Home / Gidsen / Wonen / Meubel gids / Boxspring kopen? Vind jouw perfecte boxspring in 4 stappen!

Boxspring kopen? Vind jouw perfecte boxspring in 4 stappen!

Meubelgids

Yes! Je bent op zoek naar een boxspring. Want elke nacht slapen als een roosje, wie wil dat nou niet? De boxspring wordt steeds populairder en maakt het mogelijk om keer op keer het ‘hotelkamer-gevoel’ te ervaren. Twijfel je nog tussen een normaal bed en een boxspring? De bodem van de boxspring veert mee en zorgt hierdoor voor extra ondersteuning en comfort. Daarnaast maakt de hoogte van een boxspring het mogelijk om gemakkelijker in- en uit te stappen. En niet te vergeten: Een boxspring zorgt voor een luxueuze uitstraling van je slaapkamer!

Toch zijn er bij de zoektocht naar dé perfecte boxspring een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Via dit simpele stappenplan vind jij de boxspring die perfect bij jou past!

Stap 1, het uitkiezen van een matras

Natuurlijk is het belangrijk om een mooie boxspring te hebben die goed binnen je interieur past. Maar, het belangrijkste is dat je een boxspring koopt die bij jouw lichaam én wensen past. Het matras is dan ook van groot belang. Je kunt ervoor kiezen om een los matras óf een boxspring inclusief matras aan te schaffen. We onderscheiden 4 verschillende soorten matrassen:

Matras met binnenvering

Kenmerken van het Binnenveringsmatras zijn het gemiddelde aanpassingsvermogen en de duurzaamheid. Het matras blijft fris door de goede ventilerende eigenschappen. Een Binnenveringsmatras is niet geschikt voor verstelbare bedbodems en geeft minimale ondersteuning.

Een Binnenveringsmatras behoort vaak tot matrassen in de lagere prijscategorie. Een voordeel van het Binnenveringsmatras is dat je voor relatief weinig geld een geveerd matras koopt.

Matras met pocketvering

Een Pocketveringsmatras is een matras dat bestaat uit tientallen of zelfs honderden metalen springveren. Deze veren zijn stuk voor stuk in een textielen zakje verpakt. Daarnaast is het Pocketveringsmatras opgebouwd uit verschillende lagen schuim.

De veren van het Pocketveringsmatras bewegen onafhankelijk van elkaar. Dit zorgt voor een comfortabel gevoel en steun op de juiste plaats. De verschillende comfortzones zorgen voor een uitstekende verdeling van het gewicht. Ook zullen de veren hierdoor veel minder goed voelbaar zijn. Wanneer je het snel koud hebt is het Pocketveringsmatras wellicht minder geschikt. Dit heeft te maken met het feit dat dit soort matras koel aan kan voelen.

Hou je van een stevig matras? Transpireer je ’s nachts snel? Dan is het Pocketveringsmatras zeer geschikt! Ook voor mensen met een wat zwaarder lichaamsgewicht is het Pocketveringsmatras een goede optie.

Een Pocketveringsmatras behoort vaak tot matrassen in de gemiddelde prijscategorie.

Matras met comfortschuim

Een Comfortschuimmatras is opgebouwd uit diverse soorten comfortabel schuim. Dit type matras is kenmerkend door het stevige comfort. Het Comfortschuimmatras is licht van gewicht en kan wel tegen een stootje. Daarnaast is dit type matras zeer comfortabel en zorgt het voor optimale ondersteuning. Transpiratievocht is ook geen issue voor het Comfortschuimmatras, de ventilatie is namelijk uitstekend en dankzij de opencellige opbouw van het matras wordt warme en vocht goed gereguleerd.

Een Comfortschuimmatras behoort vaak tot matrassen in de hogere prijscategorie.

Matras met koudschuim

Een Koudschuimmatras is, zoals de naam al doet vermoeden, opgebouwd uit Koudschuim. Dit heeft echter niks te maken met de temperatuur van het schuim, maar met de productiewijze van het schuim.

Een Koudschuimmatras past zich geweldig aan jouw lichaamsvorm aan. De onderrug en ruggengraat worden goed ondersteund. Slaap je meestal op je zij? Het matras past zich prima aan op je schouders en heupen. Nog een voordeel van een Koudschuimmatras is het feit dat het antibacterieel en anti-allergisch is. Om deze reden gebruikt bijna elk ziekenhuis Kuidschuimmatrassen. Daarnaast is de ventilatie erg goed en vindt er geen kuilvorming plaats.

Een Koudschuimmatras behoort vaak tot matrassen in de hogere prijscategorie.

De eigenschappen van de matrassen schematisch samengevat:

Aanpassingsvermogen Ventilatie Ondersteuning Prijs
Binnenvering +/- + +/-
Pocketvering + + +/-
Comfortschuim + ++ ++ +
Koudschuim ++ ++ ++ +

Stap 2, checklist

Na het uitkiezen van het perfecte matras is het tijd om naar een aantal andere zaken te kijken. Wanneer je deze dingen voor jezelf helder hebt wordt het gemakkelijker om een boxspring uit te kiezen.

 • Heb je bedacht wat je budget is?
 • Op welke plek ga je de boxspring neerzetten? Dit betekent dat je ook rekening moet houden met de afmetingen
 • Wil je een hoge of een lage boxspring?
 • Wil je graag een elektrisch verstelbare boxspring?
 • Vind je het handig om opbergruimte te hebben?
 • Zitten jij en je partner op één lijn wat betreft eisen?

Stap 3, de stijl

Je bent al een heel eind op weg naar jouw heerlijke, nieuwe boxspring! Dit is dan ook de állerleukste stap: Het uitkiezen van de boxspring.

Nu je weet welk matras bij je past en je nagedacht hebt over een aantal praktische zaken wordt het hoog tijd om keuzes te maken wat betreft design, kleur en stijl.

Bij het kiezen van een boxspring onderscheiden we 3 basisstijlen.

Klassiek

Klassieke boxsprings herken je (vaak) aan een gecapitonneerd hoofdbord. Dit staat garant voor dé hotelkamer-ervaring, maar dan in je eigen huis! Zo passen chique bekleding en sierkussens goed bij een klassiek model.

Klassieke boxspring

 1. HAPO boxspring: 1.149,99
 2. Home Affaire eenpersoons boxspring: 329,99
 3. Atlantic Home Collection boxspring: 999,99

Modern

Bijzondere vormen óf juist simpel en strak: Dat zijn moderne boxsprings. Felle kleuren kunnen goed gecombineerd worden met een moderne variant. Dit type past vaak goed binnen een Scandinavisch of futuristisch interieur.

boxspring

 1. Boxspring incl. topmatras en kussenset: 749,99
 2. MAINTAL boxspring: 399,99
 3. Hapo boxspring: 499,99
 4. Collection AB ronde boxspring: 649,99

Praktisch

Tegenwoordig is praktisch en stylish een perfecte combinatie! Ruimtegebrek? Geen probleem wanneer je een boxspring met opbergruimte aanschaft. Ook zijn er elektrische varianten die verstelbaar zijn. Zo kun je zelf kiezen voor optimale ondersteuning van je lichaam. Om ruimte te besparen kun je ook kiezen voor een boxspring-slaapbank combinatie.

Praktische boxspring

 1. GMK Home & Living boxspring met laden: 999,99
 2. WESTFALIA POLSTERBETTEN boxspring met elektromotor: 899,99
 3. Atlantic Home boxspring met bedkist: 999,99

Stap 4, accessoires

Je hebt gekozen voor jouw perfecte boxspring. Kies voor mooie accessoires om extra sfeer te creëren. Bij OTTO vind je eindeloos veel accessoires voor jouw slaapkamer!

Dekbedovertrekdekbedovertrek

Fleur je slaapkamer op óf zorg voor rust en harmonie door middel van een mooi dekbedovertrek.

Kussens

Gezelligheid en warmte creëer je door middel van sierkussens! Combineer verschillende stoffen en prints voor een prachtig resultaat.

         

 1. APELT sierkussen: 24,95              2. ESPRIT kussenovertrek: 15,99

Nachtkastjes

Wil je van je slaapkamer een écht geheel maken? Zorg voor matching nachtkastjes! OTTO heeft een ruim aanbod aan nachtkastjes. Zo is er veel keuze uit klassieke, moderne en praktische nachtkastjes.

 wimex nachtkastje                 rauch nachtkastje                  home affaire nachtkastje

 1. WIMEX nachtkastje: 79,99                               2. Rauch nachtkastje: 74,99                              3. Home Affaire nachtkastje: 119,99

Deel deze blog met je vrienden: