Home / Tips / Hoe draag je? / Hoe draag je: jarretels?

Hoe draag je: jarretels?

banner hoe draag je

Zwart lingeriesetjeJarretels dragen is niet alleen heel vrouwelijk maar het maakt jouw spannende lingerie setje helemaal af! Daarom vinden veel vrouwen het ook leuk om jarretels te kopen. Maar wat moet je doen als je ze eenmaal gekocht hebt? Want hoe draag je jarretels en een jarretelgordel eigenlijk? Het is dan wel weinig stof, maar het kan toch vrij moeilijk zijn om ze goed aan te trekken. Op gegeven moment geef je het op, want je blijft maar strugglen met de jarretels aantrekken. Dit resulteert in het feit dat ze in je kast komen te liggen en je het eigenlijk überhaupt niet eens meer probeert om jarretels te dragen. Wij vertellen jou in deze blog alles wat je moet weten voor het dragen van jarretels, zodat jij weer vertrouwen krijgt om te dragen en te shinen.

Jarretelkousen dragen

Als het goed is heb je ook jarretelkousen gekocht anders kun je je jarretels nergens aan bevestigen. Trek dus als eerst je jarretelkousen aan. Doe dit heel voorzichtig zodat er geen gaatjes in je panty komen. Dit is al een kunst op zichzelf! Zorg ervoor dat je je sieraden afdoet, hierdoor kunnen er in ieder geval geen gaatjes in je panty komen door je sieraden. Trek je panty nooit in een keer helemaal op, doe dit in delen zodat hij niet in één keer helemaal opgerekt wordt.

Tip: koop je kousen in een maat groter dan je eigen maat, zo krijg je ze makkelijker aan en komen er ook minder snel gaatjes in. Bovendien kun je ze hierdoor sneller en makkelijker bevestigen.

Jarretels
Jarretels
Jarretels


Hoe maak je jarretels vast? Aan een jarretelgordel

Bevestig vervolgens je jarretelgordel om je middel. Vaak zit er een sluitinkje aan de achterkant van de gordel. Je draagt deze gordel altijd over je slip. Een jarretel bestaat uit een labeltje met een knobbeltje erop en een metalen clipje. Dit alles keer vier, want er zitten 4 bandjes aan. Open het clipje en schuif het over de kous met het labeltje met knobbeltje aan de binnenkant van de kous. Hierdoor is de mindere mooie kant van het clipje minder zichtbaar omdat het achter je kous of gordel valt.

Tip: Bevestig altijd eerst de twee voorste bandjes daarna bevestig je pas de twee achterste bandjes. Het metalen clipje druk je met het wijdste deel over het bolletje heen. Vervolgens schuif je het bolletje voorzichtig naar beneden. Op deze manier blijven de jarretels goed zitten.

Je kunt de bandjes van de jarretels verstellen net als dat je een bh bandje versteld! Zo kun je zelf bepalen hoe hoog of laag je je kousen wilt en hoe strak de bandjes moeten zitten. Zorg er in ieder geval voor dat je kousen niet afzakken, dus draag ze niet te los.

Lingerie setje

Body met jarretelsHoe kun je jarretels combineren of wat is een mooi jarretelsetje? Het mooist is natuurlijk als je jarretels koopt in de kleur die matcht bij je lingeriesetje of body. Hierdoor creëer je een eenheid, maar het is ook mooi om kleuren met elkaar te combineren. Jarretels heb je in verschillende kleuren. Je hebt bijvoorbeeld zwarte, witte en rode jarretels. Het is dan ook een mooie keus om je jarretels en jarretelgordel bijvoorbeeld in het rood te kopen en bij je lingerie voor wit of zwart te kiezen.

Hopelijk begrijp jij na het lezen van deze blog hoe jarretels precies werken. Het is vooral belangrijk dat jij een paar kiest waar jij je goed bij voelt. Wil jij nou weten wat mannen denken over lingerie? Lees dan onze blog over wat mannen nou echt van lingerie bij dames vinden. Shop snel jouw nieuwe paar jarretels en maak je lingeriesetje helemaal compleet!

Liefs Robin

Deel deze blog met je vrienden: