Home / Tips / Wat draag je naar? / Wat draag je naar de skipiste?

Wat draag je naar de skipiste?

Skiën, de een gaat meerdere keren per jaar op wintersport en de ander heeft het misschien nog nooit gedaan. Lekker de hele dag van de berg af glijden en erna door naar de après-ski. De ene dag kan het super koud zijn boven op de berg en de andere dag zit je lekker in de zon een biertje te drinken op de piste. De ene dag ga je als een speer alle pistes af en ben je niet te stoppen, de andere dag val je voor je gevoel alle pistes af. Het hoort er allemaal bij, maar je kleren moeten hier ook wel tegen kunnen! In deze blog lees je wat je het beste aan kan doen met skiën en hoe jij als een echte fashionista de skipiste afgaat.

Ski-jassenskiën jas

Tijdens het skiën is een goede ski-jas van levensbelang. Als je ski-jas niet lekker zit, niet waterdicht is of niet warm genoeg is, gaat het skiën een stuk minder lekker. Er zijn een aantal dingen die essentieel zijn bij een goede ski-jas. Let er op dat je een stevige jas koopt, je bent namelijk de hele dag met ski’s aan het slepen, je gaat snel door poortjes heen bij de ski-liften en je valt misschien nog wel eens bij het skiën. Een goede ski-jas kan hier allemaal tegen, die is lekker stevig en kan wel tegen een stootje!

Over vallen gesproken, als je in de sneeuw valt wordt je natuurlijk nat. Het is dus belangrijk dat je ski-jas goed waterdicht is. De waterdichtheid van de jassen kan soms na een tijdje wat minder worden, behandel ze dan in de wasmachine met speciaal wasmiddel om kleding waterdicht te maken. Dan kun je vallend de piste af gaan en toch droog blijven.

Naast stevigheid en waterdichtheid is het ook belangrijk dat een ski-jas veel opbergruimte heeft. Tijdens het skiën neem je liever geen tas mee, maar je hebt toch altijd wat essentials die je niet thuis kan laten. Hiervoor is een jas met veel zakken ontzettend handig. Als je ook nog zorgt dat deze zakken met ritsen dichtgaan hou je jouw spullen zo veilig mogelijk! Tip: zoek een jas met een ritsje in de mouw, hier kan je de ski-pas in doen en dan kun je gemakkelijk en snel door alle poortjes bij de liften heen.

skibroekSkibroeken

Ook skibroeken horen goed stevig en waterdicht te zijn. Skibroeken zijn vaak gemaakt van de beste materialen in drie lagen om er zo voor te zorgen dat de broek winddicht, waterdicht en goed stevig is. Perfect voor de meest extreme weersomstandigheden op de piste dus. Als het heel koud is houdt de broek je goed warm, schijnt het zonnetje juist op de piste kun je vaak ritsen aan de zijkanten van de pijpen open doen om zo wat meer te luchten.

Het meest belangrijke aan een skibroek is nog wel dat deze fijn zit. Skibroeken hebben vaak een verstelbare band zodat je hem precies af kan stellen op hoe jij het fijn vind zitten. Zorg dat je de broek goed beweeglijk is zodat je er goed in kan skiën. Test bij het passen dan ook altijd even hoe de broek zit in zittende positie en als je actief beweegt. Zo voorkom je dat je heel voorzichtig de piste af moet gaan omdat je broek niet fijn zit!

Thermokleding

Thermokleding kan echt een reddende engel zijn bij het skiën. Als je in het hartje van de winter gaat skiën kan het ontzettend koud zijn bovenop de berg, thermokleding helpt je dan warm houden. Het is erg belangrijk dat de thermokleding goed past, zo houdt de kleding je optimaal warm. Het helpt je ook minder te zweten tijdens het skiën, thermokleding is namelijk gemaakt van transparante materialen die het vocht goed afvoeren. Trek er een lekker warm fleecevest, trui of skipully overaan en je bent helemaal klaar om de kou te trotseren!

Warme voetjes

Er is niets zo erg als koude voeten bij het skiën. Zodra ze koud zijn duurt het echt lang voordat ze weer opgewarmd zijn. Het is dus belangrijk dat je goede skisokken draagt. Zo krijg je geen pijnlijke tenen van de kou. Maar dat is niet het enige waar skisokken goed voor zijn. Skisokken geven ook de juiste ondersteuning tijdens het skiën. Dit zorgt ervoor dat je zo min mogelijk/geen last krijgt van je voeten en schenen bij het skiën. Doordat de sokken naadloos zijn, heb je geen knelpunten tijdens het skiën, waardoor je geen last hebt van je voeten! De sokken zijn ook nog eens gemaakt van ademend materiaal, waardoor je geen zweetvoeten krijgt en je lichaamstemperatuur goed behouden kan worden. Tip: Doe je skibroek nooit in je skischoenen, zo creëer je onnodige knelpunten waardoor je alleen maar last krijgt van je schenen.

Accessoires voor bij het skiën

Een goed paar handschoenen en een warme sjaal kunnen natuurlijk niet ontbreken bij het skiën. Het is de kunst om je bij het skiën zo goed mogelijk in te pakken, zodat de koude wind zo min mogelijk je huid aanraakt. Zo kun je lekker in je warme coconnetje op de piste skiën en blijft je lichaamstemperatuur goed op peil. Vooral de skihandschoenen zijn erg belangrijk hiervoor, als je skihelmhanden eenmaal koud zijn is het lastig deze weer op te warmen. Je vingers kunnen serieus beschadigd raken als je geen goede handschoenen draagt. Daarnaast geven je handschoenen ook goede bescherming voor als je valt. Zorg dus dat je een goed paar handschoenen aanschaft!

Niet alleen je handschoenen houden je veilig, maar ook een skibril en skihelm geven je extra veiligheid op de piste. Er zijn veel mensen op de piste die allemaal op hoge snelheid door elkaar skiën en snowboarden, dit kan best gevaarlijk zijn. Mocht je botsen of vallen houdt je helm je hoofd goed beschermd. Je skibril helpt je ogen te beschermen tegen de sneeuw. Als het sneeuwt tijdens het skiën kan die sneeuw best hard aanvoelen, vooral in je ogen is dit erg vervelend. Skibrillen zorgen er daarnaast voor dat je ogen niet beschadigd raken van de reflectie van de zon op de witte sneeuw. En je hebt beter zicht en kan beter diepte zien wanneer het mistig is. Ideaal dus!

Zo kun je optimaal genieten van je wintersportvakantie!

handtekening

 

Deel deze blog met je vrienden: