Home / Gidsen / Lifestyle / Thuis gids / Een werkkamer inrichten, hoe doe je dat?

Een werkkamer inrichten, hoe doe je dat?

Gids thuis banner

Mag je van jouw baas op bepaalde dagen thuis werken? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je thuis gefocust aan het werk kunt! Je baas vertrouwt er namelijk op dat je thuis gewoon goed je werkzaamheden uitvoert, zoals je op kantoor ook zou doen. Daarom is het verstandig om thuis een eigen werkkamer te creëren. Maar welke ruimte kun je daarvoor het beste gebruiken en welke spullen heb je daar allemaal voor nodig? Lees snel verder om daar allemaal achter te komen!

thuiskantoor ingericht

Welke ruimtes zijn geschikt als werkkamer?

 

Huiskamer icoon

Wanneer je altijd of regelmatig thuis werkt, is het belangrijk dat je je in een omgeving bevindt waar je rustig je werkzaamheden kunt uitvoeren. Ga dus niet zomaar ergens in huis zitten en denken: voor vandaag zit ik op deze plek wel prima. Het is belangrijk dat je een plek uitkiest waar je voortaan zal gaan zitten als je thuis werkt. Zo zul je er aan wennen om op deze plek te werken.

Heb je in jouw huis de mogelijkheid om een aparte kamer om te toveren tot een thuiskantoor? Meteen doen! Het is namelijk erg fijn om in een ruimte te werken, waarbij je de deur kunt dichtdoen zodra je klaar bent met werken. Op deze manier sluit je ook echt je werkdag af en zorg je ervoor dat je niet continu met je werk geconfronteerd wordt als je vrij bent. Heb je deze mogelijkheid niet? Zorg er dan voor dat je een hoekje in huis uitkiest, waar je je rustig en prettig voelt. Beantwoord vervolgens de volgende vragen:

  • Word ik op deze plek vaak gestoord?
  • Kan ik hier in rust werken of hoor ik veel geluiden om mij heen?
  • Heb ik voldoende licht om goed te kunnen werken?

Allemaal aspecten die belangrijk zijn bij het uitkiezen van jouw thuiswerkplek.


Een fijn bureau om aan te werken

Bureau icoon

Wanneer je thuis werkt is het fijn om een goed bureau in jouw werkkamer te hebben staan. Je moet daar tenslotte al je spullen kwijt kunnen die je nodig hebt tijdens je werkzaamheden. Wanneer je een baan hebt waarbij je veel met papierwerk bezig bent, is het fijn als de werkbank van jouw bureau wat groter is en je veel opbergmogelijkheden in de buurt hebt. Denk hierbij aan laden en andere verschillende vakken waar je spullen in kwijt kunt. Een bureaumeubel is in dat geval een goede tip. Hiermee heb je een ruim bureaublad en al je opbergmogelijkheden in één meubel. Wanneer je voornamelijk digitaal werkt, heb je die extra grote werkbank en opbergruimte direct bij je bureau waarschijnlijk wat minder hard nodig. Dan kun je gerust opzoek naar een wat meer standaard en simpel bureau. Houd bij het aanschaffen van een bureau dus al goed rekening met jouw werkzaamheden.


Een goede houding is essentieel

Bureaustoel icoon

 

Als je aan je bureau werkt, is het van groot belang dat je een goede bureaustoel tot je beschikking hebt. Een slechte werkstoel gaat waarschijnlijk leiden tot rug-, nek- of schouderklachten. Om dit te voorkomen raden wij je aan om een voor jou fijne en stevige bureaustoel te gebruiken. Stel deze stoel direct goed af op jouw lengte. Wanneer je op jouw bureaustoel plaatsneemt, is het de bedoeling dat je bovenbenen horizontaal zijn en dat de rugleuning van de stoel goede steun biedt (vooral in de onderrug).


Voldoende licht in jouw thuiskantoor

Bureaulamp icoon

 

Het is erg vervelend om weinig licht te hebben tijdens het werken. Het fijnste licht om mee te werken is daglicht, alleen kun je zelf niet altijd kiezen hoe fel het daglicht schijnt. Sommigen hebben in hun werkkamer niet eens een goede natuurlijke lichtinval. Vind je dat jouw werkkamer te weinig belicht is? Ga dan eens kijken naar een bureaulamp. Een bureaulamp kan jou voorzien van het licht dat je nodig hebt en is ook nog eens leuk als aankleding.


Werkkamer accessoires

Schilderij icoon

 

Ga je jouw werkkamer inrichten? Probeer dan ook wat leuke accessoires te scoren! Maak jouw werkkamer persoonlijk door bijvoorbeeld een fotolijstje op jouw bureau te zetten. Wat ook veel sfeer geeft is een leuk vloerkleed en wat planten. Daarnaast doet een leuk beeldje of een schilderij ook wonderen. Zorg wel dat je niet te veel neerzet en ophangt, want dan gaat dit ten koste van je concentratie. Wil je sowieso wat tips over hoe je je het best kunt motiveren om thuis te werken? Lees dan ons blog: 6 tips om jezelf te motiveren en gemotiveerd te blijven tijdens het thuis werken!


Extra aandachtspunten voor bij het inrichten van jouw werkkamer

Laptop icoon

Ben je van plan inkopen te doen voor jouw thuiskantoor?

Probeer dan ook eens te kijken naar producten zoals bijvoorbeeld:

  • Desktop computer
  • Laptop
  • Bluetooth muis
  • Los toetsenbord
  • Muismat

Deze producten kunnen er allemaal voor zorgen dat jij nog comfortabeler kunt werken. Maak voordat je de deur uit gaat of je online zoektocht start een lijstje met benodigdheden die je sowieso nog nodig hebt. Zo voorkom je dat je belangrijke spullen vergeet.


Ben je opzoek naar extra inspiratie voor een tof thuiskantoor? Bekijk dan gauw het Pinterest bord van OTTO voor nog meer werkkamer inspiratie. Wil je weten hoe je jezelf kan blijven motiveren als je thuis werkt? Lees dan ons blog over jezelf motiveren en gemotiveerd houden wanneer je thuis werkt. En lopen er thuis ook nog kinderen rond? Lees dan gauw ons blog over hoe je het beste thuis kunt werken met kinderen!

Is jouw werkkamer al helemaal ingericht zoals jij het wil hebben?

Liefs, Ilse

Deel deze blog met je vrienden: