Home / Tips / Wat draag je naar? / Wat draag je naar kantoor?

Wat draag je naar kantoor?

wat draag je naar kantoorWerken, iedereen krijgt er mee te maken. De een werkt in de supermarkt, de ander brengt de krant rond en het gros van Nederland zit.. jawel.. op kantoor. Deze plek is dan voor veel mensen ook de plek waar zij de meeste tijd van hun week besteden. Logisch dan ook dat deze vraag om de hoek komt kijken. Want, wat draag je nou eigenlijk naar kantoor?

Kun jij het je nog herinneren? De eerste dag op het kantoor van je bedrijf? Met het sollicitatiegesprek heb je vast al stiekem de kantoorhokjes binnen gekeken om te kijken of jij goed zat met je kledingkeuze. Je aankleden voor een sollicitatie of dag op kantoor is ook niet voor niks zo moeilijk. Bij ieder bedrijf zijn er namelijk andere regels en standaarden. Hier daarom ons kledingadvies voor een dag op kantoor.

Ga voor klassiek!

Op kantoor is het altijd belangrijk dat je er professioneel uitziet. Niet alleen tegenover je collega’s en je baas, maar ook voor wanneer er mensen worden ontvangen. Zodra zij binnen kijken moeten zij het idee krijgen dat jouw bedrijf netjes en verzorgd is, en dat begint bij de werknemers. Het begint dus bij jou!

Als vrouw kleed je je daarom zakelijk op een klassieke manier. Gelukkig is klassiek helemaal in de mode! Lucky you! Denk bijvoorbeeld aan die mooie chiquere pantalons en leuke kokerrokken. Met een nette blouse en de nodige accessoires creëer jij al snel een fantastische look!

De juiste tas

Een goede tas maakt je outfit helemaal compleet! Ook voor een dag op kantoor is het dus belangrijk dat je een tas meeneemt die niet alleen praktisch is maar ook professioneel oogt. Bedenk je dat; wanneer je een tas meeneemt naar andere bedrijven of contactpersonen een professioneel uiterlijk van de tas extra belangrijk is. Een rugtas is bijvoorbeeld erg praktisch, maar oogt toch wel een beetje alsof je rechtstreeks uit school komt.

Voor het kiezen van je nieuwe tas is het belangrijk dat je bedenkt wat jij iedere dag meeneemt naar het werk. Heb je genoeg aan een handtasje? Of moet jij je laptop en allerlei andere dingen meenemen waardoor dat jij een grotere tas mee moet nemen? Toch wil je natuurlijk niet iedere dag aankomen met een koffer of weekendtas. Bedenk dus goed waar je de tas voor nodig hebt. Neem jij iedere dag je toiletspulletjes mee, zodat je er altijd op en top verzorgd uit ziet? Zorg dan dat er plek is voor een toilettasje. Past het toch niet allemaal in één tasje? Kies er dan gewoon voor om twee tassen mee te nemen. Zo kun je één tas gewoon in de auto laten staan als je hem niet nodig hebt. Wel zo makkelijk!

Kijk daarnaast ook naar de kwaliteit van de tas. Wanneer je iedere dag dezelfde tas mee naar kantoor sjouwt, kan een tas snel gaan slijten. Een goede tas, die lang mooi blijft is dan dus erg belangrijk.

Hou het basic!

Felle kleurtjes zijn tegenwoordig helemaal in. Het liefste combineren we dan ook zoveel mogelijk kleuren met elkaar, Supercute! Maar onze tip: bewaar deze outfit voor het weekend! Kleurtjes zijn namelijk niet de beste “kantoorkleuren”. De felle kleurtjes komen niet erg professioneel over en het vraagt al snel om aandacht.

Kies dus op kantoor voor basic items en hou de kleurencombinatie rustig. Gepaste kleuren voor op kantoor zijn bijvoorbeeld grijs, zwart, bordeauxrood en navy blauw. Wil je dan toch combineren met wat meer kleur? Kies dan bijvoorbeeld voor pastelkleuren. Die ogen wat zachter waardoor dat jij niet zo erg opvalt bij je collega’s. Ook kun je bijvoorbeeld een rood topje combineren met een blazer waardoor het wat professioneler oogt.

Jeans dragen op het werkkantoor jeans

Jeans kunnen erg netjes en chic zijn. De truc hierbij is dat je goed kijkt naar de kleur en het model. Het is misschien vrij logisch, maar vermijdt spijkerbroeken met gaten, strepen en vlekken! Rechte klassieke modellen of een skinny jeans zijn het meest geschikt voor een dag op kantoor. Kies dan wel voor een donkere kleur spijkerstof en draag het met een blouse of blazer. Dan weet je echt zeker dat jij representatief voor de dag komt!

kantoor schoenThe shoe voor op kantoor

Een dag op kantoor? Je hoeft echt niet altijd je hakken uit de kast te halen wanneer je naar het werk gaat. Een nette schoen of basic sneaker kan ook prima geschikt zijn voor een dag op kantoor. Zorg ervoor dat je schoenen niet teveel opvallen. Heb je grote voeten? kies dan vooral niet voor puntige schoenen. Deze zorgen voor een groter uiterlijk en hebben ook een lichtelijk agressieve look. Ook met sneakers moet je oppassen! Wanneer je dan toch voor een sneaker gaat, Kies dan geen gekke kleurtjes of opvallende modellen. Ga eerder voor een klassieke rustige sneaker. Let hierbij ook op de combinatie die je maakt. Combineer je bijvoorbeeld met een zwarte broek en chiquere blouse, dan kan de schoen een tikje opvallender zijn.

Wij hebben kledingadvies gegeven voor een kantoordag. Hopelijk weten jullie nu allemaal genoeg om je perfect te kleden voor another day at the office. Nog op zoek naar een leuke blazer, pantalon of kokerrok? Bekijk onze webshop!

 

 

 

 

 

Deel deze blog met je vrienden: