Alle wonen artikelen / General / Wonen / 26 maart 2018

Kleren opbergen: opgeruimd staat netjes

Shoppen, shoppen, shoppen… het blijft zo leuk, tot je kleren niet meer in je kast passen! Tijd om te gaan herorganiseren dus. Van dat ene designershirt wat je nooit aandoet maar niet weg wil doen omdat het zo duur was tot die broek waar je zo graag in zou willen passen, gooi het allemaal weg! Vervolgens netjes de overgebleven kleren opbergen en je kan weer beginnen met het restocken van je kledingkast! Lees mee en ontdek hoe je jouw kledingkast weer helemaal op orde kunt krijgen.

kleren opbergen lade

Goed begin is het halve werk

Om je kledingkast te kunnen opruimen en je kleren netjes te kunnen opbergen moet je natuurlijk eerst je kast leeghalen. Haal alles in één keer uit je kast, zo dwing je jezelf om echt goed op te ruimen en niet na twee kledingstukken alweer af te haken. Je kunt dan ook meteen je kast even schoonmaken. Dit helpt je kleren een stuk frisser te houden! Maak vervolgens voor jezelf drie stapels: weggooien, verkopen/doneren en houden. Probeer echt streng te zijn voor jezelf. Heb je het meer dan een jaar niet meer aan gehad? Weg ermee! Het zal misschien soms even slikken zijn, maar aan het eind ga je gelukkig zijn met de nieuwe ruimte in je kast. Meer ruimte in je kast betekent meer nieuwe kleren kopen!

kleren opbergen mand

Zodra je hebt besloten welke kledingstukken je wil houden kun je beginnen met het opbergen van je kleren. Probeer soort bij soort te houden. Dit maakt het voor jezelf makkelijker om specifieke kledingstukken te vinden. Om meer in je klerenkast te laten passen kun je een tweede stang in je klerenkast installeren. Je kunt dan op de bovenste stang de kleren hangen die je dit seizoen niet nodig hebt. Je kunt ook manden onder je kledingstang neerzetten waar je spullen als sjaals, riemen en sokken in kunt doen. Probeer altijd manden en dozen te gebruiken zonder deksel of waar gaten in zitten zodat er lucht door kan. Dit voorkomt dat je kleren muf gaan ruiken.

 

Kleren ophangen

kleren opbergen hangers

Kleren opbergen kan op verschillende manieren: ophangen, opvouwen of gewoon over je stoel heen gooien. Dit laatste gaan we natuurlijk niet meer doen zodra onze kast mooi opgeruimd is! Maar welke kleren kun je nou het beste ophangen? Kledingstukken van delicate stoffen zoals zijden blouses kun je het beste ophangen. Als deze opgevouwen worden kan het zijn dat je vouwen in je kleren krijgt die er lastig uit gaan. Hang ook nette broeken en rokjes op. Broeken kun je het beste ophangen door ze over een hanger heen te hangen, rokjes hang je op met clips. Verder hang je ook jasjes, blazers, jurkjes en jumpsuits op hangers.

opbergen kleding hack

Heb je geen grote kledingkast of nog steeds te veel kleren voor de ruimte die je hebt? Schaf dan dunne hangers aan, zo past er meer in je kast. Denk er wel aan dat deze minder gewicht kunnen verdragen, gebruik voor zwaardere kledingstukken stevigere hangers. Tip: door een lipje van een blikje om het metalen deel van je klerenhanger te hangen kun je er nog een extra hanger aan kwijt! Past het echt niet in je kast en wil je ook niets meer weggooien? Hang dan een paar statement pieces op in je kamer als decoratie. Hang bijvoorbeeld je drie favoriete kledingstukken aan de muur. Een andere optie is om een kledingrek in je kamer te zetten met je favoriete kledingstukken of een deurkapstok te kopen waar je wat jasjes op kan hangen.

Kleren opvouwen

Jeans en andere stevige broeken kun je gewoon opvouwen. Denk er wel aan dat dit meer ruimte in beslag neemt dan het ophangen van je broeken. Ook t-shirts, vesten en katoenen jurkjes kun je gerust opvouwen. Hier komen niet snel kreukels in en mochten deze er wel in komen kun je het makkelijk glad strijken. Verder kun je truien van bijvoorbeeld wol ook beter opvouwen. Wanneer je deze ophangt gaat de stof uitrekken en verliest de trui zijn vorm. Heb je kledingstukken met veel decoraties erop? Vouw deze liever op, de zwaarte van de decoraties kan het kledingstuk van vorm doen verliezen als je het ophangt. Tip: als je hoge stapels kleren opgevouwen hebt vallen ze vaak om waardoor de kleren weer verkreukelen. Gebruik dunne, metalen boeksteunen om de stapels recht te houden!

Het belangrijkste van dit alles is: volhouden. Hoe zonde is het om na het opruimen van je hele kledingkast na twee weken weer tussen de rommel te zitten? Probeer het kleren opbergen altijd zo netjes mogelijk te doen, dit scheelt elke dag heel wat ergernissen. Leer het jezelf ook aan om iets netjes op te hangen als je het nog een keer aan wil doen in plaats van het over je bureaustoel te gooien. Dan is niet alleen je kledingkast, maar ook je hele slaapkamer meteen een stuk netter! Good luck!

handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Mode Wonen

Noor Caris
You might also like