olie en frituur je het vlees of vis dat aan je prikkertje zit. Niet zo fan van een frituurlucht die je nog dagen erna in je huis ruikt? Geen probleem, bouillon is een lekkere vervanger. Voor de vegetariërs is kaasfondue ook heerlijk. Stel een gevarieerde combinatie samen van vlees, vis, groenten en brood om in de fondue te dompelen. Dat wordt genieten!

Feestelijke gerechten

Een lekker dessert is een must bij feestelijke gerechten

De kers op de taart, het dessert. Daar heeft iedereen altijd nog ruimte voor toch? Er zijn diverse manieren waarmee je met funcooking lekkere en feestelijke desserts maakt. Je blaast je gasten omver met een spektakel, terwijl het apparaat het werk doet.

Snel en makkelijk wafels maken met een wafelijzer

De geur van versgebakken wafels doet iedereen het water in de mond lopen. Met een wafelijzer maak je binnen no-time de lekkerste wafels. Voeg vers fruit, een bolletje ijs en een toef slagroom toe en smullen maar!

Favoriet van de zoetekauwen: chocoladefondue

Een chocoladefondue is onder de echte zoetekauwen favoriet. Een elektrische fonduepan maakt het je heel makkelijk. Serveer bijvoorbeeld met fruit, koekjes en marshmallows op een feestelijke schaal of etagère. Een ding is zeker, de zoetekauwen hoor je voorlopig niet meer!

Crêpemaker: creatief met crêpes 

Hmm, zei er iemand crêpes? Crêpes maak je gemakkelijk met een crêpemaker. Daarna kun je er alle kanten mee op door verschillende toppings te gebruiken. De populaire topping aardbeien en Nutella is altijd goed. Enjoy!

Feestelijke gerechten

Presentatie is alles bij feestelijke gerechten

De manier van presenteren maakt of breekt je feestelijke gerecht. Zorg dus voor mooie tafelversiering. Allereerst kies je een prachtig tafelkleed en dek je de tafel netjes met mooi servies en bestek. Maak het gezellig door sfeerlicht toe te voegen. Kaarsen zijn hier je beste vriend. Voeg als laatste nog decoratie toe gerelateerd aan de feestdag zelf. Tip: naamkaartjes geven een persoonlijke touch en zorgen gelijk voor de juiste tafelschikking. Meer inspiratie voor feestelijke tafelversiering vind je hier.

Genoeg manieren om met funcooking feestelijke gerechten te maken tijdens de feestdagen dus! Natuurlijk wil je er zelf ook feestelijk uit zien tijdens het eten. Daarvoor hebben we ook genoeg inspiratie. Hier vind je bijvoorbeeld de leukste kerstkleding inspiratie. Wij wensen je alvast fijne feestdagen vol gezelligheid en lekker eten!

Handtekening
Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Feestdagen Kerst Koken OTTO Recepten

Suzanne Paijmans
You might also like