Alle mode artikelen / General / Mode / 30 juni 2020

Een riem perfect afstemmen op je outfit, hoe doe je dat?

Sommige mensen dragen een riem om hun broek omhoog te houden. Anderen dragen een riem om hun outfit te stylen. In beide gevallen is het van belang dat je er een uitkiest, die goed past bij de rest van je outfit. Het is zonde om een accessoire te dragen die vloekt met de rest. Stop je veel tijd en moeite in het uitzoeken van de prefecte kleding, verpest je het meteen door de verkeerde accessoires te kiezen. Lees snel verder om er achter te komen welke riem perfect past bij jouw outfit!

Outfit met accessoires en riem

Soorten riemen

Icoon riem
Er zijn onwijs veel verschillende soorten riemen: klein, groot, dik en dun, je kunt het zo gek niet bedenken. Leren riemen worden het meeste gedragen. Deze varianten gaan lang mee en hebben vaak een egale kleur, bijvoorbeeld bruin, zwart of grijs. Door deze kleuren zijn leren riemen makkelijk te combineren met de rest van je outfit. Wat tegenwoordig ook helemaal hip is, zijn de ketting riemen. Deze zijn van ijzer gemaakt en kunnen verschillende soorten schakels hebben. Een variant met ijzeren hartjes, kun je leuk combineren bij een basic outfit. Het pimpt je basic outfit een beetje, maar je houdt het toch subtiel!


Combineer jouw riem met een kledingstuk

Icoon jurk met riem
Draag je een shirtjurk en vind je dat jouw taille niet genoeg wordt geaccentueerd? Pak dan een tailleriem en maak deze vast ter hoogte van je taille. Op deze manier laat je je vormen meer zien en ligt de nadruk om je smalle taille. Wil je meer weten over hoe je een shirtjurk het beste kunt dragen? Lees dan onze blogpost over dit kledingstuk! Draag je een korte broek met een basic T-shirt, trek dan ook een leuke broekriem aan. Zo ziet je outfit er een stuk verzorgder uit en creëer je meer eenheid in jouw outfit. Mensen zullen meteen denken dat je je best hebt gedaan voor je outfit!


Match de riem met je schoenen

Icoon schoen hak
Draag je een riem, probeer deze dan ook te combineren met de kleur van je schoenen. Lees onze blogpost over schoenen, als je wil weten wat de schoenentrends zijn van deze zomer. Draag je zwarte, bruine of grijze schoenen, trek dan ook een riem aan in dezelfde kleur. Bij fel gekleurde schoenen, kunnen vrijwel alle egaal gekleurde leren riemen gedragen worden. Is de kleur van de riem daarentegen bijvoorbeeld rood? Dan is het niet mooi, als je daar dan vervolgens paarse schoenen onder aantrekt! Probeer dus goed te kijken of je de kleuren wel met elkaar kunt combineren. Dit geldt niet alleen voor de riem, maar ook voor alle andere kledingstukken die je op dat moment aan wil doen.


Kies de juiste maat

Icoon meetlint
Ben je op zoek naar een nieuwe riem? Kies dan de juiste maat. Wil jij namelijk jouw broek omhoog houden met deze riem, dan is het niet handig als hij te groot is. Meet voordat je er een koopt eerst altijd even jouw omvang op. Heb je dit eenmaal gedaan, dan kun je vrijwel altijd diezelfde maat aanhouden. Merk je dat je wat bent afgavallen of aangekomen, checkt de maat dan even opnieuw. Zo voorkom je dat je je riem moet omruilen, terwijl je hem het liefst meteen in gebruik wil nemen.


 

Wat voor riem draag jij het liefste bij je outfits?

Liefs, Renske

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Broeken Combineren Figuur Jurken Mode OTTO Outfits Schoenen Trends

Renske van Stratum
Renske (21) is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en stagiaire bij Otto. In haar vrije tijd sport ze veel, zodat ze volop van haar andere passie, eten, kan genieten. Ze houdt van winkelen en kletsen met vriendinnen, maar kijkt ook graag naar reality tv shows en alle woonprogramma’s op televisie.
You might also like