Home / Gidsen / Lifestyle / Reis gids / Wat neem je mee in je handbagage?

Wat neem je mee in je handbagage?

Reisgids banner

Het is zover, je gaat op vakantie! Alleen nog even je handbagage inpakken en je kunt zo het vliegtuig instappen. Maar wat neem je allemaal mee in je handbagage, sterker nog, wat mag wel en niet?

Ken je dat, je bent nog niet eens begonnen met het inpakken en het eerste dilemma doet zich al voor: Welke tas of koffer ga ik nou eigenlijk meenemen? Bij het inpakken poppen er nog veel meer vragen in je hoofd op: welke elektronica mag mee? En mag ik mijn deodorant ook meenemen? Zo zijn er nog veel meer onbeantwoorde vragen. In deze blog ga ik je een aantal tips geven over wat je allemaal meeneemt en mag meenemen in je handbagage.

Koffer/tas

Een van de lastigste onderdelen van het pakken van je handbagage is: waar doe je al je spullen in? Kies je voor een rugzak die minder ruimte inneemt, maar waar daarentegen ook minder in gaat of kies je voor een handbagagekoffer waar je veel in kunt stoppen, maar die wat onhandig is, omdat het meteen weer zo groot is? Ikzelf zou altijd kiezen voor een handbagagekoffer. Waarom? In een handbagagekoffer kan zoveel, dat je altijd ruimte hebt om te shoppen op bestemming. En wie shopt er nou niet op vakantie!? Let natuurlijk wel altijd even op de afmetingen van je handbagage, want daar zit ook een limiet aan vast. Op onze website kun je de maat van je koffer selecteren, voor een handbagagekoffer met een hoogte van maximaal 56 centimeter. Ben je op zoek naar dé ideale handbagagekoffer? Kijk dan zeker in het assortiment koffers voor een praktische koffer in een leuk, kleurig design.

ElektronicaHandbagage tips

Je telefoon! Die kan je natúúrlijk niet thuislaten. Je telefoon en oplader zijn het allerbelangrijkst. Als je bijvoorbeeld lekker film wilt kijken in het vliegtuig, is het altijd handig om een powerbank mee te nemen. Elektronica mag altijd mee, zolang je het bij de douane maar even uit je tas haalt. Vind je het toch handig om een groter scherm bij te hebben dan een telefoon, kies dan voor een tablet! Een tablet is een stuk kleiner en praktischer om mee te nemen dan een laptop. Bovendien zit je bij vliegtuigmaatschappijen altijd vast aan een bepaald gewicht en een tablet is een stuk lichter. Dit gewicht verschilt per maatschappij, dus check het altijd even op de website!

Toiletspullen

Met vloeistoffen moet je altijd even goed opletten als je gaat vliegen! Je mag namelijk niet meer dan 100 ml per flesje of potje meenemen en maximaal 10 van deze verpakkingen. Een kleine deo, om je af en toe lekker op te frissen, kan dus gewoon mee! Zorg ervoor dat je dit altijd in een doorzichtig, hersluitbaar, plastic zakje stopt en ook dit bij de douane uit je tas haalt. Doe dit altijd! Zo voorkom je namelijk dat jij die persoon bent waarvan de hele tas binnenstebuiten gehaald wordt.

Kleding

Nog zoiets! In Nederland is het 15 graden en je vliegt naar de zon, wat moet je dan aantrekken? In het vliegtuig is het nooit lekker warm, dus draag je eigenlijk altijd warme kleren. Neem daarom een short en een paar slippers mee, zodat je je gewoon eventjes op het toilet van het vliegveld kan omkleden!

Overige spulletjes

Last but definitely not least! Je portemonnee met onder andere je ID en geld kan en mag je natuurlijk niet vergeten. Neem op vakantie een kleine, praktische portemonnee mee. Ik weet het, die grote portemonnees zijn onwijs leuk. Maar een kleine die ook in een schoudertasje of clutch past, is zovéél handiger. Geloof me, ik spreek uit eigen ervaring!

Heb je alles ingepakt? Controleer het nog een keertje met onze checklist met daarin de belangrijkste handbagage tips! Dan ben je nu echt helemaal klaar om te gaan!

Handtekening

PS. Reis je lang? Neem een reiskussentje mee, zodat je heerlijk weg kunt dutten in het vliegtuig.

Deel deze blog met je vrienden: