Home / Tips / Wat draag je naar? / Wat draag je naar een diploma-uitreiking?

Wat draag je naar een diploma-uitreiking?

Yes, je bent geslaagd op je middelbare school, hebt je scriptie gehaald of je hebt een voldoende voor je eindproject. Je diploma is bijna in the pocket, je moet hem alleen nog even gaan ophalen. Maar na flink wat jaren studeren, presenteren en verslagen maken is dit natuurlijk een belangrijk moment. Dit wil je dan ook in style doen. Welke outfit doe je aan je diploma-uitreiking? Lees hier de tips!

Suit

Een suit is natuurlijk super elegant en chique. Tegenwoordig zijn woman suits ook heel erg in mode! Een zwart pak kan misschien wat zakelijk overkomen maar je hebt ook pakken in andere leuke kleurtjes. Denk bijvoorbeeld aan een mooi lichtblauw pak, of pastel rose. Vind jij een suit een tikkeltje over the top, dan kun je er ook voor kiezen om een pantalon aan te trekken met chique top. Of andersom, een spijkerbroek met een nette blazer.

Ideaal wanneer jij niet zo van jurkjes en rokjes houdt en je benen niet zo graag wil showen.

Jurk

Een jurk is natuurlijk altijd heel mooi. Er zijn verschillende jurken die geschikt zijn voor een diploma-uitreiking. Er zijn bijvoorbeeld korte en lange jurken maar ook zwarte jurken en fel gekleurde jurken. Voor welke ga jij? Wil jij gaan voor een chique jurk, kies dan bijvoorbeeld voor een cocktailjurkje. Deze jurk valt op of nèt onder de knie. Wil jij een wat meer getailleerde jurk, kies er dan voor om een kokerjurk aan te trekken. Deze jurk accentueert je taille en hierdoor lijk jij extra smal. Je kunt ervoor kiezen deze jurk in een felle kleur te kopen, bijvoorbeeld rood. Wanneer je liever een donkere kleur jurk aan wilt, kies dan voor the little black dress. Deze jurk is niet weg te denken in de kledingkast van de vrouw en daarom heb jij hem waarschijnlijk al in de kast liggen. Hierdoor hoef je ook niet per se een nieuwe te kopen.

Jumpsuit

Helemaal hip is de jumpsuit. Bij jumpsuit denk je misschien aan een zomerse outfit maar je hebt ook hele chique jumpsuits voor een diploma-uitreiking. Je kunt kiezen voor een jumpsuit met lange pijpen of een korte jumpsuit. Daarnaast heb je ook nog jumpsuits met wijde pijpen, deze zien we veel voorbij komen in de zomer van 2018. Met een pump eronder kan dit een super elegante look creëren.

 

Rokje

Een rokje is altijd praktisch want je kunt het combineren met verschillende tops. Kies bijvoorbeeld in de zomer voor een luchtig hempje en sneakers. Wanneer je een rokje aan wilt naar een diploma-uitreiking kun je een wat chiquere top er bovenop aantrekken.

 

 

 

 

Deel deze blog met je vrienden: