Home / Gidsen / Lifestyle / Reis gids / Wat neem je mee op een citytrip?

Wat neem je mee op een citytrip?

Reisgids banner

De zomer duurt helaas niet het hele jaar : ( Tijd voor leuke reisjes heb je niet echt meer. De vakanties die eraan komen zijn een stuk korter dan de zomervakantie, lange reizen maken is dus geen optie. Maar er even tussenuit willen we eigenlijk wel. Wij weten de ideale oplossing: een citytrip!

Een citytrip is meestal een korte reis van ongeveer 3-5 dagen. De stad waar je heen gaat is dan vaak ook goed te bezichtigen in een paar daagjes. Bij een citytrip ga je op zoek naar de mooiste plekjes, de lekkerste restaurantjes en alles wat de stad te bieden heeft. Een citytrip is ontzettend gaaf om met iedereen te beleven: met je vriend/vriendin, vader/moeder, vrienden, alles is mogelijk.

Een citytrip is natuurlijk een hele andere reis vergeleken met een langere vakantie in de zomer. Om je een beetje op weg te helpen, ga ik je helpen met je inpaklijst voor de citytrip! Voordat je gaat inpakken zijn er natuurlijk een hele hoop belangrijk dingen, die je niet mag vergeten. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent, ga ik je daar ook mee helpen. Veel leesplezier en succes met de voorbereidingen!

Wereldkaart citytrip

De voorbereidingen van een citytrip

  • De eerste stap die je maakt is de vlucht en het hotel zoeken voor de bestemming waar je heen wilt. Hotels en vluchten zijn makkelijk en goedkoop te vinden via vergelijkingssites, zoals Booking.com en Vliegtickets.nl. Je zou eventueel ook kunnen zoeken naar een geschikte accommodatie bij Airbnb. Bij een citytrip is het ideaal als je in het centrum zit, omdat het daar vaak ”te doen” is.
  • Wat wel eens vergeten wordt, maar ontzettend belangrijk is, is het vervoer. Hoe kom je vanuit het vliegveld naar je accommodatie? Dit kan natuurlijk via het openbaar vervoer, maar ook met de taxi. Het nadeel van openbaar vervoer is, dat je vaak lang onderweg bent en openbaar vervoer anders werkt dan in Nederland. Een taxi is erg gemakkelijk, je stapt zo in. Maar daarentegen is een taxi meestal duurder. Zoek dit van te voeren even goed uit!
  • Wanneer je een citytrip in Europa maakt, kun je bijna altijd met de Euro betalen, maar in sommige gevallen niet. Het is daarom belangrijk om altijd even te checken met welke munt er betaald wordt in het land waar je heen gaat. In Nederland geld wisselen is zeker aan te bevelen. Je kunt hier ook een verzekering afsluiten voor een paar Euro’s, waardoor je de waarde van het geld terugkrijgt als de koers verandert. Ook betaal je in een land met een andere munteenheid extra geld, iedere keer dat je geld pint.

De inpaklijst

Kleding

De kleding is natuurlijk erg afhankelijk van de periode waarin je een citytrip maakt. In de zomer ziet je inpaklijst er een stuk anders uit dan in de winter. Daarom hebben wij twee inpaklijstjes voor je gemaakt, met daarin onderscheid tussen de seizoenen.

Citytrip inpaklijst

Aangezien een citytrip maar een paar dagen duurt, is het niet nodig om veel kleren mee te nemen. Vaak kan alles wel in een handbagagekoffertje en dat is ook veel handiger, dus pak niet teveel in! Tip: Neem kledingstukken mee die je op verschillende manieren kunt combineren, zo hoef je niet te veel kleding mee te nemen en kun je toch verschillende outfits maken.

Outfit 1+2

Schoenen

Goede schoenen zijn ontzettend belangrijk wanneer je een citytrip gaat maken. Sightseeing staat centraal, veel lopen ontbreekt daar dus niet aan. Sneakers zijn schoenen die prima geschikt zijn voor een citytrip. Als je snel last hebt van je voeten, kan je het beste echte wandelschoenen kopen. Deze schoenen zijn extra stevig en zorgen ervoor dat je pijnloos je citytrip af kunt maken!

Toiletspullen

Wat natuurlijk niet kan ontbreken in de bagage van een vrouw zijn toiletspullen. De basics zoals shampoo, douchegel, deodorant en tandpasta heb je altijd nodig, maar er zijn nog veel meer spulletjes die jij in je toilettas moet stoppen. Als je een citytrip maakt ben je de hele dag op pad en zul je weinig in je accommodatie zijn. Het is af en toe wel lekker om je een beetje te kunnen opfrissen. Denk bijvoorbeeld aan handgel, hiermee kan je je handen even reinigen zonder dat je water nodig hebt. Tip: Neem kleine toiletspulletjes mee, want je reis duurt toch maar een paar daagjes!

Toilettassen

SUITSUIT Toilettas mint 24,99 – SUITSUIT Toilettas mango 24,99 – SUITSUIT Toilettas pink 24,99

Overige spulletjes

Een item wat je eigenlijk op elke reis wel kunt gebruiken, is een powerbank! Zeker op een citytrip wil je alle prachtige plekjes kunnen vast leggen en daar heeft je telefoon genoeg energie voor nodig! Daar heb je natuurlijk je normale oplader ook voor nodig. Vergeet uiteraard je ID en geld niet!

Heb je alles ingepakt en alle voorbereidingen getroffen? Vergeet niet: Neem lekker weinig mee, veel heb je toch niet nodig! ; )

liefs lisanne

Deel deze blog met je vrienden: