Oud en nieuw borrel organiseren

Yay! Bijna 2020. Nieuw jaar, goede voornemens, gezelligheid en lekker eten en drinken. Oud en nieuw is altijd wel een dingetje voor iedereen. Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het organiseren van de avond met oud en nieuw? Of dat is met vrienden of met de familie, het blijft een hele klus. Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken en die je zeker niet mag vergeten. Heb jij geen idee waar je moet beginnen? Wil jij graag weten wat je allemaal in huis moet halen? Lees dan snel verder, wij geven je tips hoe jij de perfecte borrel kan organiseren!

Borrel organiseren oud en nieuw

Praktische borrel zaken

Een must bij een borrel zijn statafels. Vooral met oud en nieuw zijn statafels erg handig omdat het vaak een lange avond is. Ook bespaar je hiermee ruimte dan wanneer je alleen zitplekken regelt. Waar je ook rekening mee moet houden zijn glazen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet zoveel glazen in huis hebt als het aantal mensen dat er die avond komt. Zorg dat je glazen leent, huurt of aanschaft. Denk ook aan champagneglazen! Deze kun je het beste kopen van plastic, wanneer je er zelf niet genoeg hebt. Je gebruikt ze waarschijnlijk toch niet heel vaak en dan is het makkelijk met de afwas šŸ˜€

Houd ook rekening met borrel accessoires, zoals bakjes voor chips, nootjes, dipjes etc. Zorg dat je je ruimte versiert, het is tenslotte een feestelijke gebeurtenis. Hang wat slingers op, dan ziet het er gelijk wat gezelliger uit.

2020 borrel oud en nieuw

Boodschappen

Nog iets wat erg belangrijk is zijn de boodschappen. Je kunt ervoor kiezen dat iedereen geld inlegt en jij hiervan alle boodschappen haalt. Een andere optie is vragen of iedereen iets meeneemt (dit is vooral leuk wanneer je ook met z’n allen gaat eten), zo scheelt het jou veel tijd en werk. Wanneer je voor de laatste optie kiest, is het leuk om zelf een taart te bakken. Het hoeft niet moeilijk te zijn en het is ook nog eens leuk om te doen. Haal de bakspullen tevoorschijn en maak jouw 2020 taart! Je kunt vragen of iedereen wat anders meeneemt zodat je lekker en gevarieerd kunt eten.

Wanneer je ervoor kiest om geld in te leggen en dat jij alle boodschappen haalt (deze optie is vooral handig wanneer het pas na het eten is). Haal dan genoeg in huis, een avond met oud en nieuw is altijd langer dan verwacht. Zorg dat je genoeg chips, nootjes en zoute stengeltjes hebt. Ook de bittergarnituur mag niet vergeten worden. Er is niks lekkerder dan rond 2:00 nog een vette hap.

Om 00:00 wil je natuurlijk feestelijk het nieuwe jaar ingaan! Dit kan met de hulp van champagne. Zorg dat je genoeg flessen in huis hebt en reken erop dat iedereen minimaal Ć©Ć©n glas drinkt. Haal voor de zekerheid ook een fles alcoholvrije bubbels in huis. Er is vast wel iemand de bob, het zou sonde zijn als hij of zij niet mee zou kunnen proosten!

Sfeervolle aankleding borrel

Muziek, tv, spelletjes…

Om de hele avond een gezellig achtergrond muziekje te draaien kun je ervoor kiezen om via de tv of laptop muziek op te zetten. Om wat harder geluid te krijgen kun je een boxje gebruiken. Wanneer je een echt dansfeest wil organiseren moet je ervoor zorgen dat je goed en hard geluid hebt. Je kunt vragen of je van iemand een stereoset mag lenen. Je kunt er ook zelf een aanschaffen, alleen het is wel een grote investering. Wanneer je vaker feestjes organiseert is dat het wel zeker waard!

Om het wachten tot 00:00 door te komen, kun je spelletjes spelen. Je kunt familiespellen spelen, maar ook wat actievere spellen. Speel bijvoorbeeld levend ‘Wie ben ik?‘. Gebruik klevende blaadjes en laat iedereen er Ć©Ć©n op zijn of haar voorhoofd plakken. Raden maar!!

Een TV mag natuurlijk niet ontbreken. Op bijna alle zenders is vanaf 23:55 een aftelklok. Zorg dat je TV op tijd aan staat en het aftellen kan beginnen….. 10…. 9… 8….

 

Happy new year!

Otto blog Liefs Anouk

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Feestdagen Feesten Lifestyle Nieuwjaar OTTO Tips

Anouk Mols
Anouk Mols
Anouk (20) is studente Commerciƫle Economie en stagiaire bij OTTO. Ze is gek op lekker eten, heeft een passie voor mode Ʃn gaat ontzettend graag op vakantie! In het weekend gaat ze het liefst shoppen of met vriendinnen lekker wijntjes drinken op het terras.
You might also like