Home / Tips / Hoe draag je? / Hoe draag je: prints

Hoe draag je: prints

Prints zijn er in overvloed. Dat is ook niet gek want een mooie print is vaak de eye-catcher van je outfit of interieur. Maar hoe krijg je de prints en motieven zo gecombineerd dat het geen explosie aan kleuren, vormen en formaten wordt? En kun je verschillende prints en motieven met elkaar combineren?
Er zijn namelijk zoveel verschillende en leuke printjes, zoals panterprint, bloemenprint, streepjes, ruitjes, stippeltjes en nog veel meer….

Hoe draag je printjes?

Er zijn eigenlijk twee soorten mensen op deze aardbol. Mensen die het liefst alle printjes op 1 dag aan doen. En mensen die eigenlijk geen printje durven te dragen, omdat ze bang zijn te veel op te vallen of gewoon niet weten hoe ze het moeten combineren. Eigenlijk geldt voor ieder printje wel dat je er heel veel mee kan.
Als je een print gaat uitkiezen is het belangrijk dat je eerst kijkt naar de print zelf. Stel jezelf de vragen: “Vind ik deze print mooi?” en “Past deze print bij mij?” Zijn de antwoorden op beide vragen nee wordt afgeraden de print te kopen want je draagt het dan waarschijnlijk toch niet. Het is dus heel belangrijk dat je een print kiest die bij je past en waar jij jezelf prettig in voelt. En onthoud altijd bij het kiezen van een print: hij hoeft echt niet zo opvallend te zijn zoals hij er in eerste instantie uitziet. Je kunt een print namelijk heel goed afremmen met andere kledingstukken.

Panterprint

Deze print staat eigenlijk overal leuk bij. Panterprint is de print die door sommige als ordinair wordt beschouwd maar als je de print goed combineert kan hij heel chique zijn. Je kunt het combineren met leuke kleurtjes zoals geel, rood en roze. Maar als je het geheel rustiger wilt houden kun je de print ook combineren met zwart, wit of denim. Zo kun je een panterprint jas of blazer heel mooi combineren met een witte blouse, zwarte jeans en pumps of sneakers. Met de pumps maak je het geheel wat chiquer en met de sneakers maak je het geheel wat stoerder. Panterprint is the all time favourite en niet weg te denken uit je kledingkast! 

 

Bloemetjesprint

Bloemenprint bestaat in veel verschillende kleuren, maten en vormen. Er bestaan nu eenmaal veel verschillende soorten en kleuren bloemen. Dit zie je dan ook zeker terug in de verschillende prints. Je kunt bloemenprint combineren met rustige kleuren zoals zwart, wit of denim. Maar combineren met kleuren die al in de print voorkomen staat ook altijd prachtig. Een bloemenprint blouse kun je leuk combineren met een jeans en daarbij schoenen of een tas in dezelfde kleur als de bloemen op je blouse. Zo heb je een casual chique outfit met net een extra twist.

 

 

Streepjes

Streepjes, ze gaan al jaren mee.
Je hebt ze in verschillende maten, kleuren, manieren en ze staan overal prachtig bij. Met een streepje zit je eigenlijk altijd goed en je kunt het ook prachtig combineren met andere prints zoals panter en bloemen. Maar het streepje is niet alleen prachtig, het is ook nog eens functioneel. Verticale strepen zorgen er namelijk voor dat je er langer uitziet. Dus wil je er graag wat langer uitzien ga voor een verticale strepen broek met een blouse of shirt in een effen kleur om je optisch langer te laten lijken.

 

 

 

 

Stippen

Stippen gaan net als strepen al jaren mee. Ze kunnen voor alle leeftijden en staan prachtig bij ronde vrouwelijke vormen. Combineer ze met streepjes of panterprint om het geheel net wat spannender te maken. Let er dan alleen wel op dat je niet voor te felle kleuren gaat zodat het geen kleuren en vormen explosie wordt.
Combineer je het met panterprint kies dan voor zwart met witte stippen en niet voor felle kleuren. Wil je het geheel liever rustiger houden maar wel leuk voor de dag komen? Kies dan voor een blouse met kleine stippen, een gekleurde blouse met stippen of een jurkje met stippen. Als je graag opvalt kun je ook kiezen voor een jumpsuit met zwart-witte stippen maar houdt dan wel de rest van je outfit rustig met witte sneakers, zwarte pumps of laarsjes.

 

 

Ruitjes

Ruitjes, ruitjes, ruitjes eigenlijk overal zijn wel ruitjes. Vaak heb je niet eens door dat het een ruitje is, omdat deze print zo subtiel kan zijn. Je ziet de print voornamelijk voorbij komen als rokje, blazer, jas of broek. Maar deze prachtige print is eigenlijk geschikt voor elk kledingstuk want hij kan rustig maar ook opvallend zijn. Kies je voor een grijs ruitje is hij rustig en chique. Maar met een felle kleur erbij kun je de boel flink op fleuren. Je kunt ook kiezen voor een rood ruitje is hij drukker en met een paar laarsjes eronder ook super stoer!
Het ruitje is eigenlijk het zwart onder de kleuren, stoer maar chique.

 

 

 

 

Prints zijn dus eigenlijk prachtig en goed te combineren met elkaar en zonder elkaar. Zolang je er maar voor zorgt dat je ook rustige kleuren zoals zwart en wit toevoegt zodat het geheel een rustige uitstraling krijgt. En met leuke accessoires kun je jouw printjes outfit altijd een extra boost geven.

 

Liefs, Paula

Deel deze blog met je vrienden: