Home / Tips / Hoe draag je? / Hoe draag je: jarretels?

Hoe draag je: jarretels?

banner hoe draag je

Jarretels dragen is niet alleen heel vrouwelijk maar het maakt jouw spannende lingerie setje helemaal af! Daarom vinden veel vrouwen het ook leuk om jarretels te kopen. Maar wat moet je doen als je ze eenmaal gekocht hebt. Want hoe draag je jarretels en een jarretelgordel eigenlijk? Het is dan wel weinig stof, maar je kunt er toch makkelijk mee in de knoop raken. Op gegeven moment geef je het op, want je blijft maar strugglen met de jarretels aantrekken. Dit resulteert in het feit dat ze in je kast komen te liggen en je het eigenlijk überhaupt niet eens meer probeert om jarretels te dragen.

jarretels

Jarretelkousen

Als het goed is heb je ook jarretelkousen gekocht anders kun je je jarretels nergens aan bevestigen. Trek dus als eerst je jarretelkousen aan. Doe dit heel voorzichtig zodat er geen gaatjes in je panty komen. Dit is al een kunst op zichzelf! Zorg ervoor dat je je sieraden afdoet, hierdoor kunnen er in ieder geval geen gaatjes in je panty komen door je sieraden. Trek je panty nooit in een keer helemaal op, doe dit in delen zodat hij niet in één keer helemaal opgerekt wordt. Tip: koop je kousen in een maat groter dan je eigen maat, zo krijg je ze makkelijker aan en komen er ook minder snel gaatjes in. Bovendien kun je ze hierdoor sneller en makkelijker bevestigen.

Jarretels bevestigen

Bevestig vervolgens je jarretelgordel om je middel. Vaak zit er een sluitinkje aan de achterkant. Je draagt deze altijd boven je onderbroek! Een jarretel bestaat uit een labeltje met een knobbeltje erop en een metalen clipje. Dit alles keer vier, want er zitten 4 bandjes aan. Open het clipje en schuif het over de kous met het labeltje met knobbeltje aan de binnenkant van de kous. Tip: Bevestig altijd eerst de twee voorste bandjes daarna bevestig je pas de twee achterste bandjes. Het metalen clipje druk je met het wijdste deel over het bolletje heen. Vervolgens schuif je het bolletje voorzichtig naar beneden. Op deze manier blijven de jarretels goed zitten.

Je kunt de bandjes van de jarretels verstellen net als dat je een bh bandje versteld! Zo kun je zelf bepalen hoe hoog of laag je je kousen wilt en hoe strak de bandjes moeten zitten.

 

jarretels

Lingerie setje

Hoe kun je jarretels combineren of wat is een mooi jarretelsetje? Het mooist is natuurlijk als je jarretels koopt in de kleur die matcht bij je bh en ondergoed. Maar je kunt natuurlijk ook kleuren combineren. Je hebt bijvoorbeeld zwarte, witte en rode jarretels. Het is natuurlijk het mooist als je jarretelset bij elkaar past.

 

 

 

 

 

Deel deze blog met je vrienden: