Home / Tips / Hoe draag je? / Hoe draag je een hoed?

Hoe draag je een hoed?

banner hoed

De hoed zien we steeds vaker op straat, zowel mannen als vrouwen geven hun outfit meer pit met dit handige en stijlvolle item. Een leuk model kan een goed statement zijn voor elke outfit. Wil je dus je garderobe een beetje pimpen, of ben jij toe aan iets nieuws? Ga dan eens voor een leuke hoed!

hoed begin

Hartstikke leuk allemaal, zo’n hoed, maar een grote drempel voor veel van ons is dat we net niet weten hoe we hem moeten dragen. Gelukkig zet ik voor jullie de tips & tricks op een rijtje.

Wanneer draag je een hoed?

  • Bad hair day

Heb je een bad hair day? Een hoed is een goede oplossing! Je ziet er super fashionable uit en niemand heeft door dat je je haar niet hebt gedaan. Zo hoef je niet met een stijltang en ander grof geschut in de weer, maar ben je in 5 seconden ready to go!

  • Druilerige dinsdag

Het hoeft natuurlijk geen dinsdag te zijn, maar is het slecht weer? Zet je hoedje maar op! Zo blijft jouw haar en make-up beschermd tegen de regen.

  • Fashion boost

Is het je ooit opgevallen dat wanneer iemand een hoed draagt, hij of zij gelijk mode uitstraalt? Als je een dag geen outfit inspiratie hebt, maar er wel als je modebewuste zelf uit wilt zien; zet gewoon lekker een hoed op. Niemand heeft door dat je echt niet wist wat je aan moest doen en je ziet er zoals gewoonlijk weer tip top uit. Score!

  • Koude winterdag

Geloof het of niet, maar hij is zelfs tegen de kou handig! In ons kikkerlandje kan het goed koud worden in de winter, maar een muts is ook niet altijd geschikt. Als je bijvoorbeeld netjes voor de dag wilt komen, is een hoed een goed alternatief. Zo vriest je hoofd er niet af en zie je er nog eens chique uit ook!

  • Een dagje aan zee (of zwembad, mag ook)

Ja, ook in de zon is dit item onmisbaar. Je vilten hoed mag even in de kast blijven, zet dat strohoedje eens lekker op! Dit is een item dat nooit uit de mode raakt en ook nog eens super handig is. Zo verbrandt je scheiding niet, ben je beter beschermd tegen een zonnesteek en hoef je je zonnebril niet de hele tijd goed op je neus te zetten door je zwetende neus. Alleen maar voordelen dus! Daarnaast is ‘ie ook nog eens super licht, dus geen reden om hem niet lekker mee te nemen op vakantie.

Hoe combineer je een hoed?

Genoeg gelegenheden om zo’n hoed te dragen dus, daar is geen twijfel over mogelijk. Gelukkig kun je hem op vele manieren combineren en misstaat dit item dus in geen enkele situatie. Een all time favorite is een dikke trui in combinatie met een hoed; fashionable en warm. Draag hem als je lekker gaat shoppen, op een terrasje gaat zitten of gewoon naar school/werk. In de zomer kun je hem met bijna alles combineren; draag ‘m op het strand of in de stad, alles mag!

hoed gezichtsvorm

Welke hoed past bij mij?

Kijk wel goed naar de vorm van je gezicht bij het kiezen van een hoed; welke jou staat, is namelijk heel verschillend. Heb je een hartvormig of ovaal gezicht? Gefeliciteerd, elk model staat jou goed! Bij een hartvormig gezicht moet je wel oppassen met te grote flappen; dan lijkt je kin nog kleiner. Als je een vierkant gezicht hebt, kun je je gezicht wat ronder maken met een klein, rond model of een asymmetrische flaphoed. Met een diamantvormig gezicht kies je het best voor een model met kleine rand en weinig volume bij je voorhoofd, anders wordt je kin nog kleiner. Ook hoedjes met leuke details staan jou goed. Als je een langvormig gezicht hebt, is het het beste om een hoed te dragen met een brede rand; zo breng je je gezicht meer in balans. Heb je een rond gezicht? Ga dan voor eentje met een niet al te grote rand, deze staan jou zo veel beter dan flaphoeden.

hoed grafisch

Tips:

  • Heb je er een met niet te veel print of kleur? Dan kun je voor meer printjes en kleur in de rest van je outfit kiezen.Heb je een erg opvallende hoed? Zorg dan dat de rest van je outfit wat neutraler is en onthoud; wear it with confidence!
  • Draag als vrouw je hoed altijd naar rechts. De meeste hoeden zijn zo gemaakt dat ze het mooist vallen als je ze naar de rechterkant draagt.
  • Combineer je hoed met bijpassende kleding. Je hoed geeft op deze manier een wauw-effect aan jou outfit. Matcht je outfit niet met je hoed dan ziet dat er simpelweg een beetje gek uit.
  • Als je eenmaal de hoed op je hoofd hebt geplaatst, hou je hem ook op! Van een hoed kan je haar, vooral wanneer je dunner haar hebt, wat gaan indeuken en vervormen. Hou daarom je hoed gewoon op wanneer je er een draagt! Je kapsel ziet er anders al snel verwilderd uit.
  • Koop altijd een hoed in de goede maat. Passen voor een spiegel is daarom erg belangrijk. Bij een te grote hoed ontstaat er vaak een rare opening tussen de hoed en je hoofd, want natuurlijk niet de bedoeling is. Een te kleine hoed is ook niet fijn. Het geeft extra druk op je hoofd en heeft een beetje iets weg van een feesthoedje. Not okay!

Sta jij binnenkort ook te shinen in een nieuw hoedje? Kijk eens op onze webshop!

 

Deel deze blog met je vrienden: