Home / Gidsen / Wonen / Woonstijlen / Ga voor een nieuw interieur: klassiek wonen

Ga voor een nieuw interieur: klassiek wonen

Een echte klassieker als het aankomt op interieur is klassiek wonen. Veel mensen vinden deze stijl dan ook mooi en willen deze graag doorvoeren in hun eigen huis. Maar hoe creëer je een klassieke woonstijl? Klassiek wonen is het creëren van een rijke en luxe uitstraling van de keuze in meubels tot accessoires. Om jou een idee te geven van hoe je klassiek wonen optimaal kunt doorvoeren in je eigen interieur hebben wij voor jou uitgezocht wat er niet kan ontbreken in een klassiek interieur! Lees dus snel verder en laat jezelf inspireren.

Klassiek wonen

Welke meubelen passen bij een klassieke stijl qua interieur?

Een groot onderdeel van een interieur zijn de meubels die je uitkiest. Wij hebben een aantal meubels geselecteerd die niet kunnen ontbreken bij een klassiek interieur. Er is gedacht aan meubels voor zowel in de woonkamer als in de slaapkamer. Zo kun jij de nieuwe meubelen helemaal laten aansluiten op je klassieke woondroom.

Engels klassiek wonen met de klassieke bank: Chesterfield bank

Een meubelstuk wat heel goed aansluit op een klassiek interieur is een Chesterfield stijl bank. Van oorsprong komt deze bank uit Engeland en wordt deze bank dus ook snel geassocieerd met het klassiek Engels wonen. Deze bank is te herkennen aan de sierlijke leuningen en de leuke knopen over de gehele zitting van de bank. Van oorsprong is het materiaal van deze bank leer, maar deze tijd zijn er ook leuke stof uitvoeringen van deze bank te verkrijgen. Met deze bank heb je in ieder geval een goede eyecatcher voor in je klassieke interieur.

Klassiek interieur in je woonkamer met een fauteuils

Op een fauteuil voor een openhaard zitten is toch wel het perfecte toppunt van klassiek wonen. Een fauteuils is een lekker zittende relaxstoel. Vanuit vroeger stond deze vaak in de Engelse woonkamers met een mooie klassieke bloemenprint. Vandaag de dag heb je deze stoel in veel verschillende soorten kleuren en materialen. Deze stoel is in ieder geval een mooi item om in een hoekje neer te zetten om helemaal tot rust te kunnen komen. Om het helemaal af te maken is het leuk om voor een fauteuil een voetenbankje te plaatsen en een mooie staande lamp naast de fauteuil te plaatsen.

Luxe uitstraling in de slaapkamer met een boxspring

Klassiek wonen is luxe in je huis brengen. In de slaapkamer is het daarom een goede keuze om voor een boxspring te gaan. Deze bedden kun je ook krijgen met de knopen look wat een Chesterfield bank ook heeft. Dit straalt gelijk de klassieke stijl uit waarnaar je op zoek bent. Maak je bed mooi op met een satijnen of gebloemd dekbed en jouw slaapkamer heeft in ieder geval een klassiek meubelstuk waar niemand om heen kan.

Klassiek wonen chesterfield stijl bank
Klassiek wonen chesterfield stijl stoel
Boxspring zwart knopen


Klassiek wonen: kleuren en materiaal keuze

Bij een klassiek interieur doet de kleurkeuze en materiaal keuze al heel veel. Een goede vraag die je jezelf kunt stellen bij het uitkiezen van een kleur of materiaal is of het een luxe gevoel geeft? Als je antwoord daar ja op is, past het in het klassieke interieur. Kleuren die veel worden gebruikt in een klassiek Engels interieur zijn bordeauxrood, donker groen, goud, brons en walnoot. Vooral donkere kleuren komen hier dus vaak voor. Ben je niet zo fan van een donker interieur? Dan kun je ook gaan voor kleuren zoals zilver, roségoud, wit en champagne kleur. Dit geeft een lichtere klassieke uitstraling.

