Home / Gidsen / Lifestyle / Reis gids / Wat neem je mee in je backpack?

Wat neem je mee in je backpack?

Reisgids banner

Het ticket is geboekt! Die fantastische backpack reis staat voor de deur. Maar dan komen de struggles, en de onvermijdelijke vraag die iedere backpacker zich stelt voordat hij/zij begint aan de reis van zijn/haar leven; hoe is het mogelijk om te leven uit een backpack?

Wat uiteindelijk neerkomt op nog veel meer vragen: wat neem ik mee in die backpack om er zo lang uit te kunnen leven en hoe pak ik mijn backpack daadwerkelijk in? En natuurlijk: wat neem ik niet mee?! In deze blog geef ik je een aantal tips & tricks voor het inpakken van je backpack.

Natuurlijk is iedere reis anders en is er nooit één standaard paklijst. Toch bestaat er een basis paklijst en die is, afhankelijk van je bestemming, uit te breiden met specifieke producten die jij op je bestemming nodig zult hebben.

backpack inpaklijstBasisartikelen

The basics. De lakenzak is een absolute musthave tijdens je backpack reis. Wanneer je gaat backpacken zul je niet in de allermooiste hotels slapen en daarom zal je ongelofelijk blij zijn wanneer je aankomt op je (niet al te schone) bestemming en een fijne lakenzak in je backpack rugzak hebt zitten waar je ’s nachts heerlijk in kruipt. Handig: een lakenzak weegt niets en is erg compact mee te nemen. Daarnaast is het erg fijn om een hangslot mee te nemen tijdens het backpacken. Backpackers slapen vaak in dorms waarin zij een kamer delen met onbekende anderen. Het is prettig om voor het slapen je backpack op slot te kunnen doen.

Kleding

Combination is key. Tijdens een backpackreis is niets zo fijn als al je meegenomen kledingstukken met elkaar te combineren. Zo varieer je eindeloos en heb je niet het gevoel dat je altijd dezelfde outfit aanhebt. Denk goed na wanneer je kleding gaat inpakken. De allerbeste tip is: neem niets mee wat je thuis ook niet aan zou doen. Je gaat dit op reis ook zeker niet dragen. Neem kleren mee voor één week en laat die steeds wassen. Neem kleding mee in neutrale kleuren, denk aan zwarte shorts en witte tops. Deze zijn makkelijk te combineren en daarom de ideale basis. En vergeet een stevig paar sneakers of wandelschoenen niet. Beperk jezelf in het aantal kleren dat je meeneemt, tijdens je reis ben je jezelf hier dankbaar voor!

Elektronica

Memories are forever. Neem je mobiele telefoon en oplader mee zodat je al je mooiste momenten vastlegt en mee terugneemt naar huis. Daarnaast zijn een wereldstekker en powerbank super handig in het buitenland.

Toiletartikelen

You can buy it there as well. Vergeet niet, daar waar je op reis bent zijn ook winkels te vinden. Veel producten die je thuis zou kopen zijn daar ook verkrijgbaar. Toch vind ik het altijd fijn om in ieder geval aan het begin van de reis gebruik te maken van eigen producten. Wat voor vrouwen een must is in je reisrugzak is een fijne reisföhn. In hostels en goedkopere hotelletjes zijn föhns vaak niet aanwezig daarom is het fijn om deze in je backpack te hebben. De reisföhns van OTTO zijn licht van gewicht en compact: super handig om mee te nemen! Daarnaast is het natuurlijk fijn om jezelf ook op reis goed te verzorgen. Omdat je vaak rond zult lopen in bikini’s en korte broeken en daardoor vaak je mooie, bruine benen zult showen is goede ontharingsapparatuur niet verkeerd. Denk hierbij aan lady shaves en epileerapparaten, als je één goed apparaat meeneemt op reis zal je hier de gehele reis van genieten.

Eerste hulp

Never get sick. Natuurlijk hopen we allemaal niet ziek te worden op vakantie maar helaas is het, bijvoorbeeld tijdens het backpacken in Azië, niet altijd te voorkomen. Neem daarom een mini-apotheek mee op reis. Het lijkt misschien vervelend om het mee te moeten dragen, maar wanneer je het nodig hebt ben je jezelf ontzettend dankbaar!

Natuurlijk moet je al deze spullen ook nog in de perfecte backpack zien te verpakken. Bij OTTO vind je backpacks van het merk High Peak in de kleuren zwart en blauw en in variërende groottes zodat jij de perfecte backpack vindt voor jouw trip!

backpack high peak Backpack5
Highpeak backpack 55+10 liter 139,99 Highpeak backpack 70 +10 liter 149,99 Highpeak backpack 70 liter 119,99 Highpeak backpack 75+10 liter 149,99

Succes met het inpakken van je backpack en heel veel plezier tijdens je onvergetelijke reis!

liefs_esmée

Deel deze blog met je vrienden: