Dit zijn dé tips voor het strak opvouwen van je kleding!

Het opvouwen van je schone wasgoed is iets wat je ontzettend vaak moet doen in je leven. Er zijn een hoop manieren om dit netjes te doen, maar niet iedere methode levert even strakke resultaten op. Meestal gaat je kledingkast er na een tijdje toch weer rommelig en vol uitzien. Hierdoor doe je er langer over om dat ene kledingstuk te vinden en je kleding kreukt veel sneller. Wij geven je daarom een aantal tips and tricks voor het opvouwen van verschillende kledingstukken. Lees snel verder als je je kleding vanaf nu strak in de kast wil hebben liggen!

Opgevouwen kleding in kledingkasten

Opvouwen of ophangen?

Icoon kledingrek kleding ophangen
Niet alle kledingstukken zijn helaas geschikt om op te vouwen. Sommige kledingstukken kunnen van stoffen zijn gemaakt die ontzettend erg gaan kreuken als je ze opgevouwen in de kast legt. Blouses en jurken van zijde, 100% katoen, satijn, fluweel en rayon kun je het beste aan een hanger ophangen. Ook nette broeken, blazers en jumpsuits moet je ophangen. Sweaters, hoodies en truien daarentegen, kun je juist wel beter opvouwen dan ophangen. Deze kledingstukken rekken namelijk uit als je ze ophangt. Stevige broeken, zoals jeans en leren broeken kun je ook gewoon opvouwen, net zoals T-shirts. Broeken en T-shirts zijn namelijk van stoffen gemaakt dit niet zo snel kreuken.


Sokken opvouwen als een pro

Icoon sokken paar opvouwen
Je bent vaak onnodig veel tijd kwijt aan het zoeken naar matchende sokken, daarom moet je ze in paren opbergen. De bekendste manier om ze bij elkaar te houden, is door er een bolletje van te maken. Hierdoor rekt het elastiek van je sokken wel langzaam uit. Een betere manier, is daarom door het maken van een pakketje. Zo zijn je sokken platter en houd je meer ruimte over in de sokkenlade. Leg hiervoor één sok plat op de tafel en leg de andere daar haaks op. Je krijgt zo een kruis. Vouw de boven- en onderkant van de onderste sok over de bovenste sok. Vouw ook bij de bovenste sok de uiteindes naar binnen, maar stop de onderkant in de bovenkant van deze sok. Zo blijven de sokken als een plat pakketje bij elkaar.


Broeken opvouwen

Icoon broek
Spijkerbroeken en leren broeken kun je gewoon opvouwen en in de kledingkast leggen. Aan het opvouwen van een broek kun je eigenlijk niet zo heel veel verpesten. De meest gebruikte methode hierbij, verloopt in drie simpele stappen. Leg de broek eerst op een plat oppervlak en vouw de broekspijpen over elkaar heen. Vervolgens vouw je de onderkant van de broek naar de broekzakken toe. Tot slot vouw je de bovenkant dubbel. Veel meer dan dat komt er niet bij kijken. Vergeet niet om na elke stap de broek even glad te strijken met je handen, zodat het resultaat nog strakker is.


Shirts en truien opvouwen

Icoon dames shirt opvouwen
Ook het opvouwen van shirts en truien verloopt in drie simpele stappen. Je legt eerst weer het kledingstuk op een plat oppervlak en vouwt de zijkanten naar binnen. De korte of lange mouwen leg je daar netjes bovenop. Daarna vouw je de kraag van het kledingstuk naar de onderkant toe. Als je het bij iedere stap de kleding ook weer even glad strijkt, krijg je het beste resultaat. Shirts en truien liggen meestal opgestapeld in een kast of lade, maar eigenlijk kun je ze het beste verticaal opbergen. Zo zie je in één oogopslag welke shirts je hebt, zonder dat je ieder shirt moet optillen. Lees onze blogpost over kleding opbergen, als je meer tips wil hebben over hoe je je kleding het efficiëntste in de kast legt.


Hoe vouw je ondergoed het beste op?

Icoon bh opvouwen
Veel vrouwen vouwen de cups van hun bh in elkaar als ze hun bh’s opbergen. Hierdoor verliezen voorgevormde cups echter hun stevigheid en slijten de bh’s sneller. Je kunt daarom het beste je bh’s op elkaar stapelen. Op die manier vouw je ze niet dubbel en liggen ze allemaal netjes voor elkaar op een rijtje tentoongesteld. Onderbroeken daarentegen vouwen de meeste mensen dan weer niet op, terwijl dit juist wel ruimte kan besparen. Het is niet zo heel veel meer werk: gewoon even twee keer dubbelvouwen en je kunt meteen veel meer onderbroeken in je lade of bak kwijt!


Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je je kledingkast eens goed onder handen nemen? Lees dan snel onze blogpost over het opruimen van je kledingkast! Of ga je op vakantie en wil je dat je kleding mooi blijft in je koffer? Lees dan onze blogpost over hoe je je koffer het beste kunt inpakken.

Hoe vouw jij je kleding altijd op?

Liefs, Renske

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Bh's Blouses Broeken Jeans Kasten Lifestyle Opruimen OTTO Tips

Renske van Stratum
Renske (21) is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en stagiaire bij Otto. In haar vrije tijd sport ze veel, zodat ze volop van haar andere passie, eten, kan genieten. Ze houdt van winkelen en kletsen met vriendinnen, maar kijkt ook graag naar reality tv shows en alle woonprogramma’s op televisie.
You might also like