Naast de kleuren heb je ook nog de keuze in welk materiaal het beste past bij een klassieke stijl. Materialen waar je bij een klassiek materiaal altijd goed mee zit zijn: goud, zilver en brons. Daarnaast kun je bij materialen je opnieuw afvragen of een materiaal je een luxe gevoel geeft? Zo zijn luxe materialen die veel gebruikt worden in een klassiek interieur hout, marmer, satijn en leer. Ga bij een klassiek interieur in ieder geval niet voor metalen of plastic materialen, dit past niet goed bij de vibe die je wilt creëren.

Klassiek interieur inspiratie: accessoires keuze

De juiste accessoires kunnen ervoor zorgen dat jouw klassieke interieur helemaal af is. De materialen en kleuren zijn nu in ieder geval duidelijk en deze kun je bij je accessoires keuze goed gebruiken. Een echte must have als het aankomt bij klassieke interieur accessoire is een kroonluchter. Door de glinstering en vaak gouden of bronzen materialen die worden gebruikt in een kroonluchter is dit een echte parel voor in je huis. Ook is het het mooi spiegels met een sierlijke rand op te hangen of grote klassieke kunstwerken. Om tijdens een avondje dineren de klassieke stijl ook door te voeren kun je mooie kandelaars op je keukentafel plaatsen. Je woonkamer kun je nog verder aankleden met een mooi vloerkleed en sierlijke kussens op je bank. Bij een klassiek interieur hoef je je in ieder geval niet in te houden. Wanneer het normaal less is more is, is het bij een klassiek interieur more is more.

Collage klassiek wonen

Combineren van stijlen: een modern klassiek interieur of landelijk klassiek interieur

Het combineren van een klassieke stijl met een andere interieur stijl kan heel mooi zijn. Wij hebben er twee voor jou uitgelicht: modern klassiek en landelijk klassiek. Lees verder en kom erachter of dit bij je past.

Modern klassiek wonen: veel wit

Wat het meest opvalt aan deze combinatie is het gebruik van heel veel wit. Wit is zowel klassiek als modern, dus dit is een echte match als het aankomt op het combineren van deze twee interieurstijlen. Bij het combineren van modern en klassiek kun je voor twee opties gaan. De eerste optie is het kiezen voor moderne meubels en klassieke accessoires. Hierbij ligt de nadruk meer op het moderne interieur en kun je afwisselen met verschillende klassieke kunstwerken en sierkussentjes. De tweede optie is het gaan voor klassieke meubels en moderne accessoires. Bij moderne materialen voor accessoires kun je denken aan metalen of glanzende materialen. Een mooi kunstwerk met een van deze twee materialen geeft al het effect van een modern klassiek interieur. Deze twee opties zijn geen vast gegeven, maar zorg wel voor een eenheid dat als je kiest voor klassieke meubels en moderne accessoires dat deze keuze de overhand houd.

Landelijk klassiek wonen: een perfecte combinatie

Als je twijfelt tussen een klassiek interieur of landelijk interieur hoef je niet langer te twijfelen. Dit interieur is namelijk heel goed met elkaar te combineren door de vele overeenkomsten die deze twee interieurstijlen hebben. Belangrijk bij deze keuze is te kiezen voor lichte zachte kleuren en gebruik te maken van hout en natuurlijke materialen. De meubelkeuze en accessoires komen namelijk overeen met elkaar. Romantische accessoires en vintage meubels komen namelijk bij beide stijlen voor. Wil je meer lezen over landelijk wonen? Lees dan onze woongids over de woonstijl landelijk wonen.

Klassiek wonen is als leven in je eigen paleisje. Klassiek wonen heeft een schaal aan mogelijkheden. Wij zijn benieuwd welke klassieke stijl jij het mooist vind?

Liefs Robin

Deel deze blog met je vrienden: