Alle mode artikelen / General / Mode / 26 juli 2022

Sandalen in de zomer: met deze tips kun je er de hele dag op lopen

Velen zullen het wel herkennen je hebt net gloednieuwe sandalen gekocht, die jouw zomerse outfitjes echt helemaal af zullen maken. Het enige probleem is, dat je ze nog nooit hebt gedragen. Wanneer je opzoek gaat naar die pareltjes is het naast dat ze er schitterend uitzien ook nog eens heel belangrijk dat je er de hele zomer comfortabel op kunt lopen. Want van pijnlijke voeten met blaren wordt niemand gelukkig. In dit artikel kom jij erachter voor welke sandaaltjes jij het beste kunt gaan om pijn aan je voeten zoveel mogelijk te voorkomen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Deze tip geldt eigenlijk voor elk paar schoenen dat je koopt. Om lekker op je schoenen te kunnen lopen is het namelijk belangrijk om ze vooraf in te lopen. Het kost enige tijd voordat een schoen zich volledig naar de vorm van je voeten heeft gevormd, maar wanneer dit het geval is zal de schoen automatisch zachter en comfortabeler gaan zitten. Scherpe randjes of strakke bandjes zorgen al snel voor blaren. Loop de schoenen dus thuis al in, zodat de sandalen over een tijdje zonder enige pijn te dragen zijn. Mocht het weer nou niet goed genoeg zijn voor sandalen, dan kun je ze ook prima in huis dragen. Als je dan toch bezig bent met een wasje of een schoonmaakbeurt dan kun je de schoenen net zo goed aantrekken om ze in te lopen. We willen je er wel aan herinneren dat het inlopen van je sandaaltjes niet binnen een kwartiertje is gedaan. Neem hier dus lekker de tijd voor. Begin met korte afstanden en bouw dit langzaam op.

Gele schoenen


Op welke sandalen kun je goed lopen?

Naast het uiterlijk van de schoen is het ook super belangrijk dat deze goed past en lekker loopt. Je wilt de schoenen immers niet te hoeven weggooien, omdat ze zo vreselijk lopen. Hieronder lees je voor welke sandalen je het beste kunt gaan.

 Sandalen met een platte zool

Witte sandalen
Wil jij er zeker van zijn dat het paar sandalen dat je koopt lekker zit? Overweeg dan zeker een paar met een platte zool. Deze sandaaltjes zijn geslaagd voor haast elke zomerse outfit. Zo zijn ze leuk te combineren onder een maxi-jurk, een jumpsuit, maar ook onder een kort broekje met een zomers topje. Je kunt het zo gek niet bedenken. Het voordeel van deze zomerse schoentjes is dat je ze haast de hele zomer kunt dragen. Sandalen met een platte zool zorgen voor een beperkte demping. Dit betekent dat schokken niet goed worden opgevangen. Dit maakt sandalen met een platte zool enkel geschikt voor een korte wandeling. Voor lange afstanden kunnen beter andere soort sandalen worden gedragen. De sandaal met platte zool biedt namelijk amper ondersteuning en dit heeft een slechte invloed op je houding en voeten.


Ga op zoek naar slippertjes of sandalen met steun

Goede zomerse sandaaltjes zijn belangrijk voor je houding maar ook om eventuele blessures te voorkomen. Zodra het warme weer eraan komt lijkt het ons nog maar weinig te schelen en ruilen we onze goede schoenen snel in voor goedkope slippertjes die maar heel weinig ondersteuning bieden. Het gevolg hiervan kan zijn dat je voeten overbelast raken. Dan gaat het vooral om een paar sandalen waarbij er geen bandje om de enkel zit. Het is dus belangrijk dat je een paar sandalen kiest waarbij de enkel goed is ondersteund. Het beste voor je voeten is een band die om de voorkant van je voet zit, een band die naar het midden van je voet loopt en een band die de enkel ondersteunt. Platte sandaaltjes, slippertjes of instappertjes zijn alleen geschikt om er een korte afstand op te lopen. Ondanks dat ze er vaak super leuk uitzien, is support van enorm belang.

Sandalen met goed voetbed


 Sandalen met een comfortabele sleehak

Sleehak sandalen
Naast dat sandaaltjes met een sleehak er super fashionable uitzien, zitten ze ook nog eens heel erg lekker. Het zijn heerlijke summer-proof schoenen die je ook weer bij elke zomerse outfit kunt combineren. Deze sandaaltjes zijn perfect wanneer jij van een paar classy hakken houdt, maar van jezelf weet dat je hier toch maar heel even op kunt lopen. Je zult wel denken, de hele dag lopen op hakken? Je zult je verbazen, een sandaal met sleehak loopt namelijk super comfortabel en daarnaast heeft de schoen meestal een redelijk oppervlak waardoor je niet snel door je enkel zult gaan. Deze sandaal is open aan de voorkant en zijkant, waardoor jouw voet lekker kan blijven ademen. Combineer deze soort schoen gewoon onder je little black dress, broekpak of avondjurk en jij kunt gaan genieten zonder pijn aan je voeten. Wil jij nu weten waarmee je de comfortabele sandaal met sleehak goed kunt combineren? Lees dan ons eerder geschreven artikel voor het opdoen van Summer chique outfit inspiratie.


Platform sandalen met een goed voetbed

Wil jij tijdens je lange strand- of stadswandeling lopen op luchtige sandalen dan zijn sandalen met een plateauzool een goede keuze. Op deze schoen loop jij net zo makkelijk als op een sandaal met platte zool, maar deze schoen ondersteunt jouw voeten een stuk beter. We hebben comfort steeds meer als prioriteit, daarom zie je maar weinig hoge hakken in de zomer. Zie je het al voor je: Een heerlijke strandwandeling zonder ook maar enige pijn te hebben aan je voeten? Hoe heerlijk is dat. Tegenwoordig verschijnen er steeds meer sandalen met een goed voorgevormd voetbed. Dit voorkomt pijnlijke voeten of hielen. Naast dat deze schoen enorm comfortabel is, ziet hij er ook nog eens super trendy uit. Deze sandalen tillen jou letterlijk de hoogte in. De plateausandaal mag dan ook niet in jouw schoenencollectie ontbreken.

Sandalen met plateauzool


De beste tips om blaren te voorkomen

Bruine schoenen
Is het jou toch niet helemaal gelukt om je schoenen in te lopen? Dan bestaan er altijd nog een aantal tips om blaren zoveel mogelijk te voorkomen. Wees goed voorbereid en neem altijd een rolletje hechtpleister mee in jouw tas. Wanneer je een blaar voelt ontstaan, kun je nog voorkomen dat deze pijn gaat doen door er een stukje van dit pleister op te plakken en je wandeling weer te vervolgen. Daarnaast komt de föhn niet alleen van pas voor jouw haar. Het is ook een ideaal apparaat voor het inloopproces van jouw nieuwe pareltjes. Pak jouw meest dikke sokken erbij, trek de sandaal aan en verwarm de plekken waarvan jij verwacht dat er wel eens blaren zouden kunnen ontstaan. Op deze manier wordt de schoen rekbaar en vormt de schoen zich meer naar jouw voeten. Mocht je nu nog steeds bang zijn voor blaren? Wees dan goed voorbereid en heb altijd een paar extra schoenen bij de hand. Deze kun je bijvoorbeeld in je auto leggen. Zo heb je overal waar je komt een plan b.


Hopelijk ben jij nu op de hoogte van de sandalen die jij zeker kunt overwegen en van de eisen waar een gloednieuwe sandaal aan moet voldoen om er comfortabel op te kunnen lopen.

Voor welke sandalen ga jij deze zomer?

handtekening liefs Charmaine

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Mode Tips Zomer

Charmaine Vugts
You might also like