Home / Onderzoek / Mannen zien jou liever niet in de culottes pantalon!

Mannen zien jou liever niet in de culottes pantalon!

Mannen panel banner

Dit voorjaar zien we weer veel nieuwe modetrends in het straatbeeld. Noem een flared jeans, off-shoulder top en zelfs de culottes pantalon wordt door vrouwen omarmd. Wij vrouwen moeten vaak even wennen maar als we dan eenmaal om zijn dragen we deze trends graag met veel zelfvertrouwen.

De modetrends

In dit onderzoek dat door OTTO werd uitgevoerd werd aan honderden mannen diens ongezouten mening gevraagd over de 5 modetrends voor vrouwen die we dit seizoen het meest hebben gezien en die komend voorjaar nog steeds veel gedragen zullen worden. Onder andere de 70’s style denim rok met knopen, brogues ofwel veterschoentjes, flared jeans, de culottes pantalon en de alom vrouwelijke off-shoulder top.

Modetrends

De mening van mannen

Wat wij ons afvroegen is wat mannen nou vinden van al deze modetrends. Kleden we ons wat hen betreft helemaal verkeerd of houden zij ook wel van een beetje vernieuwing in het modebeeld? Zijn ze meer weg van het klassieke jurkje met hakken of houden ze meer van vrouwen die ook weleens iets anders durven te dragen? OTTO’s EDITED team deed het onderzoek en de resultaten liegen er niet om. Bekijk hieronder de resultaten.

Mannenpanel

Wat blijkt? Mannen blijven toch écht mannen en zien ons het liefst in een off-shoulder top die zij veelal omschreven als ‘vrouwelijk’ en ‘sexy’. De culottes? Die kun je maar beter achterwege laten als je een man wilt veroveren. De denim rok komt wel ontzettend goed uit de test, maar de overige modetrends vallen helaas niet zo in de smaak bij onze mannen. Kortom, trends die in de buurt blijven van wat de stereotiepe man het mooiste vindt bij vrouwen scoren het beste. Een mooi jurkje, kort rokje of skinny jeans blijft het waarschijnlijk ook altijd goed doen.

Ben jij het met de Nederlandse mannen eens? Zou jij je laten beïnvloeden door wat je vriend of man vindt van je kledingkeuze of draag je toch vooral wat je zelf mooi vindt? Wij denken dat laatste!

 

liefs_caroline

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze blog met je vrienden: