Home / Gidsen / Themadagen / December / De leukste kerstversiering en kerstverlichting voor de feestdagen

De leukste kerstversiering en kerstverlichting voor de feestdagen

Kerst zou geen kerst zijn zonder kerstversiering, kerstverlichting, kerstbomen, kerstballen en ga zo maar door. Het brengt je helemaal in de kerstsfeer en dat kunnen we allemaal wel gebruiken met deze koude en donkere dagen. Vind hier de leukste inspiratie voor kerstversiering en kerstverlichting waarmee jij jouw huis helemaal kerstproof maakt!

Kerstboom

Goed gevulde kerstboom: het pronkstuk

Een goed versierde kerstboom is het pronkstuk van kerst. Geen zin in de rotzooi van een echte kerstboom waar de naalden na een tijdje uitvallen? No worries, tegenwoordig heb je kunstkerstbomen die niet van echte kerstbomen te onderscheiden zijn. Een kunstkerstboom berg je ook nog eens gemakkelijk op en haal je zo weer uit de kast volgend jaar. Dan komt het leukste gedeelte: het optuigen van de kerstboom! Zet kerstmuziek op, maak een kop warme chocomel met een flinke toef slagroom en je merkt dat je helemaal vrolijk wordt en in de kerstsfeer komt! Begin met de kerstverlichting. Kies voor gele lichtjes die prachtig staan bij elke kleur kerstballen of ga helemaal los met gekleurde lichtjes. Adem in, adem uit als je kerstverlichting weer eens in de knoop zit. Daarna kunnen de kerstballen en kerstornamenten de boom in. Ga voor een paar kleuren om eenheid te creëren en zorg dat ze passen bij je interieur. Top hem af met een mooie piek en geniet de komende weken van deze sfeermaker.

Kerstversiering

Kerstversiering om je huis aan te kleden

De opties voor kerstversiering zijn ontelbaar. Echte klassiekers zijn een kerstdorp of kerststal. Kersthuisjes staan bijvoorbeeld erg leuk onder de kerstboom. Een veiligere plek voor je kerstdorp is op een kast. Strooi nepsneeuw tussen de kersthuisjes om het helemaal af te maken. Een mooie kerstkrans is ook altijd leuk. Zin om creatief bezig te zijn? Een kerststukje maak je makkelijk zelf in oase. Ook leuk als persoonlijk cadeautje!

Kerstverlichting

Kerstverlichting voor sfeer, vergeet buiten niet!

Kerstverlichting is een echte sfeermaker tijdens deze donkere dagen. Er zitten natuurlijk al lichtjes in je kerstboom, maar er zijn nog veel meer kansen om deze sfeermaker terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kerstster met ledverlichting voor het raam. Of maak een kerststal met verlichte ornamenten. Wil je ook anderen laten meegenieten van gezellige kerstverlichting? Hang lampjes in je voortuin en zo vrolijk je iedereen die voorbij komt een beetje op!

Kerstversiering

Extra kerstversiering tijdens het kerstdiner

Tijdens het kerstdiner mag er nog een schepje bovenop qua kerstversiering. Haal alles uit de kast! Een kerst tafelkleed met kerstkleuren is onmisbaar. Het eten serveer je op chique schalen om jouw gasten omver te blazen. Vul aan met kerststukjes en kaarsen voor warmte en een knusse sfeer. Nog kerstballen of kerstverlichting over die niet meer in de kerstboom paste? Gebruik ze als kerstdecoratie op tafel! Nog meer inspiratie voor sfeervolle versiering voor je kersttafel vind je hier.

Uiteraard versier je jezelf ook met kerstversiering in de vorm van kerstkleding. Hier vind je de leukste kerstkleding inspiratie om in te stralen. Veel plezier met het versieren van je huis!

Handtekening
Deel deze blog met je vrienden: