Home / Gidsen / Lifestyle / Reis gids / Wat neem je mee op roadtrip?

Wat neem je mee op roadtrip?

Reisgids bannerEén van de leukste manieren om vakantie te vieren: lekker de wijde wereld intrekken met de auto. Gaan en staan waar je maar wilt: een roadtrip staat voor ultieme vrijheid en avontuur! Stap de auto in, zet een heerlijk muziekje aan en gaan.

Maar natuurlijk stap je niet zomaar die auto in. Als jij ultiem wilt genieten tijdens jouw roadtrip gaan hier een aantal voorbereidingen aan vooraf. In deze blog geef ik je road trip tips voor het voorbereiden van jouw perfecte roadtrip. Hierdoor kun je heerlijk zorgeloos op reis en genieten to the max.

Thuis

Kijk je auto voor de autotrip nog eens grondig na. Zorg er hierbij voor dat er voldoende ruitensproeiervloeistof en koelvloeistof aanwezig is en dat het oliepeil juist is. Check daarnaast of je banden voldoende bandenspanning en profiel hebben en of er een reservewiel aanwezig is. Alles in orde? Dan kan de roadtrip van je leven beginnen!

Navigatiesysteem

Natuurlijk is het hartstikke fijn om van te voren een globaal schema van de route van je reis samen te stellen met een road trip planner. Maar tijdens je reis is niets zo leuk als eventjes te stoppen op plekken die andere roadtrippers aanbevelen. Verborgen pareltjes die je thuis in reisgidsen en op het internet nog niet had ontdekt. Op zulke momenten is het heerlijk om een navigatiesysteem bij je te hebben. Je kunt je route hiermee namelijk aanpassen op ieder moment zonder te verdwalen en te stressen met papieren kaarten. Een navigatiesysteem is daarom een echte musthave tijdens iedere roadtrip.

Flitswaarschuwingen

Niets is zo vervelend als na je roadtrip nog een paar ‘souvenirs’ ontvangen in de vorm van snelheidsovertredingen. Tegenwoordig beschikken de meeste navigatiesysteem over een ‘flitsmelder’, deze zorgt ervoor dat je navigatiesysteem gaat piepen zodra je een flitspaal nadert. Hierdoor kun je op tijd je snelheid minderen en loop je minder kans op boetes. Helaas zijn deze flitswaarschuwingen in verschillende Europese landen verboden, waaronder: Zwitserland, België, Frankrijk en Oostenrijk. Let er in deze landen dus op dat jouw flitsmelder staat uitgeschakeld en houd zelf je snelheid goed in de gaten.

Inpaklijst roadtripVerblijf

Tijdens je roadtrip kun je natuurlijk kiezen om ‘luxe’ te verblijven in hostels en hotelletjes maar je kunt ook de real experience aangaan en iedere nacht op een nieuw ontdekte plek kamperen. De ene nacht slaap je op het weiland van een boer, de andere nacht ga je naar een ‘glamping’: alles is mogelijk! Natuurlijk is veel vrijheid in het kiezen van een camping fijn, maar mocht je in het hoofdseizoen gaan roadtrippen houdt er dan rekening mee dat verschillende campings al vol kunnen zitten. Als je jouw route vooraf al hebt uitgestippeld kun je ervoor kiezen om (sommige) campings ook al vast te leggen. Wil jij helemaal vrij zijn tijdens je roadtrip? Neem dan een ‘campingboek’ mee of schrijf van te voren al wat adresjes op die langs je route liggen. Zo kom je tijdens je roadtrip niet voor verrassingen te staan. Wanneer je hebt besloten om te gaan kamperen tijdens je reis vergeet de volgende items dan zeker niet in te pakken: een tent (plus alle benodigdheden), een slaapzak, een elektrische koelbox, kampeermeubels, een slaapmat, een zaklamp en een verrekijker.

Muziek

Muziek + een grote verlaten snelweg = a match made in heaven. Tijdens je roadtrip is niets zo fijn als keihard meezingen met de radio en helemaal opgaan in de omgeving. Het is een echte aanrader om te luisteren naar de radio in een vreemd land, altijd tof om nieuwe favoriete liedjes te ontdekken. Maar tijdens een roadtrip zal je ook door gebieden rijden waar de verbinding niet zo goed is. Daarom is het handig om een ‘aux-kabel’ of ‘stereokabel’ mee te nemen waarmee je je telefoon kan aansluiten op de autoradio. Vergeet dus niet om thuis je favoriete ’roadtrip playlist’ te downloaden.

Toffe activiteiten

Wil jij je roadtrip extra speciaal maken? Neem dan tijdens je roadtrip deel aan unieke activiteiten. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de keuken van het land waar je je bevindt en leef je culinair helemaal uit. Of parkeer je auto en ga een stukje fietsen, zo kom je op plaatsen die je met de auto weleens zou kunnen missen. Check voor zulke speciale activiteiten ook altijd eventjes de plaatselijke agenda op het internet. Hier kun je zien of er speciale evenementen zijn op de plaats van bestemming! Door deel te nemen aan zulke toffe activiteiten haal je het meeste uit jouw road trip Europa of die ene langverwachte roadtrip USA.

Ga jij een road trip plannen voor deze zomer? Met bovenstaande tips wordt jouw roadtrip de: best road trip ever! Met wie zou jij graag een roadtrip maken?

liefs_esmée

Deel deze blog met je vrienden: