Alle wonen artikelen / General / Wonen / 17 juli 2017

Een perfecte bank kopen: de beste tips

De inrichting van je woonkamer valt of staat met de keuze voor de bank. Het kiezen van het perfect bankstel valt echter behoorlijk tegen voor velen. Er zijn ontzettend veel dingen waar je op moet letten bij de aanschaf. Wil je bijvoorbeeld een hoekbank of toch een twee- of driezitsbank? Wordt het een grijze of zwarte bank? Er zijn zoveel soorten, maten, kleuren en materialen beschikbaar wat de keuze lastig maakt. Wat is nu precies belangrijk? Waar moet je op letten wanneer je een bankstel wilt kopen? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rij.

Bank 485609

De afmeting van de bank

Het is erg belangrijk om voor een bankstel te kiezen welke perfect in de woonkamer past. Het zou zonde zijn wanneer je bank te groot of te klein blijkt te zijn bij bezorging. Houd altijd in je achterhoofd dat de banken in de showroom kleiner lijken dan in je woonkamer. Dit komt doordat er veel verschillende bankstellen staan in een grote ruimte. Het is een goed idee om de bank op te meten in de winkel en deze bank daarna thuis na te maken met je eigen spullen. Door de afmetingen concreet te maken krijg je een beter beeld of de grootte van de bank daadwerkelijk is wat jij in gedachte had. Buiten de afmeting van de bank zelf zijn jouw eigen afmetingen ook belangrijk. Voor mensen met lange benen is het prettiger om een bank met diepere zit en hogere rugleuning te kiezen vergeleken bij mensen met kortere benen (zie ook zitcomfort). Ook is het belangrijk om in gedachte te houden dat je in een grote ruimte het beste kunt kiezen voor een grote bank. In een grote ruimte kun je gerust kiezen voor een XXL-bank. Andersom is het aan te raden in een kleine ruimte een wat kleiner exemplaar met pootjes te kiezen om het bankstel er minder massief uit te laten zien.

Het zitcomfort van de bank

De manier waarop je de bank wilt gaan gebruiken is van grote invloed op de uiteindelijke keuze. Wil je een bank waarin je ultiem kunt relaxen? Kies dan vooral voor een model met een diepere zit en zachte kussens om helemaal in weg te zakken. Als je op zoek bent naar een actieve zitbank, kies dan voor een kort zitgedeelte. Dit zorgt voor meer steun. Voor een mix tussen een actieve zitbank en een bank om te relaxen, kies dan vooral voor een hoekbank. Een hoekbank stelt je in staat om een actieve houding aan te nemen wanneer je grote kussens gebruikt. Hierdoor kun je rechter op zitten.

Tweezitsbank 570703De stof van de bank

Voor het bepalen van de stof is het belangrijk om in het achterhoofd te houden door wie de bank gebruikt zal worden en waar in de woonkamer deze geplaatst zal worden. Wanneer het bankstel in de zon staat, kan dit namelijk tot verkleuring. De kans op verkleuring is het grootst bij natuurlijke stoffen zoals katoen en ledersoorten. Een andere factor om rekening mee te houden bij de keuze van de stof is wie gebruik zal maken van de bank. Zijn er (kleine) kinderen aanwezig in het huis? Kies dan vooral voor een vuilafstotende stof en robuuste stofferingen in donkerdere kleuren.

De kleur van de bank

De kleurkeuze van het bankstel is natuurlijk erg persoonlijk. Een bank in een knalkleur is een echte eyecatcher in je woonkamer. Pas er alleen voor op om te kiezen voor een dergelijke knalkleur. Het gevaar hiervan is namelijk dat het snel kan gaan vervelen en deze kleur niet meer goed in je woonkamer past wanneer je de stijl verandert. Kies liever voor neutrale kleuren, zoals grijs en zwart, en leuk je bankstel op met kleurige kussens en plaids. Zo stel je jezelf in staat om je woonstijl te kunnen veranderen wanneer je wenst. Verder is het altijd aan te raden om de verschillende stalen mee naar huis te nemen. Op deze manier kun je voor jezelf bepalen of je voorkeurskleur ook daadwerkelijk een match is met de rest van je huis. Tip: test deze kleuren bij zowel dag- als avondlicht.

Veel succes met het kiezen van jouw perfecte bank!

liefs, Sharon

 

 

 

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Banken OTTO Tips Wonen Woonkamer

Sharon Damen
Sharon (21) is een Psychologie studente en stagiaire bij OTTO's social team. Ze heeft een grote passie voor mode en social media, dus deze stage past haar perfect! Haar grootste liefde is haar konijntje: Pluis. Ze houdt ervan om met vriendinnen te terrassen, te eten en te stappen. Een echte levensgenieter.
You might also like