Home / Gidsen / Wonen / Woonstijlen / Woonstijl: Scandinavisch wonen

Woonstijl: Scandinavisch wonen

Banner woonstijlen

Scandinavisch wonen is inmiddels niet meer weg te denken uit menig interieurwinkel of huishouden. Deze stijl is al enkele jaren hip en trendy en daarom verdient deze stijl een shoutout! Deze prachtige woonstijl is afkomstig uit Noorwegen en Zweden, binnen deze stijl staan natuurlijke producten centraal. Kun jij ook zo lekker wegdromen of fantaseren over deze woonstijl? Wij in ieder geval wel!

Wat houdt de woonstijl precies in?

Een Scandinavische woonstijl is niet moeilijk te herkennen, sterker nog: je herkent dit interieur gemakkelijk aan de minimalistische, functionele en sfeervolle kenmerken. Soms zit er een authentieke twist in verwerkt. De basis voor deze stijl is de kleur wit, wat wordt aangevuld met andere kleuren zoals: zwart, pasteltinten en neonaccenten. Het is belangrijk een licht interieur te creëren, dit omdat de zon in Scandinavië vroeg onder gaat. Op de momenten dat het kan willen de Scandinaviërs zoveel mogelijk gebruik maken van het daglicht dat ze binnenkrijgen. Zoals ik net al benoemde maken natuurlijke materialen deze stijl compleet, denk bijvoorbeeld aan hout en materialen van leer. Daarnaast kenmerkt de Scandinavische woonstijl zich door zijn stoere uitstraling, industriële meubels passen dan ook goed bij dit interieur. Wat je tenslotte vaker kunt terug zien in deze stijl is het gebruik van woonaccessoires met grafische en geometrische prints. De accessoires mogen niet afleiden van de functionele inrichting, dus let op: “simplicity is the key.”

Scandinavisch rondje

Haal de Scandinavische woonstijl bij jou in huis

Maar hoe krijg je het nu precies voor elkaar om deze Scandinavische woonstijl bij jou in huis terug te laten komen? Om te beginnen is een lichte houten vloer een goede basis voor het aanbrengen van deze woonstijl. Vooral blond hout zorgt voor de perfecte sfeer! De Scandinaviërs halen hiermee echt de natuur naar binnen, iets wat jij dus ook kunt doen. De materialen worden vaak zo min mogelijk bewerkt waardoor ze ruw blijven, dit geeft een pure uitstraling en zorgt voor eenvoud en rust. Het beste kun je dan ook kiezen voor onbewerkte, natuurlijke materialen wat betreft de meubels en accessoires.

Een goed voorbeeld van een Scandinavisch meubelstuk is een eetkamerstoel met drie poten, omdat het uitgangspunt van de meubels bij een Scandinavische woonstijl minimalisme en functionaliteit is. Het minimalisme wordt doorgetrokken in alles wat je maar kunt bedenken, in de woonaccessoires, in de meubels, etc. Ruimte voor prullaria is er daarom niet bij Scandinavisch wonen (een beetje kunnen opruimen is dus ook wel een pre wanneer je kiest voor deze stijl…). Je kan gebruik maken van verschillende stoffen, materialen en patronen zolang de kleuren rustig zijn en de vormen simpel en geometrisch eruit zien.

Voor een goede eerste indruk van de Scandinavische woonstijl kun je de volgende moodboards eens even bekijken!

scandinavisch wonen scandinavisch wonen

Ben je toe aan wat meer inspiratie voor jouw nieuwe Scandinavische woonstijl? Neem dan eens een kijkje bij de Scandinavisch wonen shop van OTTO!

liefs liselotte

Deel deze blog met je vrienden: