Alle mode artikelen / General / Mode / 19 maart 2020

Hoe voorkom je zweetplekken in je kleding?

De zomer is voor velen het favoriete seizoen! Lekker met een drankje in de zon op het terras of heerlijk barbecueën met vrienden en familie in de achtertuin. In de zomer is niks te gek. Echter zit er wel een klein nadeel aan de zomer. Iedereen begint door het warme weer namelijk wat meer te transpireren. Bij de een merk je er niks van, terwijl de ander ineens zweetplekken krijgt. Alleen het woord al… awkward. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Wil jij zonder zweetplekken de zomer doorkomen? Lees dan gauw onze tips!

Een vrouw met haar handen omhoog in haar haren

icoon stapel overhemden roze

Deze stoffen voorkomen een zweetlucht

Zweten kun je natuurlijk niet altijd vermijden op de warmste dagen van het jaar, maar je kunt je kleding er wel op afstemmen. Het is namelijk bekend dat je van synthetische stoffen beduidend meer gaat zweten. Bij een temperatuur hoger dan 25 graden is het echt een NO-GO om deze stoffen te dragen, zeker als je van jezelf weet dat je gevoelig bent voor zweetplekken. De stoffen: polyester, nylon en viscose, kun je beter in je kast laten hangen in de zomer (disclaimer: je kunt deze stoffen het beste sowieso niet dragen als je gevoelig bent voor zweten, ongeacht wat voor weer het buiten is). Katoen, zijde of linnen, kun je daarentegen wél goed dragen wanneer het warm is.


Icoon van een vrouw met haar arm omhoog

 

Houd je okselharen goed bij 

Ben je helemaal gehecht aan jouw bosje okselhaar, maar wil je wel af van zweetvlekken en zweetlucht? Dan adviseer ik je toch echt om afscheid te nemen van je okselharen. De haren onder je oksels houden namelijk het zweetvocht vast en zo ook de zweetgeur. Door het scheren van je okselhaar blijft zweet minder lang hangen en zal je minder snel een zweetgeur of plekken krijgen in je T-shirt.


Icoon van een wasmachine in het roze

Was regelmatig je kleding 

Als je regelmatig je kleding wast, voorkom je vieze geurtjes. Dit klinkt heel logisch, maar toch wil ik het nog even benadrukken. Je doet er namelijk niet alleen jezelf een plezier mee, maar anderen om je heen ook. Zorg dat je op tijd je kledingstukken in de was gooit. Als je wat hebt gezweet in je blouse, dan moet je die natuurlijk de dag erna niet weer aantrekken. Dan blijf je achter de feiten aanlopen!


icoon stapel overhemden roze

Op donkere kleding zie je geen zweetplekken

Neem bijvoorbeeld de kleur zwart. Wanneer jij een zwart kledingstuk aantrekt, zal je de zweetplekken een stuk minder zien in vergelijking met een rood shirt. Ga je naar een feestje of een voor jou belangrijke afspraak? Probeer met de kleur van je kleding rekening te houden. Als je opstap gaat kun je in de zomer gerust iets zwarts aantrekken, niemand die daar van opkijkt. Wil je toch een kledingstuk dragen waarvan de kleur vatbaar is voor zweetvlekken? Probeer dan eens okselpads. Deze zorgen ervoor, dat jouw zweetvocht niet in aanraking komt met jouw kleding.


Icoon van een glas wijn

Alcohol, cafeïne en gekruid eten stimuleren zweten 

Ben je niet vies van een alcoholisch drankje en steek je ook graag een sigaretje op? Dan is het belangrijk om te weten, dat dit jouw zweetklieren sneller opgang brengt. Hetzelfde geldt voor pittig eten. Ga je uiteten op een eerste date en houd je van pittig? Probeer je die ene keer even in te houden met de fles chilisaus. Dat ene scheutje minder, kan er namelijk wel voor zorgen dat je date veel relaxter verloopt. Je hoeft je dan minder druk te maken om zweetvlekken en zult dus ook minder last hebben van zweetlucht.


Icoon deodorant fles

Hoe gebruik je deodorant?

Probeer goed te onderzoeken welke deodorant bij jou het beste past. Geeft wat meer geld uit aan een deodorant, als je weet dat je vatbaar bent voor plotseling zweten. Ook zou je eens kunnen kijken of een deodorant in stick voor jou fijn is. Deze doen namelijk iets meer hun werk in vergelijking met een geparfumeerde spuit deodorant. Wil je echt het zekere voor het onzekere? Ga dan voor een anti transpirant deodorant (kijk altijd even goed op de verpakking hoe vaak je deze mag aanbrengen!). Breng je deodorant ook echt aan op schone oksels die droog zijn. Was van te voren dus even je oksels en maak ze goed droog. Dan kan de deodorant het beste zijn werk doen.


Met deze tips kun jij voortaan zweetplekken voorkomen! Ben jij al helemaal voorbereid op aankomende zomer?

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Mode Zomer

Ilse Nollen
Ilse Nollen
Ilse (23) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social media, kunnen niet aan haar voorbij gaan. Ze is gek op eten en speelt in haar vrije tijd graag hockey. Daarnaast is ze ook vaak te vinden op het terras, samen met haar vriendinnen.
You might also like