Alle wonen artikelen / General / Wonen / 21 oktober 2022

Dit zijn de interieurkleuren van 2023!

Interieurkleuren 2023

Het kiezen van de juiste interieurkleuren voor in huis blijft een pittige uitdaging. Wil je gaan voor iets wat echt tijdloos blijft? Of volg je de jaarlijkse trends en ga je voor een gewaagdere keuze in verfkleuren? Het zijn belangrijke afwegingen bij het inrichten van jouw interieur. Om je te helpen deze keuze te maken, geven wij je een overzicht met alle trendkleuren van 2023.

Impact interieurkleuren 

Kleuren hebben veel invloed op een ruimtelijke ervaring. Zo geven kleuren de ruimte karakter en persoonlijkheid. Daarnaast zorgt kleur voor een optisch effect. Het kan de kamer ruimer laten ogen of juist kleiner. Bij het kiezen van een interieurkleur is het belangrijk om te bedenken wat voor je sfeer je wilt uitstralen in de ruimte. Zo hebben warme kleuren een motiverend effect en zorgen koelere kleuren voor een kalmerend effect.

Interieurkleur Vining Ivy

Kracht en balans met Vining Ivy

Vining Ivy is dé trendkleur van Histor in 2023. De kleur zorgt voor een natuurlijke en gebalanceerde look. Deze kleur is sereen en kalm en geeft tegelijkertijd energie. Vining Ivy kenmerkt zich door een krachtig blauwe kleur in combinatie met groene tinten.

Mix & Match interieurkleur Vining Ivy

De oceaan blauwe kleur is makkelijk te combineren met zowel warme als koele tinten. Met warme tinten geef je de ruimte sfeer en elegantie. Creëer nog meer sfeer en warmte door een mooi vloerkleed. Kies je voor de combinatie met koele tinten, dan krijgt de ruimte juist een lekker frisse look.

Combineer Vining Ivy met bijpassende woonaccessoires:

Interieurkleuren woonaccessoires Vining Ivy
1. Creativ Deco windlicht 49,99 – 2. Elbgestoeber siervaas 24,99 – 3. Paco Home vloerkleed 59,99
Interieurkleur Wild Wonder

Natuurlijke tinten met interieurkleur Wild Wonder

Wil je gaan voor een wat natuurlijkere look op de muren? Dan past de kleur Wild Wonder perfect bij jouw! De trendkleur Wild Wonder van Flexa voor 2023 bevat tonen van (donker)geel, groen en beige. Deze combinatie aan kleuren zorgt voor een frisse en lichte kleur. Wild Wonder staat voor de kracht en magie van de natuur.

Mix & Match Wild Wonder

De ondertonen die Wild Wonder bevat kun je ook ideaal gebruiken om je accessoires mee te combineren. Kies bijvoorbeeld een okergele vaas of zachte groene kussens. Hierdoor maak je een contrast tussen de kleur op de muur en de accessoires, maar match je juist ook goed door de ondertonen van de trendkleur te kiezen.

Combineer Wild Wonder met bijpassende woonaccessoires:

Interieurkleuren woonaccessoires Wild Wonder
1. MISS MARY sierkussen 22,95 – 2. Home Affaire Fauteuil handgeweven 169,99 – 3. Leonique siervaas 45,99
Interieurkleur Entangled Green

Subtiel groen met Entangled Green

Ook bij Boss Paints valt de keuze dit jaar op een groene tint. De trendkleur Entangled Green wordt gedefinieerd als een subtiel vergrijsde muntgroen. Deze combinatie aan kleuren zorgt voor een rustgevende en frisse uitstraling. Net zoals de kleur Wild Wonder speelt natuur en rust ook bij deze trendkleur een belangrijke rol.

Mix & Match interieurkleur Entangled Green

Deze rustgevende groene tint is mooi te combineren met lichte aardetinten. Hierdoor behoud je deze mooie rustige sfeer in de ruimte. Door het toevoegen van mooie spiegels aan de muur creëer je een mooi gedecoreerde wand. Lees eens ons eerder geschreven artikel om erachter te komen welke spiegels helemaal trendy zijn.

Combineer Entagled Green met bijpassende woonaccessoires:

Interieurkleuren woonaccessoires Entangled Green
1. Andas 2-zitsbank Mavis 1.049,99 – 2. Done. kussenovertrek 24,17 – 3. LeGer Home by Lena Gercke spiegel 139,99

Ben jij na het lezen van deze blogpost over de interieurkleuren van 2023 klaar om aan de slag te gaan in jouw eigen interieur? Let er dan vooral op dat natuur en rust een belangrijke rol spelen door het gebruik van vele groene tinten. Wil jij je nog meer verdiepen in deze kleur? Lees dan eens ons eerder geschreven artikel om erachter te komen wat groen kan doen in jouw interieur. Ben jij er al uit voor welke interieurkleuren je gaat?

handtekening
Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Interieur Kleuren Trends Wonen

Marlie Cremers
You might also like