Home / Gidsen / Mode / Lingerie gids / Wasadvies: zo houd jij jouw slipjes het langste mooi

Wasadvies: zo houd jij jouw slipjes het langste mooi

lingeriegids banner

Slipjes ze zijn altijd prachtig als je ze net nieuw koopt. Het kan natuurlijk voorkomen dat ze in der loop der tijd iets minder mooi worden. Zo kunnen ze verkleuren en de elasticiteit kan verdwijnen. Dit wil jij natuurlijk niet laten gebeuren! Wij gaan je hier dan ook een handje bij helpen. We hebben een algemeen wasadvies opgesteld, waarmee jouw slipje langer intact blijft. Lees hier hoe jouw slipjes langer mooi blijven!Sfeerfoto slipjes

Slipjes heb je in veel verschillende soorten stofjes, formaten, kleuren en met verschillende soorten accessoires. Iedere slip heeft dan ook zijn eigen wasvoorschriften. Het is daarom verstandig om deze altijd door te lezen, voordat je een slipje wast. Natuurlijk kun je bij het wassen altijd rekening houden met het algemene wasadvies wat je in deze blog leest. Zo heb je altijd een algemene lijndraad tijdens het wassen van ondergoed.

5 tips voor het wassen van je slipjes

 1. Was je slipje nooit warmer dan 40 graden Celsius. Wij raden je zelfs aan om je ondergoed op 30 graden te wassen. Zo blijven ze namelijk het langste mooi. Wanneer je jouw slipjes te warm wast, kunnen ze gaan krimpen, de elasticiteit kan eruit gaan en de kleur kan vervagen.Als je ondergoed heel vies is, kan het geen kwaad als je een keer de hygiënische was (60 graden) toepast. Maar let er wel op dat je dit niet met regelmaat doet.Slip 1
 2. Waszakjes zijn ideaal wanneer je slipje kraaltjes of steentjes heeft. Door deze slips in een waszakje te wassen is de kans kleiner dat je deze accessoires verliest.
 3. Daarnaast  is het bij kanten-slipjes ook verstandig om een waszakje te gebruiken.
  Zeker als je deze tegelijk met andere kledingstukken of BH’s wast. Zo voorkom je namelijk dat er iets achter de kantenstof blijft hangen en dat deze kapot gaat.
 4. Probeer je slipjes zo veel mogelijk op kleur te sorteren. Door je slipjes met soortgelijke kleuren te wassen, loop je het minste kans op vervaging of verandering van de kleur.
 5. Heeft jouw slipje een printje of motiefje? Dan kun je hem het beste binnenste buiten wassen.
  Zo wordt het printje het minste aangetast en blijft hij langer intact.
 6. Gebruik het juiste wasmiddel. Kies bij wit ondergoed voor wasmiddel voor de witte was. Voor alle andere slipjes kun je het beste wasmiddel voor de bonte was gebruiken.

Wat je zeker niet moet doen

 1. Stop je slipjes niet in de droger. Hierdoor wordt de elasticiteit minder en zullen je slipjes dus ook korter meegaan.Slip 2
 2. Strijk je slipjes nooit! Zeker voor kanten-slips is dit funest. Wil je toch graag je slipjes strijken?
  Doe dit dan alleen bij de katoenen en op de laagste stand.
 3. Was slipjes met kraaltjes, steentjes en andere accessoires nooit tegelijk met kanten slipjes.
  Kant is namelijk erg kwetsbaar en gaat dus snel kapot. Wil je slipjes toch graag samen wassen?
  Stop beide dan in een apart waszakje. Zo loop je het minste kans dat je kanten slipje kapot gaat.

Combineer het algemene wasadvies met de wasvoorschriften in het slipje en zorg er zo voor dat je slips langer mooi blijven!

Deel deze blog met je vrienden: