Home / Gidsen / Wonen / Meubel gids / Vind jouw perfecte TV-meubel in 4 stappen

Vind jouw perfecte TV-meubel in 4 stappen

Meubelgids

Yes! Je bent je huis aan het (her)inrichten en je mag weer nieuwe meubels kiezen. Een woonkamer ontbreekt natuurlijk niet aan een mooi TV-meubel. Deze moet niet alleen bij de TV passen, maar ook bij de inrichting van de woonkamer. Een TV-meubel wordt dus zorgvuldig uitgekozen. Waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van zo’n meubel? Wat voor soorten TV-meubels zijn er en welk materiaal past bij jou? Volg dit stappenplan en vind jouw perfecte TV-meubel. Laat je inspireren!

Stap 1 Kies je soort TV-meubel

Tv-meubels komen in verschillende soorten. Het is belangrijk om ten eerste te weten, wat voor soort meubel jij wilt. Wil je het meubel het pronkstuk van de kamer maken of houd je het liever simpel? Wij maken onderscheid tussen twee soorten meubels: lowboards en TV-wandmeubels. Benieuwd naar deze meubels? Blijf dan lezen!

Lowboard

Een lowboard is een simpele, lage kast die onder de TV staat. Een TV kan natuurlijk gewoon op het lowboard staan, maar kan er ook boven hangen. Een lowboard kan op verschillende manier bevestigd worden. Je kunt het lowboard op de grond wegzetten, maar het lowboard zwevend bevestigen is ook een mogelijkheid, het meubel hangt dan aan de muur en zweeft als het ware boven de grond.
In een lowboard zitten meestal genoeg kastjes en lades om alle spullen voor de TV kwijt te kunnen. Een lowboard is een erg praktisch meubel, dat weinig plek inneemt.

Lowboards

TV-wandmeubel

Een TV-wandmeubel bestaat uit een set aan meubels. Deze sets bestaan meestal uit een lowboard, een à twee hangkasten en een wandrek. Sets zijn in verschillende combinaties verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld 3-delige sets, maar ook 8-delige sets. Een TV-wandmeubel laat de TV-hoek veel meer opvallen dan alleen een lowboard.
Het grootste voordeel dat een TV-wandmeubel met zich mee brengt is de opbergruimte. Een TV-wandmeubel brengt ontzettend veel opbergruimte met zich mee. Daarentegen is de ruimte die het meubel inneemt weer een nadeel. Omdat het uit meerdere meubels bestaat, is het een groot geheel in de kamer.

TV-wandmeubels

Stap 2 Kies je materiaal

TV-meubels hebben ieder zijn eigen stijl. De stijl wordt grotendeels bepaald door het materiaal van het meubel. Zo heeft hout alleen al gigantisch veel soorten met verschillende uitstralingen.

Melamine-coating

De melamine coating is een kunststof laag die bij de afwerking van meubels wordt gebruikt. De kunststof staat bekend als een kunststof met bijna onbreekbare en krasvrije eigenschappen. De levensduur van deze kunststof is ontzettend lang. Melamine is ook erg gemakkelijk te reinigen.

Massief hout

Massief houten meubels hebben een mooie, natuurlijke uitstraling. Meubels van massief hout staan bekend als goede kwalitatieve, duurdere meubels.
Het is een materiaal waarbij beschadigingen, kringen, vlekken en butsen op te lossen zijn en eventueel te restaureren.

Onder hout vallen nog veel meer soorten. Kies een soort hout die bij jouw stijl past!

Stap 3 Kies je stijl

Modern

Strak en simpel, dit zijn de woorden die de moderne stijl goed omschrijven. Moderne TV-meubels zijn vaak strak gedesignd en hebben basiskleuren. De meubels worden opgefleurd met allerlei kleuren LED-verlichting. Rustige en weinig accessoires passen goed bij het moderne interieur.

Moderne TV-meubels

Natuurlijk

Het drukke stadsleven is tegenwoordig hartstikke normaal, toch brengen we graag wat rust in huis. Een natuurlijk interieur brengt het landelijke naar boven, met meubels kan dit goed uitgestraald worden. Houten TV-meubels zijn een mooi voorbeeld van de natuurlijke stijl.

Natuurlijke TV-meubels

Stap 4 Tips

  • Houdt rekening met de breedte van de TV. Wanneer je een meubel onder de TV zet, die even groot is als de TV, oogt het vaak klein en druk. Het tegenovergestelde is ook weer niet de bedoeling. De Tv moet niet verdwijnen ten opzichte van het TV-meubel.
  • Verander jij graag vaak je interieur? Dan is een TV-meubel op wieltjes iets voor jou! De mobiliteit van deze meubels is groot en kunnen daarom gemakkelijk verplaatst worden.
  • Wil je jouw spulletjes in de kast nog steeds kunnen zien? Je hebt ook TV-wandmeubels met vitrinekasten!

Heb je alle stappen doorlopen? Hopelijk heb je nu een goed beeld gekregen van het TV-meubel dat bij jou past! Let’s decorate! 

liefs lisanne

Deel deze blog met je vrienden: